Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου στη Στέγη

Τυχερά παιδιά! Είναι 15-16 ετών, μαθητές λυκείων της Αττικής, μυούνται στο θέατρο εδώ και ένα εξάμηνο και τώρα παρουσιάζουν ένα ρεπερτόριο πρωτοποριακό όσο λίγα, στο 5ο Φεστιβάλ Εφηβικού θεάτρου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου στη Στέγη

Τυχερά παιδιά! Είναι 15-16 ετών, μαθητές λυκείων του Ασπρόπυργου και της Νέας Φιλαδέλφειας, της Δάφνης και του Πειραιά και μυούνται στο θέατρο εδώ και ένα εξάμηνο από έμπειρους και εμπνευσμένους θεατρικούς δημιουργούς. Το ρεπερτόριό τους πρωτοποριακό όσο λίγα!

Διασκευάζουν, λόγου χάρη, το «Περσέπολις», το κόμικς-γροθιά στο στομάχι της Μαριάν Σατραπί και τον «Φύλακα στη σίκαλη», το περίφημο μυθιστόρημα ενηλικίωσης του Ντ. Τζ. Σάλιντζερ, ανεβάζουν το «Ξύπνημα της άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιντ, την εμβληματική αυτή τραγωδία της νιότης, ή «ξαναγράφουν» τον σατιρικό «Βασιλιά Υμπύ» ως Βασιλιά… Σουμπουρδουμπί.

Αυτά και άλλα πολλά (δέκα, συνολικά, παραστάσεις) θα δούμε μεταξύ 21 και 24/4 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Εφηβικού θεάτρου, το οποίο έχει φέτος τη θεματική «Κλασική Πρωτοπορία».

Το φεστιβάλ κλείνει στις 25/4 με μια σχετική ημερίδα, με προσκεκλημένους Έλληνες αλλά και ξένους δημιουργούς, ταγμένους στην υπόθεση «εφηβικό θέατρο» (περισσότερα www.sgt.gr).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.