Ο Γρηγόρης Βαλτινός γνωρίζει τις μούσες του Παλαμά

Το «Κωστής Παλαμάς-Οι μούσες που αγάπησα» είναι μια ποιητική βιογραφία δια χειρός Γρηγόρη Βαλτινού, που έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός γνωρίζει τις μούσες του Παλαμά

Την αιώνια γυναίκα-«μούσα» αναζητά ο Γρηγόρης Βαλτινός ως Κωστής Παλαμάς, δίνοντας τη δική του σκηνοθετική οπτική στο κείμενο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου. Το «Κωστής Παλαμάς-Οι μούσες που αγάπησα» επιδιώκει να αποκαλύψει τις μύχιες πτυχές της προσωπικής και ερωτικής ζωής ενός ποιητή, που ποτέ δεν έκρυψε την ευαισθησία του. Πίσω απ’ τον ποιητή, βλέπουμε έναν άνθρωπο που έρχεται αντιμέτωπος με τη φθαρτότητα, την απώλεια και τη διαβρωτική δύναμη του χρόνου. Στο ταξίδι αυτό, ο Βαλτινός περιστοιχίζεται από εφτά γυναίκες, μουσικούς και ηθοποιούς, που ενσαρκώνουν την αιώνια «μούσα», πηγή έμπνευσης του ποιητή. Ο ηθοποιός αναλαμβάνει τα σκηνοθετικά ινία και μεταφέρει τον πηγαίο λυρισμό της γραφής του Παλαμά, συναρθρωμένο με τη μελοποίηση του Σάκη Παπαδημητρίου. Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα του «Ιδρύματος Κωστή Παλαμά» και από τις 13 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται να επισκεφτεί πόλεις που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον ποιητή, όπως Πάτρα, Μεσολόγγι, Αθήνα καθώς και αλλού.

Περισσότερες πληροφορίες

Κωστής Παλαμάς - Οι μούσες που αγάπησα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 80 '

Μύχιες πτυχές της προσωπικής και ερωτικής ζωής του μεγάλου ποιητή αποκαλύπτονται σε μια παράσταση με σημείο αναφοράς την αιώνια «μούσα» και σταθερή πηγή έμπνευσης του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ξεκινά με Χρήστο Παπαδόπουλο και την επετειακή έκθεση "Καλαμάτα, η πόλη του χορού"

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου κάνει πρεμιέρα το διεθνές φεστιβάλ που φέρνει την αφρόκρεμα του σύγχρονου χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό στην Καλαμάτα και μας καλεί να το επισκεφθούμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/07/2025

"Athletes of the Gods" στο Ηρώδειο: 12 κορυφαίοι χορευτές σε μια μοναδική (φιλανθρωπική) βραδιά

Ένα ξεχωριστό γκαλά χορού που περιλαμβάνει κλασικό και μοντέρνο ρεπερτόριο ενώνει ταλαντούχους χορευτές σε μια βραδιά για καλό σκοπό στο ρωμαϊκό ωδείο, λίγο πριν κλείσει τις πόρτες του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι κομματάρχες επιστρέφουν με "Δάφνες και Πικροδάφνες"

Βλαβιανός, Ζιόβας, Σοφιανός, Τσουρουνάκης φέρνουν την πολιτική στο σανίδι με τις "Δάφνες και Πικροδάφνες" των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.

Η Μαρία Πρωτόπαππα για πρώτη φορά στην Επίδαυρο με την "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη

Πρώτες φωτογραφίες από το σκηνοθετικό ντεμπούτο της χαρισματικής ηθοποιού και σκηνοθέτριας που συμπρωταγωνιστεί με τους Αργύρη Ξάφη, Γιάννη Νταλιάνη κι έναν εξαιρετικό θίασο ηθοποιών στην τραγωδία για την ανθρώπινη δικαιοσύνη και τη θέση της γυναίκας.

Ακρόαση | "Άμλετ" ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και αναζητά ηθοποιούς

Μετά την παράσταση "Ριχάρδος III*", η σκηνοθέτρια Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη και ο συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης συνεργάζονται ξανά σε μια ακόμα ελεύθερη διασκευή σαιξπηρικού έργου.

3 θεατρικές επαναλήψεις που θα μας συγκινήσουν

Open air ραντεβού με τέσσερις θεατρικές παραστάσεις σε περιοδεία: "Η Θάλασσα και ο Γέρος", "Lemon", "Μέσα στο μυαλό σου".

Αποκλειστικό: Αντώνης Καφετζόπουλος και Ζερόμ Καλούτα σε μια υπαρξιακή σύγκρουση στο "Άσπρο-Μαύρο" του Κόρμακ ΜακΚάρθι

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος μεταφράζει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί δίπλα στον Ζερόμ Καλούτα στο "Άσπρο-Μαύρο", το βαθιά φιλοσοφικό έργο του Κόρμακ ΜακΚάρθι, που ανεβαίνει από τον Οκτώβριο στο Θέατρο Επί Κολωνώ, με early bird προσφορά.