Ο Γρηγόρης Βαλτινός γνωρίζει τις μούσες του Παλαμά

Το «Κωστής Παλαμάς-Οι μούσες που αγάπησα» είναι μια ποιητική βιογραφία δια χειρός Γρηγόρη Βαλτινού, που έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός γνωρίζει τις μούσες του Παλαμά

Την αιώνια γυναίκα-«μούσα» αναζητά ο Γρηγόρης Βαλτινός ως Κωστής Παλαμάς, δίνοντας τη δική του σκηνοθετική οπτική στο κείμενο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου. Το «Κωστής Παλαμάς-Οι μούσες που αγάπησα» επιδιώκει να αποκαλύψει τις μύχιες πτυχές της προσωπικής και ερωτικής ζωής ενός ποιητή, που ποτέ δεν έκρυψε την ευαισθησία του. Πίσω απ’ τον ποιητή, βλέπουμε έναν άνθρωπο που έρχεται αντιμέτωπος με τη φθαρτότητα, την απώλεια και τη διαβρωτική δύναμη του χρόνου. Στο ταξίδι αυτό, ο Βαλτινός περιστοιχίζεται από εφτά γυναίκες, μουσικούς και ηθοποιούς, που ενσαρκώνουν την αιώνια «μούσα», πηγή έμπνευσης του ποιητή. Ο ηθοποιός αναλαμβάνει τα σκηνοθετικά ινία και μεταφέρει τον πηγαίο λυρισμό της γραφής του Παλαμά, συναρθρωμένο με τη μελοποίηση του Σάκη Παπαδημητρίου. Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα του «Ιδρύματος Κωστή Παλαμά» και από τις 13 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται να επισκεφτεί πόλεις που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον ποιητή, όπως Πάτρα, Μεσολόγγι, Αθήνα καθώς και αλλού.

Περισσότερες πληροφορίες

Κωστής Παλαμάς - Οι μούσες που αγάπησα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 80 '

Μύχιες πτυχές της προσωπικής και ερωτικής ζωής του μεγάλου ποιητή αποκαλύπτονται σε μια παράσταση με σημείο αναφοράς την αιώνια «μούσα» και σταθερή πηγή έμπνευσης του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.