Συνάντηση καλλιτεχνικών οργανισμών από όλο τον κόσμο στο Θέατρο Αερόπλοιο

Η πρώτη συνάντηση του ολοκαίνουργιου Aesop Project είναι γεγονός.

Συνάντηση καλλιτεχνικών οργανισμών από όλο τον κόσμο στο Θέατρο Αερόπλοιο

Πιστό στη δύναμη της λαϊκής παράδοσης, το θέατρο Αερόπλοιο, με πρωτοβουλία του σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή Νίκου Καμτσή, δημιουργεί το Aesop Project. Μετά το Culture luggage -που μελετάει και δημιουργεί παραστάσεις πάνω σε παραμύθια της ανατολής, έτσι όπως έφτασαν ως εμάς από τα πρόσφατα και προγενέστερα προσφυγικά κύματα- το Αερόπλοιο, η παιδική σκηνή του θεάτρου Τόπος Αλλού, υπογράφει ένα νέο πρότζεκτ, που παίρνει το όνομα του από τον Αίσωπο, τον μεγαλύτερο παραμυθά όλων των εποχών, και επικεντρώνεται στα λαϊκά παραμύθια.

Για πέντε μέρες (11-16 Φεβρουαρίου), το θέατρο Αερόπλοιο φιλοξενεί στην Αθήνα θεατρικούς, καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς από την Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική, όπως οι Center for Sustainable Development Studies από το Βιετνάμ, Cooperativa de Turismo e Promoção Social από την Βραζιλία, Fundacion Uxionovoneyra από την Ισπανική Γαλικία, σε μια συνάντηση που ξεπερνάει τα Ευρωπαϊκά σύνορα, με στόχο να ενώσει διαφορετικούς πολιτισμούς. Οι φιλοξενούμενοι οργανισμοί σε συνεργασία με τη δική μας Action Synergy, θα μελετήσουν και θα συγκρίνουν από κοινού παραμύθια, τραγούδια και λαϊκά αινίγματα από τις πατρίδες τους, ανταλλάσσοντας μεταξύ τους όχι μόνο τον πλούτο της προφορικής τους παράδοσης, αλλά και θεατρικές τεχνικές αφήγησης και παρουσίασης τους.

Σύντομα θα είναι έτοιμο και το site του Aesop Project: www.aesop-project.eu.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.