Δρόσος, Μαγκανάρη και Ξάφης σάς καλούν για μια πρωτότυπη συνομιλία

Θέλετε να συμμετέχετε στις «Ποιητικές Συνομιλίες» του Τhéâtre de la Ville και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάσης; Τρεις ηθοποιοί είναι έτοιμοι να σάς καλέσουν για μια τηλεφωνική συνεδρία…

Δρόσος, Μαγκανάρη και Ξάφης σάς καλούν για μια πρωτότυπη συνομιλία

Σε μια εποχή που οι κοινότητες αποξενώνονται, που όλοι βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι αλλά έξω από την ρουτίνα μας, η ποίηση μας δείχνει τον τρόπο να ζούμε, να απολαμβάνουμε, να αισθανόμαστε και να επιβιώνουμε. Με ποιο τρόπο; Με τις «Ποιητικές Συνομιλίες». Tο πρόγραμμα που δημιούργησε το γαλλικό Τhéâtre de la Ville και, σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς από όλο τον κόσμο, αποδεικνύει ότι η τέχνη δημιουργεί ευαίσθητους και ποιητικούς δεσμούς αλλά και, τον τρόπο με τον οποίο μια απλή ιδέα μπορεί να πάρει τη μορφή μιας καταπραϋντικής τελετουργίας.

Η ιδέα των ποιητικών συνομιλιών γεννήθηκε το 2004 στην Γαλλία από τον θεατρικό σκηνοθέτη, και μετέπειτα διευθυντή του Τhéâtre de la Ville του Παρισιού, Emmanuel Demarcy-Mota και τον συγγραφέα Fabrice Melquiot, οι οποίοι οραματίστηκαν ποιητικές συνομιλίες στους δρόμους του Παρισιού. Το 2020 αποφάσισαν να επαναλάβουν την δράση προσαρμοσμένη στη νέα κατάσταση. Από τον Μάρτιο του 2020, περισσότεροι από 9.500 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν παραλάβει κάποια «ποιητική συνταγή». Στη χώρα μας ο φορέας που συνεργάζεται με το παρισινό Τhéâtre de la Ville είναι η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Από το Παρίσι (Τhéâtre de la Ville) έως τη Φλωρεντία (Teatro della Pergola), από το Βουκουρέστι (Insula 42) στο Βερολίνο (Institut Français) και στην Αφρική (9 χώρες, 11 εταίροι) ο κάθε οργανισμός συνεργάζεται με ηθοποιούς που συνομιλούν με το κοινό στη δική τους γλώσσα «κι έτσι δημιουργούν ένα ποιητικό σύμπαν, ένα θέατρο χωρίς σύνορα».

Δρόσος, Μαγκανάρη και Ξάφης σάς καλούν για μια πρωτότυπη συνομιλία - εικόνα 1
Δημήτρης Δρόσος

Στο πλαίσιο του προγράμματος από την αρχή του μήνα οι ηθοποιοί, Δημήτρης Δρόσος, Μαρία Μαγκανάρη και Αργύρης Ξάφης καλούν όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις «Ποιητικές Συνομιλίες», για μια πρωτότυπη συνομιλία: ο ακροατής κλείνει ένα ραντεβού, ο ηθοποιός τον καλεί και συνομιλεί μαζί του επί 20 λεπτά, του απαγγέλλει ένα ποίημα που εμπνεύστηκε από τη συνομιλία και, στο τέλος, του προτείνει μια ποιητική «συνταγή» ειδικά γι’ αυτόν. Οι «Ποιητικές Συνομιλίες» είναι δωρεάν και κατάλληλες για συμμετέχοντες ηλικίας από 8 έως 118 ετών. Κάθε άτομο μπορεί να εγγραφεί ή να εγγράψει κάποιο άλλο στον ιστότοπο του Théâtre de la Ville, επιλέγοντας ημερομηνία, ώρα και γλώσσα. Κλείστε το ποιητικό σας ραντεβού εδώ. Ένας ηθοποιός θα σας καλέσει την ώρα που επιλέξατε.
Διαθέσιμες ημέρες & ώρες εντός των δύο πρώτων εβδομάδων του Δεκεμβρίου: Τρίτη & Πέμπτη 18:00-19:00, Σάββατο 11:00-12:00 Η πλατφόρμα θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σας προτείνουμε να επισκέπτεστε τον σύνδεσμο συχνά για τις μελλοντικές διαθέσιμες ημερομηνίες. Περισσότερες πληροφορίες στο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Γιώργος Κουτλής στο Εθνικό με άπαιχτο αστυνομικό θρίλερ παραλόγου

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα το έργο "Ο άνθρωπος απ’ το Παντόλσκ" του σύγχρονου διακεκριμένου συγγραφέα Ντιμίτρι Ντανίλοφ με τους Δημήτρη Ήμελλο και Άρη Μπαλή στον θίασο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/10/2022

Τα "Πρωτοσέλιδα" του 1922 σε μια παράσταση για την Μικρασιατική Καταστροφή

Η ομάδα της Baumstrasse παρουσιάζει ένα νέο έργο που μας φέρνει αντιμέτωπους με τα ερωτήματα που γέννησε η καταστροφή του 1922.

Γρηγόρης Βαλτινός: "Το "Da" είναι μια μέθοδος ζωής"

Ένα έργο που γλυκαίνει την ψυχή είναι το αυτοβιογραφικό "Da" του Χιού Λέοναρντ. Μας το επιβεβαιώνει ο Γρηγόρης Βαλτινός, o οποίος ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας στο Ιλίσια (από 8/10).

"Lebensraum": Ένα μονόπρακτο πείραμα για την καλοσύνη

Το επίκαιρο έργο του Θανάση Τριαρίδη που εμπνέεται από την ναζιστική, επεκτατική θεωρία του Ζωτικού Χώρου, επιστρέφει για δεύτερη σεζόν στο Faust.

Το Μικρό Εθνικό συζητά στην διημερίδα "Έφηβοι, θέατρο και κοινωνία"

Το εφηβικό θέατρο βρίσκεται στο επίκεντρο της διήμερης εκδήλωσης που διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος "Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο" στο Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά.

"Ζορμπάς": Όσα είπαν οι πρωταγωνιστές και οι συντελεστές για την παράσταση

Πάρτε μία πρώτη γεύση από την θεατρική μεταφορά του εμβληματικού έργου του Νίκου Καζαντζάκη μέσα από τα λόγια του θιάσου.