Συνάντηση καλλιτεχνικών οργανισμών από όλο τον κόσμο στο Θέατρο Αερόπλοιο

Η πρώτη συνάντηση του ολοκαίνουργιου Aesop Project είναι γεγονός.

Συνάντηση καλλιτεχνικών οργανισμών από όλο τον κόσμο στο Θέατρο Αερόπλοιο

Πιστό στη δύναμη της λαϊκής παράδοσης, το θέατρο Αερόπλοιο, με πρωτοβουλία του σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή Νίκου Καμτσή, δημιουργεί το Aesop Project. Μετά το Culture luggage -που μελετάει και δημιουργεί παραστάσεις πάνω σε παραμύθια της ανατολής, έτσι όπως έφτασαν ως εμάς από τα πρόσφατα και προγενέστερα προσφυγικά κύματα- το Αερόπλοιο, η παιδική σκηνή του θεάτρου Τόπος Αλλού, υπογράφει ένα νέο πρότζεκτ, που παίρνει το όνομα του από τον Αίσωπο, τον μεγαλύτερο παραμυθά όλων των εποχών, και επικεντρώνεται στα λαϊκά παραμύθια.

Για πέντε μέρες (11-16 Φεβρουαρίου), το θέατρο Αερόπλοιο φιλοξενεί στην Αθήνα θεατρικούς, καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς από την Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική, όπως οι Center for Sustainable Development Studies από το Βιετνάμ, Cooperativa de Turismo e Promoção Social από την Βραζιλία, Fundacion Uxionovoneyra από την Ισπανική Γαλικία, σε μια συνάντηση που ξεπερνάει τα Ευρωπαϊκά σύνορα, με στόχο να ενώσει διαφορετικούς πολιτισμούς. Οι φιλοξενούμενοι οργανισμοί σε συνεργασία με τη δική μας Action Synergy, θα μελετήσουν και θα συγκρίνουν από κοινού παραμύθια, τραγούδια και λαϊκά αινίγματα από τις πατρίδες τους, ανταλλάσσοντας μεταξύ τους όχι μόνο τον πλούτο της προφορικής τους παράδοσης, αλλά και θεατρικές τεχνικές αφήγησης και παρουσίασης τους.

Σύντομα θα είναι έτοιμο και το site του Aesop Project: www.aesop-project.eu.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
11/08/2022

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

Νέος Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός.

Ο μύθος του Περσέα έγινε παράσταση

Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο μύθο του Περσέα παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης" με ελεύθερη είσοδο.

Σε ποιο έργο θα δούμε τον Liam Ireland;

Τον ηθοποιό της νέας γενιάς, Liam Ireland, που έγινε γνωστός από την τηλεοπτική "Γη της ελιάς", θα σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Βουρνάς σε έργο του Ντένις Κέλι.

Ο Δημήτρης Λάλος στο ρόλο του Σοπέν

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας με σολίστ την πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου συντροφεύουν τον ηθοποιό Δημήτρη Λάλο στην παράσταση-συναυλία που θα δούμε στο Ηρώδειο.