Ο Τάσος Μπεκιάρης μας συστήνεται

Για τη φιλοσοφία της ομάδας χορού Load, που ετοιμάζεται να παρουσιάσει την τρίτη, κατά σειρά, δουλειά της αλλά και για όσα θέλουμε να προσέξουμε μιλά στο «α» ο χορογράφος Τάσος Μπεκιάρης.

Ο Τάσος Μπεκιάρης μας συστήνεται

Η πρώτη μου δυνατή εμπειρία στη σκηνή ήταν η πρώτη φορά που ανέβηκα πάνω. Θα δανειστώ αυτό που είπε ο Billy Elliot στην ομώνυμη ταινία: «Δεν ξέρω... Νιώθω όμορφα. Νιώθω πολύ σφιγμένος στην αρχή...αλλά μόλις ξεκινήσω τότε, σαν να ξεχνώ τα πάντα...και...σαν να εξαφανίζομαι. Σαν να εξαφανίζομαι. Σαν να αλλάζει όλο μου το κορμί. Σαν να έχει πιάσει φωτιά το κορμί μου. Και είμαι εκεί...και πετάω σαν πουλί. Σαν ηλεκτρισμός. Ναι σαν ηλεκτρισμός».

Οδηγός μου υπήρξε ότι έχω βιώσει, οι άνθρωποι που έχουν περάσει από τη ζωή μου, οι καλλιτέχνες που έκαναν υπέροχες ή ακόμα και κακές δουλειές, σύμφωνα με τη δική μου άποψη. Δεν μυθοποιώ ανθρώπους γιατί "τρέμω" στην ιδέα της απομυθοποίησης που έπεται....Θαυμάζω την αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια των ανθρώπων.

Στην παράσταση «Στίζω» βγάζω τον πραγματικό μου δαίμονα προς τα έξω... είναι ο φόβος που υπήρχε στη ζωή μου για το θάνατο και τη μοναξιά , όλο μου τον εγκλεισμό/εγκλωβισμό στο μύθο που λέγεται χρόνος. Στη σκηνή βλέπουμε ζευγάρια και όλη την ομάδα μαζί αλλά επί της ουσίας βλέπουμε ανθρώπους, μόνους.

Η φιλοσοφία της ομάδας Load συνδέεται με την εξωτερίκευση συναισθημάτων. Χορογραφώ ακόμα και το περπάτημα των ερμηνευτών (δε μου αρέσει ο αυτοσχεδιασμός) αλλά η αλήθεια τους κάνει τη κάθε παράσταση μοναδική. Απόρροια όλου αυτού, ακόμα και αν κάποιος παρακολουθήσει τη παράσταση εκατό φορές, πάντα κάτι νέο θα του γεννιέται.

Θα ήθελα ο κόσμος να προσέξει ότι, σε αυτό το έργο, υπάρχει μόνο αλήθεια! Είναι μία ανθρώπινη εξομολόγηση. Ίσως κάποιοι αναγνωρίσουν δικούς τους προβληματισμούς που ψάχνουν, την όποια, λύση!

Συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδοξο από τη καθημερινή απομάκρυνση μας, από την ανθρώπινη φύση μας. Ζούμε σε αυτοδημιούργητα, αυτοσυντηρούμενα κελιά και εμείς βροντοφωνάζουμε ότι είμαστε ελεύθεροι!

Η μοναδική ελπίδα επιβίωσης είναι να μη σταματήσουμε ποτέ να ονειρευόμαστε και να είμαστε Άνθρωποι.

Τι θα άλλαζα αν μπορούσα; Μέσα από τα χειρότερα έπονται τα καλύτερα, αρκεί να είσαι ανοιχτός και ειλικρινής με τον εαυτό σου.

Περισσότερες πληροφορίες

Στίζω

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 45 '

Τρεις γυναίκες που βιώνουν, καθεμία με το δικό της τρόπο, την έννοια της απώλειας κι επιχειρούν να διαπραγματευτούν μαζί της συναντώντας τον εαυτό τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά με τη συνοδεία του Σταύρου Λάντσια σε ένα ατμοσφαιρικό live.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.