Ακρόαση του Θεάτρου Τέχνης για τις καλοκαιρινές του δράσεις

Σε αναζήτηση ηθοποιών βρίσκεται το θέατρο του Καρόλου Κουν για τα δύο πρωτότυπα δρώμενα που θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Όλη η Ελλάδα - Ένας πολιτισμός».

Ακρόαση του Θεάτρου Τέχνης για τις καλοκαιρινές του δράσεις

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν καλεί σε ανοιχτή ακρόαση άνδρες και γυναίκες ηθοποιούς για τα πρωτότυπα θεατρικά δρώμενα που ετοιμάζεται να παρουσιάσει σε αρχαιολογικούς χώρους στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα - Ένας πολιτισμός». Στις δύο δράσεις που ανέθεσε η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Θέατρο Τέχνης στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας θα λάβουν μέρος σταθεροί συνεργάτες του θεάτρου μαζί με τους ηθοποιούς που θα επιλεγούν. Για το «Ρεμπέτικο αρχαιοελληνικό συμπόσιο» που θα παρουσιαστεί σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου, καλούνται να συμμετάσχουν γυναίκες και άνδρες ηθοποιοί με καλές γνώσεις σε έγχορδο παραδοσιακό μουσικό όργανο ή στο ακορντεόν αλλά και στο τραγούδι. Για το δρώμενο «Πλάθοντας τον Προμηθέα», που επιμελείται ο Θόδωρος Γράμψας στο τραγωδιακό κομμάτι και ο Νέστωρ Κοψιδάς όσον αφορά τη μουσική και την αφήγηση, απευθύνεται ανοιχτό κάλεσμα σε γυναίκες ηθοποιούς με καλό επίπεδο στο τραγούδι και τον χορό. Επιπλέον, για το αφηγηματικό μέρος του δρώμενου αναζητείται γυναίκα ηθοποιός με καλό επίπεδο στο τραγούδι αλλά και άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Η αρχική επιλογή των ηθοποιών θα γίνει μετά από εξέταση των βιογραφικών σημειωμάτων, ενώ όσοι επιλεγούν θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά για τις απαιτήσεις της ακρόασης. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν το βιογραφικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@theatro-technis.gr μέχρι και την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Η ράβδος": Ο Δημήτρης Καταλειφός στο ιστορικό "Αμφιθέατρο" με έργο του Μαρκ Ρέιβενχιλ

Το θεατρικό του επιδραστικότερου εκπροσώπου του "in-yer-face theatre" για τη βία, την εξουσία, τον εκφοβισμό και πολλά ακόμη σημαντικά θέματα, επέλεξε να ανεβάσει ο Γιώργος Σκεύας με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο ηθοποιό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2023

"Meursault": Ο "Ξένος" του Καμί μέσα από ένα μινιμαλιστικό σύμπαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η σκηνοθέτις Ελένη Παππά, απόφοιτη του πρώτου τμήματος σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου ανεβάζει τη δική της εκδοχή πάνω στο λογοτεχνικό αριστούργημα του νομπελίστα συγγραφέα.

Η Λάρισα επιμένει πολιτιστικά

Βρεθήκαμε για μία ημέρα στη Λάρισα με αφορμή την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου "Ο επιθεωρητής" και αναμεταδίδουμε.

"Σουέλ": Σύγχρονη τραγικωμωδία για τα παιχνίδια της μοίρας

Μια μακρινή απόγονος παριανών πειρατών, βασανίζεται από τον φόβο μήπως η υιοθετημένη της κόρη ανακαλύψει την αλήθεια για τους βιολογικούς της γονείς...

Ο ηθοποιός Σαράντος Γεωγλερής για τη "βιολογική ανάγκη" του θεάτρου, τα παράδοξα της ζωής και τη δυνατότερη εμπειρία του στο σανίδι

Ο Σαράντος Γεωγλερής πρωταγωνιστεί στις παραστάσεις "Αθώος ή Ένοχος" και "39 σκαλοπάτια". Τον γνωρίζουμε μέσα από 10 + 1 ερωτήσεις.

"Ζακ / Zackie Oh! A Queen Story": Ο Ζακ Κωστόπουλος μέσα από έναν θεατρικό ιμπρεσιονιστικό πίνακα

Το έργο εμπνευσμένο από τον νεαρό LGBTQI+ ακτιβιστή επιστρέφει στο Θέατρο Άβατον.

"Άκρως συμπαντικό": Συνεχίζεται με επιτυχία η μαύρη κωμωδία της Σάρλοτ Τζόουνς

Η Μπέσσυ Μάλφα, ο Κώστας Καζανάς, η Φωτεινή Ντεμίρη, ο Μιχάλης Μαρκάτης, η Τζούλι Τσόλκα και ο Κωνσταντίνος Μουταφτσής συναντιούνται στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου για κάτι… Άκρως Συμπαντικό!