Ξεκινά το 15ο «Διεθνές Φεστιβάλ θεατρικών Μεθόδων» στο Θέατρο των Αλλαγών

Όσοι έχετε ζωντανό ενδιαφέρον για τις παραστατικές τέχνες μπορείτε να λάβετε μέρος στο «Διεθνές Φεστιβάλ θεατρικών Μεθόδων» στο Θέατρο των Αλλαγών που έχει ως κεντρικό θέμα την «Ορέστεια» του Αισχύλου

Ξεκινά το 15ο «Διεθνές Φεστιβάλ θεατρικών Μεθόδων» στο Θέατρο των Αλλαγών

Στο κέντρο της Αθήνας, στο Θέατρο των Αλλαγών (3ης Σεπτεμβρίου 19α), από το 1998 έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την εκπαίδευση νέων ανθρώπων στους κανόνες και τις αρετές της υποκριτικής, με σημαντικές πρωτοβουλίες και συμμετοχές σε φεστιβάλ και υποτροφίες. Από τις πιο σημαντικές κινήσεις του Θεάτρου με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Ευδόκιμο Τσολακίδη, είναι το «Διεθνές Φεστιβάλ θεατρικών Μεθόδων», στο οποίο Έλληνες και ξένοι δημιουργοί, έχουν την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά τους και να παρακολουθήσουν τις δουλειές άλλων.

Ξεκινά το 15ο «Διεθνές Φεστιβάλ θεατρικών Μεθόδων» στο Θέατρο των Αλλαγών - εικόνα 1

Στο φετινό φεστιβάλ που γίνεται από την 1η ως την 6η Ιουλίου στην έδρα του θεάτρου, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους οι: Gamal Yakout(Αίγυπτος), Donatella Damato(Ιταλία), Alice Condonina(Η.Π.Α.), Setareh Shanin & Ali Bayani(Ιράν), Merle Schiebergen(Ολλανδία) & Κάρλα Ισιδώρου(Ελλάδα), Peter Uray(Ουγγαρία), John Freeman (Ηνωμένο Βασίλειο). Στους δημιουργούς προστίθεται κι ο ίδιος ο Ευδόκιμος Τσολακίδης, με θέμα του την ιστορία της υποκριτικής από τη θεωρία στην πράξη. Οι συμμετέχοντες ηθοποιοί, σκηνοθέτες, δάσκαλοι υποκριτικής και σκηνοθεσίας, σπουδαστές ωδείων και δραματικών σχολών αφού δουλέψουν πάνω στην «Ορέστεια» του Αισχύλου θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους την τελευταία μέρα του φεστιβάλ.

i1-6 Ιουλίου | Θέατρο των Αλλαγών 3ης Σεπτεμβρίου 19α, Κέντρο | Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα 210 5246833 και 210 5248251 καθώς επίσης και στο http://www.toc.gr. Αποστολή βιογραφικών στο: info@toc.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Το ταξίδι μου" του Γιάννη Ψυχάρη, θεμελιωτή της δημοτικής, στη σκηνή

Το εμβληματικό έργο του Γιάννη Ψυχάρη "Το ταξίδι μου", σε διασκευή-σκηνοθεσία Γιώργου Πετρούνια παρουσιάζεται σε μια παράσταση με λόγο, μουσική και χιούμορ, αφιερωμένη στον θεμελιωτή της δημοτικής γλώσσας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/09/2025

Το Θέατρο Πορεία έρχεται με "Ηλέκτρα εντός", "Prima facie", "Ντόριαν Γκρέι"

Η σεζόν 2025-26 στο θέατρο του Δημήτρη Τάρλοου ανοίγει με αναπάντεχες σκηνικές προτάσεις, σαρωτικές επαναλήψεις, συγκλονιστικές ερμηνείες, ενδιαφέρουσες συμπαραγωγές και πολλά ακόμη.

Η "Ζιζέλ" στο Ηρώδειο από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου

H προπώληση ξεκίνησε για τη "Ζιζέλ" του Αντόλφ Αντάμ που παρουσιάζει η Ορχήστρα και το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, σε μια μεγαλειώδη παραγωγή στη σκιά της Ακρόπολης.

Λυκόφως 2025-2026: Αυτές είναι οι παραστάσεις που θα συζητηθούν φέτος

9 νέες παραγωγές, 7 επαναλήψεις- Μια νέα εποχή για το ελληνικό θέατρο. Η εταιρία Λυκόφως γιορτάζει τα 20+1 χρόνια της και εγκαινιάζει τη νέα εικοσαετία με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που συνδυάζει κλασικά έργα, διεθνείς επιτυχίες και νέες ελληνικές δημιουργίες, με ισχυρές συνεργασίες και προσβασιμότητα για το κοινό.

Είδατε το πολυσυζητημένο "Relic" του Λασκαρίδη; Επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο Πτι Παλαί

Η παράσταση "Relic" του Λασκαρίδη ανεβαίνει για πέντε μόνο ημέρες στο Πτι Παλαί. Ένα ταξίδι μνήμης, επιθυμιών και παρελθόντος, που συγκινεί και προκαλεί τον θεατή να αναλογιστεί τις δικές του ρίζες.

"Κοιμώμενος Χαλεπάς, ο σαλός άγιος": Η παράσταση για τη ζωή του κορυφαίου γλύπτη επιστρέφει

Για τέταρτη χρονιά η παράσταση που αφηγείται τη ζωή του κορυφαίου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, επιχειρεί ένα ψυχολογικό ταξίδι που εμπνέει και συγκινεί.

Ο "Φιάκας" επιστρέφει με τον Γιώργο Γαλίτη

Με προσφορά προπώλησης εισιτηρίων λίγο πριν την πρεμιέρα έρχεται η κωμωδία του Δημοσθένη Μισιτζή σε σκηνοθεσία του Πάνου Σκουρολιάκου.