Ρόλος ζωής η Μαρίκα Κοτοπούλη για τη Νένα Μεντή

Βασισμένη στη ζωή της ηθοποιού Μαρίκας Κοτοπούλη θα είναι η νέα παράσταση του Πέτρου Ζούλια με πρωταγωνίστρια τη Νένα Μεντή.

Ρόλος ζωής η Μαρίκα Κοτοπούλη για τη Νένα Μεντή

Πέτρος Ζούλιας και Νένα Μεντή με την «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» μας χάρισαν μια από τις συγκινητικότερες παραστάσεις του ελληνικού θεάτρου. Βασισμένη στη ζωή της στιχουργού και ποιήτριας του ελληνικού τραγουδιού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου έκανε το συναίσθημα να φτάσει ατόφιο στους θεατρόφιλους, γι’ αυτό και δικαίως το κοινό του Αθηνοράματος τίμησε την παράσταση με τέσσερα βραβεία στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού Αθηνοράματος 2008.

Η Μεντή ήταν κάτι περισσότερο από συγκλονιστική παίζοντας με την καρδιά και το συναίσθημα και το ίδιο πιστεύουμε πως θα επιτύχει στη νέα παράσταση που ετοιμάζει ο Πέτρος Ζούλιας για τον Δεκέμβριο του 2019 στο Θέατρο Χώρα. Η παράσταση «Μαρίκα» βασίζεται στη ζωή μιας κορυφαίας φυσιογνωμίας του νεοελληνικού θεάτρου, της Μαρίκας Κοτοπούλη και πιστεύουμε πως θα είναι ένας ακόμα ρόλος ζωής για τη Νένα Μεντή.

Ρόλος ζωής η Μαρίκα Κοτοπούλη για τη Νένα Μεντή - εικόνα 1
Ρόλος ζωής η Μαρίκα Κοτοπούλη για τη Νένα Μεντή - εικόνα 2

Το κείμενο του Πέτρου Ζούλια δημιουργήθηκε μετά από έρευνα σε κείμενα, βιβλία, συνεντεύξεις και διηγήσεις γύρω από περιστατικά της επεισοδιακής ζωής της μεγάλης πρωταγωνίστριας. Συγκεκριμένα, ξεκινά από, το 1937, τη χρονιά που η Κοτοπούλη εγκαινιάζει το σημερινό θέατρο Ρεξ και συνεχίζει με επεισόδια της ζωής της. Φωτίζοντας πλευρές του χαρακτήρα της, τη γνωρίζουμε ως «δασκάλα», όταν το 1941 ιδρύει τη θεατρική της σχολή, μέσα στην καρδιά της Κατοχής για να φτάσουμε ως την αργή αλλά σταθερή πορεία της, προς το τέλος του έργου της, το 1954, τότε που φεύγει πια κι από τη ζωή.

Δίπλα στη Νένα Μεντή παίζουν οι ηθοποιοί Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Σαμόλης, Γιώργος Δεπάστας, Μάκης Πατέλης, Χριστιάννα Μαντζουράνη, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Γιάννης Σίντος, Τόνια Μαράκη. Τα σκηνικά-κοστούμια είναι της Αναστασίας Αρσένης, η μουσική του Παναγιώτη Αυγερινού, ο φωτισμός της Κατερίνας Μαραγκουδάκη. Η πρεμιέρα στο θέατρο Χώρα προγραμματίζεται για τις 13/12

Ρόλος ζωής η Μαρίκα Κοτοπούλη για τη Νένα Μεντή - εικόνα 3

Περισσότερες πληροφορίες

Μαρίκα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του ελληνικού θεάτρου Μαρίκα Κοτοπούλη, η οποία πήγαινε κόντρα στο κατεστημένο, όποτε η περίσταση και τα «πιστεύω» της το απαιτούσαν, ενέπνευσε τον Π. Ζούλια να γράψει αυτό το έργο για τη ζωή της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Βεάκειο Θέατρο Πειραιά: Κάθε βραδιά μια μοναδική απόδραση πολιτισμού στον λόφο

Το φετινό πρόγραμμα, που εκτείνεται έως τον Σεπτέμβριο, συνδυάζει θέατρο, μουσική και stand-up comedy, φιλοξενώντας σημαντικές παραγωγές και αγαπημένους καλλιτέχνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/06/2026

Ρένη Πιττακή: "Η Τροφός στη "Μήδεια" είναι η φωνή της λαϊκής θυμοσοφίας απέναντι στο τυφλό πάθος"

Καθώς το κοινό προετοιμάζεται για την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης "Μήδειας" σε σκηνοθεσία Νικήτα Μιλιβόγιεβιτς, που ξεκινά με sold out στο θέατρο Βράχων (5/7), μιλήσαμε με τη σπουδαία και έμπειρη ηθοποιό Ρένη Πιττακή.

Είδαμε τους "Όρνιθες" σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου στον Κορυδαλλό

Μέσα από τη θεατρική ομάδα κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού, η τέχνη γίνεται χώρος ελευθερίας. Εκεί όπου, όπως συγκλονιστικά ειπώθηκε στη σκηνή, αληθινή ελευθερία είναι "να μείνεις όρθιος μέσα σε έναν κόσμο που σε θέλει σκυφτό".

Οι πρεμιέρες του Σαββατοκύριακου (27 & 28/06)

Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουνίου 2026 μας φέρνει κοντά σε ωραίες θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα και χορό στην Πειραιώς 260, στο Κέντρο Πολιτισμού 'Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε ανοιχτά θέατρα.

"ΒΑΚΧΕΣ" με τους Tiger Lillies: Μια πρωτοποριακή διεθνής θεατρική σύμπραξη

Πολυαναμενόμενη είναι η καλλιτεχνική συνάντηση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, για τις "Βάκχες" σε σκηνοθεσία του καταξιωμένου σκηνοθέτη Γιάβορ Γκάρντεφ, με μικτό θίασο Ελλήνων και Βούλγαρων ηθοποιών και μουσική των Tiger Lillies.

Κατερίνα Διδασκάλου: Η συγκλονιστική "Ερατώ" που συγκινεί το κοινό για 15η χρονιά

Η "Πόρνη από πάνω" του Αντώνη Τσιπιανίτη επιστρέφει για 15η χρονιά, αυτή τη φορά στον Νέο Ακάδημο, με την Κατερίνα Διδασκάλου να παραδίδει εκ νέου μια καθηλωτική, βαθιά ανθρώπινη ερμηνεία-σταθμό που συγκινεί διαχρονικά το κοινό.

Έχεις ξαναδεί παράσταση στο Αστεροσκοπείο Αθηνών;

Μια εμπειρία θεάτρου και αστρονομικής παρατήρησης έρχεται στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο λόφο των Νυμφών, τον Ιούλιο, κάτω από τα αστέρια.