Το θέατρο Πορεία έχει γενέθλια και το γιορτάζει

Σε κυριακάτικα μουσικά μεσημέρια στη Βικτώρια μας προσκαλεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Τάρλοου για την επέτειο των 20 χρόνων του θεάτρου.

Το θέατρο Πορεία έχει γενέθλια και το γιορτάζει

Το θέατρο Πορεία έκλεισε 20 χρόνια και το γιορτάζει με κυριακάτικα μουσικά μεσημέρια και καλούς φίλους. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Τάρλοου μας προσκαλεί στις επετειακές εκδηλώσεις του θεάτρου που ξεκινούν από φέτος και θα κορυφωθούν του χρόνου. Όπως δηλώνει ο ίδιος: «Τους επόμενους μήνες, θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στη σκηνή μας σημαντικούς μουσικούς, παλιούς συνεργάτες μας που έγραψαν μουσική για παραστάσεις μας, καθώς και νεότερες γνωριμίες που θα μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα της εποχής του Γιούγκερμαν!».

Το θέατρο Πορεία έχει γενέθλια και το γιορτάζει - εικόνα 1

Την αρχή κάνουν την Κυριακή 27 Ιανουαρίου ο σημαντικός πιανίστας της τζαζ Γιώργος Κοντραφούρης και ο κοντραμπασίστας Βασίλης Κουτσονάνος με το «ARIZONAmulató*», συνθέσεις εμπνευσμένες από τα μουσικά ρεύματα που επικρατούσαν στην Ευρώπη του Γιούγκερμαν και στην Αμερική του Ευγένιου Ο' Νηλ. Το όνομα τους προέκυψε από το διάσημο καμπαρέ πολυτελείας του Μεσοπολέμου στη Βουδαπέστη, που επισκέφτηκε ο Γιούγκερμαν, όπου στα τραπέζια του συνωστίζονταν πρέσβεις, πολιτικοί από την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, Ρώσοι εμιγκρέδες, ακόμη και πρίγκιπες.

Το θέατρο Πορεία έχει γενέθλια και το γιορτάζει - εικόνα 2

Στις 3 Φεβρουαρίου τη σκυτάλη παραλαμβάνει η αυτοδίδακτη μουσικός Nalyssa Green με το Vildandendukkernedpå havetsbunn*. Θα μοιραστεί μαζί μας κομμάτια από τις παραστάσεις του θεάτρου Πορεία «Αγριόπαπια» του Ίψεν και «Το Ευχαριστημένο» της Μαρίνας Καραγάτση, για τις οποίες έχει γράψει τη μουσική, καθώς και άλλα δικά της τραγούδια από τα τρία προσωπικά άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, τα «Barock» και «The Seed», καθώς και το πρόσφατο και πρώτο της ελληνόφωνο «Μπλουμ».

Το θέατρο Πορεία έχει γενέθλια και το γιορτάζει - εικόνα 3

Ραντεβού με τον διεθνούς φήμης ethnic καλλιτέχνη, τραγουδοποιό, συνθέτη και ουτίστα, Haig Yazdjian δίνουμε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου με το «Back to where we started from!». Με τη συνοδεία μερικών από τους μουσικούς του, θα μας θυμίσει μουσικές από τις πρώτες μας παραστάσεις «Το κτήνος στο φεγγάρι» του Richard Kalinoski και «Φρεναπάτη» του Corneille, που έχει υπογράψει ο ίδιος, αλλά και τραγούδια από όλο το εύρος της καριέρας του.

Για τους συνδρομητές του θεάτρου η είσοδος είναι δωρεάν. Θα ακολουθήσει κέρασμα στο φουαγιέ του θεάτρου και γνωριμία με τους καλλιτέχνες.

i «Κυριακάτικες μουσικές matinée» | Θέατρο Πορεία at Victoria | Κυριακές 27 Ιανουαρίου, 3 και 24 Φεβρουαρίου | 15:00 | @poreiatheatre | Προπώληση μέσω viva.gr |

Περισσότερες πληροφορίες

Πορεία at Victoria

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.