Η «Μήδεια» του Μποστ μετακομίζει στις Ροές

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη με πρωταγωνιστή τον Μάκη Παπαδημητρίου στον ομώνυμο ρόλο μετακομίζει από το Θησείον στις Ροές.

Η «Μήδεια» του Μποστ μετακομίζει στις Ροές

Όπως αποδεικνύεται από τα συνεχόμενα sold out της «Μήδειας» του Μποστ στο θέατρο Θησείον (όπου παίζεται έως 19/1), οι Γεράσιμος Σκαφίδας και Νικορέστης Χανιωτάκης κέρδισαν το μεγαλύτερο στοίχημα που έθεσαν για φέτος με την εταιρεία Μυθωδία στο τιμόνι της καλλιτεχνικής διεύθυνσης. Από 13 Φεβρουαρίου, η παράσταση, που έχουν παρακολουθήσει μέχρι στιγμής περισσότεροι από 5.000 θεατές, βρίσκει το νέο θεατρικό της σπίτι στις Ροές.

Η «Μήδεια» του Μποστ μετακομίζει στις Ροές - εικόνα 1

Ο Μάκης Παπαδημητρίου ενσαρκώνει το ρόλο της Μήδειας, ο οποίος ερμηνεύεται πρώτη φορά από άντρα ηθοποιό. Το σατιρικό έργο-πρόκληση του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ) αποτελεί μια από τις κορυφαίες κωμωδίες της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας. Βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη, μεταφέρει σε δεκαπεντασύλλαβο στίχο και με αριστοφανική διάθεση κομμάτια του γνωστού μύθου, ενώ την ίδια στιγμή καυτηριάζει την νεοελληνική πραγματικότητα.

Η «Μήδεια» του Μποστ μετακομίζει στις Ροές - εικόνα 2
Ο Μάκης Παπαδημητρίου και η Τζένη Θεωνά στο ρόλο της Καλόγριας Πόλυ

Οι Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μπέτυ Αποστόλου και Άννα Κλάδη συμπρωταγωνιστούν με τους Τζένη Θεωνά, η οποία αναλαμβάνει το ρόλο της Μίνας Αδαμάκη, και τον Νικορέστη Χανιωτάκη, ο οποίος αντικαθιστά τον Νίκο Πουρσανίδη, ενώ παράλληλα υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Η Monika υπογράφει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση που ερμηνεύεται ζωντανά επί σκηνής από τους ηθοποιούς, ενώ ο Γιάννης Μαθές αναλαμβάνει τη ζωντανή απόδοση των μουσικών θεμάτων.

Η «Μήδεια» του Μποστ μετακομίζει στις Ροές - εικόνα 3
Ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Νικορέστης Χανιωτάκης στο ρόλο του Ιάσονα

i«Μήδεια» | Ροές | Από 13 Φεβρουαρίου έως 12 Απριλίου | Προπώληση μέσω www.ticketservices.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.

"Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου": Το νέο έργο της σχολής του Πορεία είναι εδώ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Νέο αίμα" παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις το έργο της Αργυρώς Βώβου το οποίο προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Πορεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΣΕΗ για παραπλάνηση των Ελλήνων ηθοποιών

Με επιστολή της η ΠΕΘ κάνει λόγο για παραπλάνηση των εργαζομένων ηθοποιών σχετικά με το μέλλον του εργασιακού τους καθεστώτος.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

H Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ήταν προσκεκλημένη στη διοργάνωση και σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας θέσεων διεύθυνσης πολιτισμού στις επιχειρήσεις.

Τέσσερα θέατρα αποχαιρετούν πέντε παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος) αλλά και ένα του Φλομπέρ κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

Γιάννης Φέρτης: 60 χρόνια θέατρο

Ο σπουδαίος ηθοποιός, που πέθανε χθες σε ηλικία 86 ετών, υπηρέτησε το θέατρο επί έξι δεκαετίες με ταλέντο, ήθος και εφηβικό πάθος.