Δρόσος, Μαγκανάρη και Ξάφης σάς καλούν για μια πρωτότυπη συνομιλία

Θέλετε να συμμετέχετε στις «Ποιητικές Συνομιλίες» του Τhéâtre de la Ville και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάσης; Τρεις ηθοποιοί είναι έτοιμοι να σάς καλέσουν για μια τηλεφωνική συνεδρία…

Δρόσος, Μαγκανάρη και Ξάφης σάς καλούν για μια πρωτότυπη συνομιλία

Σε μια εποχή που οι κοινότητες αποξενώνονται, που όλοι βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι αλλά έξω από την ρουτίνα μας, η ποίηση μας δείχνει τον τρόπο να ζούμε, να απολαμβάνουμε, να αισθανόμαστε και να επιβιώνουμε. Με ποιο τρόπο; Με τις «Ποιητικές Συνομιλίες». Tο πρόγραμμα που δημιούργησε το γαλλικό Τhéâtre de la Ville και, σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς από όλο τον κόσμο, αποδεικνύει ότι η τέχνη δημιουργεί ευαίσθητους και ποιητικούς δεσμούς αλλά και, τον τρόπο με τον οποίο μια απλή ιδέα μπορεί να πάρει τη μορφή μιας καταπραϋντικής τελετουργίας.

Η ιδέα των ποιητικών συνομιλιών γεννήθηκε το 2004 στην Γαλλία από τον θεατρικό σκηνοθέτη, και μετέπειτα διευθυντή του Τhéâtre de la Ville του Παρισιού, Emmanuel Demarcy-Mota και τον συγγραφέα Fabrice Melquiot, οι οποίοι οραματίστηκαν ποιητικές συνομιλίες στους δρόμους του Παρισιού. Το 2020 αποφάσισαν να επαναλάβουν την δράση προσαρμοσμένη στη νέα κατάσταση. Από τον Μάρτιο του 2020, περισσότεροι από 9.500 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν παραλάβει κάποια «ποιητική συνταγή». Στη χώρα μας ο φορέας που συνεργάζεται με το παρισινό Τhéâtre de la Ville είναι η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Από το Παρίσι (Τhéâtre de la Ville) έως τη Φλωρεντία (Teatro della Pergola), από το Βουκουρέστι (Insula 42) στο Βερολίνο (Institut Français) και στην Αφρική (9 χώρες, 11 εταίροι) ο κάθε οργανισμός συνεργάζεται με ηθοποιούς που συνομιλούν με το κοινό στη δική τους γλώσσα «κι έτσι δημιουργούν ένα ποιητικό σύμπαν, ένα θέατρο χωρίς σύνορα».

Δρόσος, Μαγκανάρη και Ξάφης σάς καλούν για μια πρωτότυπη συνομιλία - εικόνα 1
Δημήτρης Δρόσος

Στο πλαίσιο του προγράμματος από την αρχή του μήνα οι ηθοποιοί, Δημήτρης Δρόσος, Μαρία Μαγκανάρη και Αργύρης Ξάφης καλούν όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις «Ποιητικές Συνομιλίες», για μια πρωτότυπη συνομιλία: ο ακροατής κλείνει ένα ραντεβού, ο ηθοποιός τον καλεί και συνομιλεί μαζί του επί 20 λεπτά, του απαγγέλλει ένα ποίημα που εμπνεύστηκε από τη συνομιλία και, στο τέλος, του προτείνει μια ποιητική «συνταγή» ειδικά γι’ αυτόν. Οι «Ποιητικές Συνομιλίες» είναι δωρεάν και κατάλληλες για συμμετέχοντες ηλικίας από 8 έως 118 ετών. Κάθε άτομο μπορεί να εγγραφεί ή να εγγράψει κάποιο άλλο στον ιστότοπο του Théâtre de la Ville, επιλέγοντας ημερομηνία, ώρα και γλώσσα. Κλείστε το ποιητικό σας ραντεβού εδώ. Ένας ηθοποιός θα σας καλέσει την ώρα που επιλέξατε.
Διαθέσιμες ημέρες & ώρες εντός των δύο πρώτων εβδομάδων του Δεκεμβρίου: Τρίτη & Πέμπτη 18:00-19:00, Σάββατο 11:00-12:00 Η πλατφόρμα θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σας προτείνουμε να επισκέπτεστε τον σύνδεσμο συχνά για τις μελλοντικές διαθέσιμες ημερομηνίες. Περισσότερες πληροφορίες στο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.