Πίντερ περιπατητικός στον Πειραιά

O καλός σκηνοθέτης Γιάννης Μόσχος ανεβάζει ένα από τα σπουδαιότερα και ερωτικότερα έργα του Βρετανού νομπελίστα, την «Προδοσία» (1978), ως παράσταση περιπατητική: Καθεμία από τις εννιά σκηνές του έργου παίζεται σε άλλο σημείο του κτιρίου.

Πίντερ περιπατητικός στον Πειραιά

O καλός σκηνοθέτης Γιάννης Μόσχος ανεβάζει ένα από τα σπουδαιότερα και ερωτικότερα έργα του Βρετανού νομπελίστα, την «Προδοσία» (1978), ως παράσταση περιπατητική: Καθεμία από τις εννιά σκηνές του έργου παίζεται σε άλλο σημείο του κτιρίου.

Πίντερ περιπατητικός στον Πειραιά - εικόνα 1

Ένα ερωτικό τρίγωνο. Ο σύζυγος (Γιώργος Γλάστρας), η σύζυγος (Μαρία Σκουλά) και ο «κολλητός» τους και –επί μια δεκαετία– εραστής της τελευταίας (Νίκος Ψαρράς). Ο Χάρολντ Πίντερ μας ταξιδεύει στο χρόνο αυτής της σχέσης αγάπης και προδοσίας με ένα αλγοριθμικό φλασμπάκ: κάθε σκηνή είναι κι ένα πισωγύρισμα στο χρόνο βάσει της υποκειμενικής ανάμνησης, όμως, του καθενός εκ των τριών προσώπων. Η παράσταση-περιήγηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά μας ταξιδεύει, επιπλέον, και σε μια άλλη διάσταση: το χώρο. Με ένα τέτοιο σκεπτικό, ο καλός σκηνοθέτης Γιάννης Μόσχος ανεβάζει ένα από τα σπουδαιότερα και ερωτικότερα έργα του Βρετανού νομπελίστα, την «Προδοσία» (1978), ως παράσταση περιπατητική: Καθεμία από τις εννιά σκηνές του έργου παίζεται σε άλλο σημείο του κτιρίου – στη σκηνή, το μπαρ, το φουαγιέ, ακόμη και τα κλιμακοστάσια! (από τις 7/3)

Περισσότερες πληροφορίες

Προδοσία

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Το χρονικό μιας τριγωνικής σχέσης σε μια παράσταση που θέλει τους θεατές να περιηγούνται μαζί με τους ηθοποιούς διάφορους χώρους του θεάτρου, όπου εξελίσσεται το έργο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"When our eyes touch" στον Χώρο Τέχνης O.art.ath

Η νέα σόλο παράσταση της χορογράφου Μαρίας Κολιοπούλου διερωτάται αν το άγγιγμα είναι μια πράξη αντίστασης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/11/2022

Οι πρώτες φωτογραφίες της παράστασης "Κατάστρωμα Α" με τον Γιάννη Κότσιρα στο Ακροπόλ

Μαζί με τους ηθοποιούς Γιώργο Γάλλο, Άρης Τρουπάκης και Νάνσυ Μπούκλη, ταξιδεύουν το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη από τραγούδια και ξεχωριστές ερμηνείες.

"Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία" στο θέατρο Δρόμος

Τρία από τα εννέα κείμενα που περιλαμβάνονται στο ομώνυμο έργο-καταγγελία για τη θέση της γυναίκας των Φράνκα Ράμε και Ντάριο Φο, παρουσιάζονται σε μία παράσταση: "Μια γυναίκα μόνη", "Μονόλογος της πουτάνας στο φρενοκομείο", "Εγώ, η Ουλρίκε Μάινχοφ, καταγγέλω".

Φένια Παπαδόδημα και Γεράσιμος Γεννατάς συμπράττουν σε μια παράσταση για τον Σεφέρη

Mία μουσική παράσταση που συνομιλεί με την ψηφιακή ζωγραφική του Γιώργου Κόρδη, το πρόσωπο και το έργο του νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη και αληθινές μαρτυρίες προσφύγων στο θέατρο Ελέρ.

Δίνουμε "Τα ρέστα μας" για stand up comedy του Γιώργου Καραμανλή και του Μιχάλη Πρέκα

Οι ανερχόμενοι κωμικοί ενώνουν τα καλύτερα αστεία τους και δίνουν ρέστα στη σκηνή του Nomads Athens με ελεύθερη είσοδο.

"Εφημερία": Η πολυσυζητημένη κουκλοθεατρική παράσταση για ενήλικες συνεχίζει

Η θερμή ανταπόκριση του κοινού φέρνει την ομάδα Κέντρο Βάρους ξανά στη σκηνή του Faust με την κουκλοθεατρική παράσταση "Εφημερία" που ενθουσίασε το ενήλικο κοινό.

Σταύρος Τσακίρης: "Οι ίδιοι εξουσιαστές οπλίζουν το χέρι του θύτη και οι ίδιοι δημιουργούν το θύμα στήνοντας τους το ίδιο δόκανο"

Με νέα διάθεση και ανανεωμένη ματιά προσέγγισε ο Σταύρος Τσακίρης τον "Βόιτσεκ" ο Γκέοργκ Μπίχνερ. Διαβάστε όσα μας είπε με αφορμή τις παραστάσεις στο θέατρο Πόλη.