Ο Αντώνης Λουδάρος βγαίνει σε περιοδεία με τις «Σκηνές από ένα γάμο»

Σε ένα επιτυχημένο ντουέτο με την Παυλίνα Χαρέλα θα δούμε τον ταλαντούχο σκηνοθέτη και ηθοποιό.

Ο Αντώνης Λουδάρος βγαίνει σε περιοδεία με τις «Σκηνές από ένα γάμο»

Μετά από δύο επιτυχημένες θεατρικές σεζόν στο θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, οι «Σκηνές από ένα γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, σε μετάφραση, θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Αντώνη Λουδάρου, θα περιοδεύσουν φέτος το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Στην παράσταση, που επιστρέφει ανανεωμένη, ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης συμπρωταγωνιστεί με την Παυλίνα Χαρέλα, καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου Σοφούλη, με έντονη δράση γύρω από τη διδασκαλία και το θέατρο για παιδιά. Τα σκηνικά υπογράφει η Μαρία Φιλίππου. Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή: Μετά από είκοσι χρόνια έγγαμου βίου, ένα φαινομενικά τέλειο ζευγάρι -ο Γιόχαν και η Μαριάννα- έρχεται αντιμέτωπο με τη σταδιακή αποδόμηση της σχέσης του. Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί όταν το -καλά κρυμμένο κάτω από το χαλί- χάσμα που υπάρχει ανάμεσα τους αποκαλυφθεί.

Ο Αντώνης Λουδάρος βγαίνει σε περιοδεία με τις «Σκηνές από ένα γάμο» - εικόνα 1

Η κλασική ταινία του Μπέργκμαν έχει μεταφερθεί στο θέατρο ουκ ολίγες φορές, ενώ όταν κυκλοφόρησε πρώτα σε μορφή μίνι σειράς (1973) κι έπειτα στην κινηματογραφική της εκδοχή (1974), κατηγορήθηκε ότι ήταν υπεύθυνη για την αύξηση των διαζυγίων στη Σουηδία αλλά και στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο λόγω της θεματολογίας της, η οποία οδηγούσε όλο και περισσότερα ζευγάρια να επικοινωνήσουν και να αναζητήσουν λύση στα προβλήματα τους.

Ο Αντώνης Λουδάρος βγαίνει σε περιοδεία με τις «Σκηνές από ένα γάμο» - εικόνα 2

Το 1975 τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες αλλά και με τα βραβεία καλύτερης ταινίας και σεναρίου από την Αμερικάνικη Ένωση Κριτικών, μεταξύ άλλων. Ενώ καθοριστική υπήρξε η επιρροή των «Σκηνών από ένα γάμο» στο έργο των κινηματογραφιστών Γούντι Άλεν και Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Όπως έχει πει για τη διαδικασία συγγραφής του σεναρίου ο ίδιος ο Μπέργκμαν: «Μου πήρε δυόμιση μήνες για να γράψω αυτές τις σκηνές, αλλά μου πήρε μια ολόκληρη ζωή για να τις ζήσω». Είναι γνωστό άλλωστε ότι η κοινή ζωή του με την πρωταγωνίστρια της ταινίας Λιβ Ούλμαν αποτέλεσε έμπνευση για το σενάριο.

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιουλίου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Περάματος «Μίκης Θεοδωράκης», ενώ οι επόμενοι σταθμοί της πανελλαδικής περιοδείας στην Αττική είναι το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού στις 2 Αυγούστου και το Άλσος Νέας Σμύρνης στις 4/9.

Περισσότερες πληροφορίες

Σκηνές από έναν γάμο

  • Δράμα

Μετά από είκοσι χρόνια έγγαμου βίου, ένα φαινομενικά τέλειο ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με τη σταδιακή αποδόμηση της σχέσης του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.