«Η Παναγία των Παρισίων» έρχεται στο Παλλάς

Ένα αγαπημένο παραμύθι για όλη την οικογένεια ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του Παλλάς.

«Η Παναγία των Παρισίων» έρχεται στο Παλλάς

Η «Παναγία των Παρισίων» του Βίκτωρος Ουγκώ ανεβαίνει φέτος το χειμώνα στο Θέατρο Παλλάς από τους συντελεστές της υπερπαραγωγής «Δον Κιχώτης», που συνεπήρε την περσινή χρονιά μικρούς και μεγάλους. Η Σοφία Σπυράτου, η οποία τα τελευταία χρόνια μας έχει δώσει εξαιρετικές παιδικές παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό, υπογράφει σκηνοθετικά την θεατρική διασκευή του λογοτεχνικού αριστουργήματος από τον διακεκριμένο ποιητή Στρατή Πασχάλη.

Το κλασικό έργο που έχει διασκευαστεί πολλές φορές και με μεγάλη επιτυχία στην ελληνική θεατρική σκηνή επιστρέφει με ένα ξεχωριστό καστ που μας εκπλήσσει. Ο Δημήτρης Πιατάς στο ρόλο του αγαθού και καλόκαρδου Κουασιμόδου και η Νάντια Κοντογεώργη στο ρόλο της μαγευτικής Εσμεράλδας είναι ένα απροσδόκητο δίδυμο, που σίγουρα θέλουμε να δούμε. Η παράσταση, διατηρώντας την ουσία και το ύφος του πρωτότυπου, προσεγγίζει με συγκίνηση, χιούμορ, ευαισθησία και πολύ τραγούδι, την διαχρονική θεματολογία του Ουγκώ, ενώ την προσαρμόζει στις σημερινές γλωσσικές και αισθητικές συνιστώσες. Τα θέματα του μεγάλου συγγραφέα όπως η διαφορετικότητα, οι κοινωνικές διακρίσεις, ο αυταρχισμός και οι αυθαιρεσίες της εξουσίας που χειραγωγούν έμμεσα τον απλό άνθρωπο, και βέβαια ο αγνός και ανιδιοτελής έρωτας που φτάνει ως την απόλυτη προσφορά και την ουσιαστική αγάπη, αποδίδονται με απλό τρόπο έτσι ώστε τα παιδιά κάθε ηλικίας να παρακολουθούν την παράσταση με ενδιαφέρον και να αντιλαμβάνονται το ηθικό δίδαγμα μίας πανανθρώπινης ιστορίας όπως αυτής.

«Η Παναγία των Παρισίων» έρχεται στο Παλλάς - εικόνα 1

Το καστ συμπληρώνουν οι Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιώργος Συμεωνίδης, Κώστας Μαγκλάρας, Δημήτρης Γκοτσόπουλος καθώς κι ένας μεγάλος θίασος ηθοποιών, χορευτών, ακροβατών και τραγουδιστών. Ο καταξιωμένος Νίκος Κυπουργός υπογράφει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης, ενώ τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια ο Μανώλης Παντελιδάκης.

i Η Παναγία των Παρισίων | Από 3 Νοεμβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00 | Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5 | 21 0321 3100 | Προπώληση: 211 800 51 41, μέσω viva.gr και athinorama.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Παναγία των Παρισίων

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 90 '

Το κλασικό μυθιστόρημα του Ουγκό ζωντανεύει σε μια σύγχρονη θεατρική διασκευή, μέσα από ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα για όλη την οικογένεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Οίκος των Χοίρων" του Αριστείδη Αντονά στο Θέατρο Φωλιά

Ένα αλληγορικό έργο για όσα συμβαίνουν δίπλα μας κι κάνουμε πως δε βλέπουμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/11/2022

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

Η "Καφρόκρεμα" του Δημήτρη Δημόπουλου για μια τελευταία παράσταση

Ο γνωστός κωμικός στα Κινηματοθέατρα "Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου" για τη βιντεοσκόπηση του τελευταίου του σόλο, πριν περάσει σε νέο υλικό.

Η τραγικωμωδία "Κάθε πέρσι και του χρόνου" παίρνει σάρκα και οστά στο Θέατρο Αλάμπρα

Μια παράσταση σχόλιο στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας – πλημμυρισμένη από έξυπνο χιούμορ, φαρσικά στοιχεία και άφθονη μουσική.