Προβολή και συζήτηση για τον “Ιερό χορό στην αρχαία Ελλάδα και Ινδία”

Για τη Λήδα Σάνταλα ο χορός και το θέατρο έχουν δύο πατρίδες, την Ελλάδα και την Ινδία. Ο ανήσυχος θεατής θα λάβει πολύτιμες πληροφορίες από την συζήτηση και την προβολή που οργανώνει η καταξιωμένη χορογράφος με ελεύθερη είσοδο.

Προβολή και συζήτηση για τον “Ιερό χορό στην αρχαία Ελλάδα και Ινδία”

Για τη Λήδα Σάνταλα ο χορός και το θέατρο έχουν δύο πατρίδες, την Ελλάδα και την Ινδία. Ο ανήσυχος θεατής θα λάβει πολύτιμες πληροφορίες από την συζήτηση και την προβολή που οργανώνει η καταξιωμένη χορογράφος με ελεύθερη είσοδο.

Προβολή και συζήτηση για τον “Ιερό χορό στην αρχαία Ελλάδα και Ινδία” - εικόνα 1

Χορεύτρια ινδικού κλασικού χορού, χορογράφος και χοροθεραπεύτρια η Λήδα Σάνταλα έχει αφιερώσει τη ζωή της στη μελέτη του φιλοσοφικού συστήματος, αλλά και της πρακτικής της Γιόγκα. Είναι από τους πρώτους που δίδαξαν τη Γιόγκα και τη διδάσκουν ακόμη στην Αθήνα, από το 1987, όπως επίσης και τον Ινδικό Χορό. Γνωρίζοντας σε βάθος το αντικείμενο της μας καλεί το Σάββατο 5 Μαΐου, (ώρα 7.30 μ.μ.) να παρακολουθήσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία και προβολή με θέμα: “Ιερός χορός στην αρχαία Ελλάδα και Ινδία” με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Χορού.

«Για τους αρχαίους Έλληνες, όπως και τους Ινδούς, η τέχνη του χορού και του θεάτρου κατείχε σπουδαίες θεραπευτικές ιδιότητες και επιτελούσε «κάθαρση», “saucha” στον καλλιτέχνη και στους θεατές. Εθεωρείτο πνευματικό μονοπάτι αυτογνωσίας και απελευθέρωσης» σημειώνει η ίδια. Αυτή η συγκριτική μελέτη αποτέλεσε τη βάση έμπνευσης για πολλές από τις παραγωγές του «Χοροθεάτρου Λήδα Shantala», αποσπάσματα από τις οποίες θα προβληθούν στη διάρκεια της ομιλίας. Η εκδήλωση θα γίνει στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom (Τριπόλεως 35 Α & Ευβοίας, Κάτω Χαλάνδρι, πλάϊ στη στάση μετρό «Χολαργός». Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη στο 2106717529.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
11/08/2022

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

Νέος Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός.

Ο μύθος του Περσέα έγινε παράσταση

Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο μύθο του Περσέα παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης" με ελεύθερη είσοδο.

Σε ποιο έργο θα δούμε τον Liam Ireland;

Τον ηθοποιό της νέας γενιάς, Liam Ireland, που έγινε γνωστός από την τηλεοπτική "Γη της ελιάς", θα σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Βουρνάς σε έργο του Ντένις Κέλι.