«Σόδομα και Γόμορρα» για πρώτη φορά στα ελληνικά!

Ένα κορυφαίο έργο για την αγάπη στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά από τις εκδόσεις Βακχικόν.

«Σόδομα και Γόμορρα» για πρώτη φορά στα ελληνικά!

Ένα κορυφαίο έργο για την αγάπη στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά από τις εκδόσεις Βακχικόν.

«Σόδομα και Γόμορρα» για πρώτη φορά στα ελληνικά! - εικόνα 1
Ζαν Ζιρωντού

Ο κριτικός θεάτρου και ακαδημαϊκός Νεκτάριος – Γεώργιος Κωνσταντινίδης μεταφράζει το βιβλίο «Σόδομα και Γόμορρα» του Ζαν Ζιρωντού από το πρωτότυπο κείμενο με τις εκδόσεις «Βακχικόν» να αναλαμβάνουν την παρθενική του κυκλοφορία στα ελληνικά.

Ο Ζαν Ζιρωντού γράφει το βιβλίο του «Σόδομα και Γόμορρα» εμπνευσμένος από την ομώνυμη «πόλη της ακολασίας» της Παλαιάς Διαθήκης, διατυπώνοντας την προσωπική του πρόταση για την αποφυγή της καταστροφής του κόσμου. Το βιβλίο άρχισε να γράφεται το 1939 και κυκλοφόρησε το 1943 μέσα στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής. Ο Ζαν Ζιρωντού, συγγραφέας γαλλικής καταγωγής ταξίδεψε στη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, συχνάζοντας σε φιλολογικά στέκια γνωρίζοντας διάφορους ανθρώπους των γραμμάτων, με το θεατράνθρωπο Λουί Ζουβέ να έχει τη μεγαλύτερη επιρροή πάνω του βοηθώντας τον να βρει την κλίση του στο θέατρο. Κεντρικό θέμα του βιβλίου είναι η ανέφικτη τέλεια ένωση ενός ζευγαριού και πως μπορεί ο κόσμος να σωθεί μέσα από αυτήν. Στο βιβλίο «Σόδομα και Γόμορρα» εμφανίζεται από τον ουρανό ένας άγγελος να προειδοποιήσει ότι μόνο η αληθινή αγάπη ενός ζευγαριού θα μπορέσει να σώσει τον κόσμο από την ολοκληρωτική καταστροφή. Η ιστορία ξετυλίγεται μέσα σε ένα κλίμα σκοτεινό και απαισιόδοξο γεγονός φυσικό και αναπόφευκτο αν αναλογιστεί κανείς την περίοδο που είναι γραμμένο το βιβλίο.

«Σόδομα και Γόμορρα» για πρώτη φορά στα ελληνικά! - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αρσέν Λουπέν": Ο αινιγματικός ήρωας λύνει το μυστήριο της κούφιας βελόνας σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια

Από τον Οκτώβριο το θέατρο Αλάμπρα τυλίγεται σε πέπλο μυστηρίου, ο ήρωας - θρύλος ψάχνει την κούφια βελόνα κι εσύ… αποφασίζεις το τέλος!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/08/2025

Αποκλειστικό: "Η χαμένη άνοιξη" του Στρατή Τσίρκα για πρώτη φορά στο θέατρο Πορεία

Μπορούμε να ζήσουμε έξω από την Ιστορία; Το εμβληματικό τελευταίο μυθιστόρημα του σημαντικού πεζογράφου της μεταπολεμικής γενιάς μεταφέρεται πρώτη φορά στη σκηνή από δύο καλλιτεχνικές φωνές της νεότερης γενιάς.

"Ο θάνατος του εμποράκου": Θρίαμβος με δύο τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα

Ένα ρόλο ζωής αποχαιρετά ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, αυτόν του Γουίλι Λόμαν στο κορυφαίο έργο του Άρθουρ Μίλερ, ολοκληρώνοντας την επιτυχημένη περιοδεία του για το καλοκαίρι του 2025.

Το "Όσα παίρνει ο άνεμος" σε αμερικανικό εξώφυλλο πριν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η επιτυχημένη παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά που σκηνοθέτησε η Ιόλη Ανδρεάδη, κατακτά μια διεθνή διάκριση για το ελληνικό θέατρο, πριν επιστρέψει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

170 τετραγωνικά / Moonwalk

Το κληροδότημα της γενιάς της Μεταπολίτευσης στους σημερινούς τριαντάρηδες έρχεται στο προσκήνιο μέσα από μια οικογενειακή ιστορία. Η σκηνοθεσία τιμάει το έργο με μια άμεση παρουσίαση, την οποία φέρνει εις πέρας η εξαιρετικά δεμένη ερμηνευτική ομάδα.

Αποχαιρετώντας το Ηρώδειο με το 'Ballet Stars Gala' και δύο κορυφαίους χορευτές: Rocio Aleman & Reece Clarke

Μιλήσαμε με δύο από τα αστέρια του χορού, που στις 7/9 θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο "Ballet Stars Gala" με χορευτές από τα σημαντικότερα μπαλέτα του κόσμου.

"Η Καρυάτιδα!": Η μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Καπουτζίδη στο Εθνικό Θέατρο επιστρέφει σε νέο χώρο

Η μεγάλη επιτυχία που σκηνοθέτησε η Κατερίνα Μαυρογεώργη έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των θεατρικών επαναλήψεων της σεζόν 2025-26 και μάλιστα σε νέο θέατρο.