Art Project στο Άλμα

Τέσσερις παραστάσεις φιλοξενεί ο κύκλος εκδηλώσεων The Art Project, ο οποίος συνεχίζεται στο θέατρο του Μεταξουργείου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θέμη Μουμουλίδη και της Ελένης Ζαραφίδου.

Art Project στο Άλμα

Τέσσερις παραστάσεις φιλοξενεί ο κύκλος εκδηλώσεων The Art Project, ο οποίος συνεχίζεται στο θέατρο του Μεταξουργείου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θέμη Μουμουλίδη και της Ελένης Ζαραφίδου.

#1 «Commedia d’Amore»

Art Project στο Άλμα - εικόνα 1

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Μαριάννα Πολυχρονίδη αποκαλύπτει το ταλέντο της σε αυτό το έργο που έγραψε ειδικά για εκείνη και σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης. Συνοδεία δυο μουσικών, η Πολυχρονίδη αφηγείται και τραγουδά ιστορίες που άλλοτε εξυψώνουν και άλλοτε κατακρημνίζουν τον έρωτα. (Μέχρι 21/4)

#2 «Η αποθέωση της τρέλας»

Art Project στο Άλμα - εικόνα 2

Ο Άουγκουστ Στρίντμπεργκ είναι ο συγγραφέας που έφτασε στα πρόθυρα της τρέλας μετά την αποτυχία των γάμων του. Στη συγκεκριμένη νουβέλα του προσεγγίζει το θέμα του έρωτα μέσα από τη ζωή ενός άντρα, ο οποίος μας διηγείται τις περιπέτειες του σκανδαλώδους πρώτου γάμου του. Ο Κ. Χατζής σκηνοθετεί τον Γ. Παπαπαύλου. (Στις 27/3-21/4)

#3 «Ωκεανός»

Art Project στο Άλμα - εικόνα 3

Ο Σάκης Μπιρμπίλης επανέρχεται στο μονόλογο του Αλεσάντρο Μπαρίκο που είχε πρωτοπαρουσιάσει πέρυσι με πρωταγωνίστρια την Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη. Στον «Ωκεανό» 150 άνθρωποι ζουν τη φρίκη μέσα στη θάλασσα, καθώς βρίσκονται σε ένα ακυβέρνητο πλεούμενο, με την πείνα, το φόβο κι έναν μυστηριώδη άντρα απέναντί τους. (Στις 21/3)

#4 «Βραδιάζει κυρία Γαλάτεια»

Art Project στο Άλμα - εικόνα 4

O Στ. Χλιαράς σκηνοθετεί το έργο του Μ. Πιτένη, στο οποίο πρωταγωνιστεί η Καίτη Τσιμπέρη, μια καλλιτέχνιδα, που έγραψε ιστορία στη νυχτερινή διασκέδαση της Κοζάνης. Στο έργο υποδύεται μια λαϊκή τραγουδίστρια, η οποία –με φόντο τη νυχτερινή ζωή των ’80s– ξεθάβει όνειρα που έχασαν το δρόμο τους… (Στις 21-23/3)

Περισσότερες πληροφορίες

Commedia d’amore

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 90 '

Εγκλωβισμένη σε ένα γαϊτανάκι ερωτικών ιστοριών και αναμνήσεων, μια γυναίκα αναζητά τα στενά όρια μεταξύ αγάπης και θυμού.

Η αποθέωση της τρέλας

  • Δραματοποιημένη λογοτεχνία

Ο έρωτας, το σεξ και ο γάμος γίνονται κομμάτια μιας σκληρής μονομαχίας στην αυτοβιογραφική νουβέλα του Σουηδού δραματουργού, σε μιαν άλλη ανάγνωση της μάχης των φύλων.

Βραδιάζει κυρία Γαλάτεια

  • Δράμα

Mια λαϊκή τραγουδίστρια «παγωμένη στο χρόνο» αφηγείται την ιστορία της, με φόντο τη νυχτερινή ζωή της δεκαετίας του ’80.

Ωκεανός

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 55 '

Ένα έργο για τη συνάντηση και την πάλη του ανθρώπου με τον εαυτό αλλά και τα πιο κρυφά και σκοτεινά ένστικτα, όταν ισορροπεί ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο.

Άλμα

Ακομινάτου 15-17 & Αγ. Κωνσταντίνου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.