Χορός για όλα τα στιλ

Κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός ή φλαμένκο. Η χορευτική Αθήνα τα έχει όλα.

Χορός για όλα τα στιλ

Κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός ή φλαμένκο. Η χορευτική Αθήνα τα έχει όλα.

Χορός για όλα τα στιλ - εικόνα 1

«Κουαρτέτο»
Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη «Δεσποινίδα Τζούλια», ο Σταύρος Λίτινας ζωντανεύει χορευτικά το έργο του Χάινερ Μίλερ. «Χρησιμοποιώ το φλαμένκο, ως εκφραστικό εργαλείο, σε μια πιο εμπλουτισμένη μορφή», δηλώνει ο ίδιος και ντύνει την κίνησή του με κλασική μουσική προκειμένου να αποδοθούν οι λεπτές αποχρώσεις των σκηνών (Arroyo Nuevo). «Οι γέφυρες στην παράσταση ζωντανεύουν και είναι αυτές που κινούν τα νήματα μέσα στο σπίτι. Ένα σπίτι που μεταλλάσσεται στον μικρόκοσμο του οικοδεσπότη και ξεδιπλώνεται αναζητώντας ένα χέρι βοηθείας για να γεφυρώσει τους δύο κόσμους της λογικής και της τρέλας», δηλώνει ο χορογράφος Παύλος Κουρτίδης για την παράστασή του. Αναδεικνύει το σώμα ως μέσο έκφρασης και πλάθει έναν τρόπο επικοινωνίας ανάμεσα στους χορευτές και το κοινό με ένταση και πάθος (ΠΚ).

Χορός για όλα τα στιλ - εικόνα 2

«Καρυοθραύστης»
Η ιστορία του απόλυτου παραμυθιού των Χριστουγέννων ξεδιπλώνεται στη σκηνή από την Κρατική Ακαδημία Χορογραφίας της Μόσχας, μία από τις παλαιότερες σχολές μπαλέτου της Ρωσίας, που η ιστορία της ξεκινά το 1773. Χάρη και δεξιοτεχνία συνοδεύουν το υπέροχο παραμύθι που έγραψε Χόφμαν, μελοποίησε ο Τσαϊκόφσκι και χορογράφησε ο Πετιπά. Ο Βασίλι Βαϊνόνεν υπογράφει τη χορογραφία της παράστασης του διάσημου ρώσικου μπαλέτου και χορεύουν οι σολίστ των Μπολσόι Ντάρια Χοχλόβα και Αρτέμι Μπελιακόβ (Μπάντμιντον).

Χορός για όλα τα στιλ - εικόνα 3

«Δον Κιχώτης»
Οι καλύτεροι χορευτές των Μπολσόι και των Κρατικών Κλασικών Μπαλέτων της Μόσχας συμπράττουν για να μας αφηγηθούν από τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής τις περιπέτειες του πιο επιδραστικού αντιήρωα όλων των εποχών που έπλασε η πένα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Ο μπαλετικός «Δον Κιχώτης» χορογραφήθηκε από τον Μαριούς Πετιπά για τα Μπαλέτα Μπολσόι, σε μουσική του Λούντβιχ Μίνκους. Εμείς θα το δούμε σε χορογραφία του Αλεξάντερ Γκόρσκι (Μέγαρο Μουσικής).

Περισσότερες πληροφορίες

Κουαρτέτο

  • Χοροθέατρο
  • Διάρκεια: 70 '

Με τη σύζευξη φλαμένκο και κλασικής μουσικής παρουσιάζεται το ερωτικό παιχνίδι δύο εραστών, εμπνευσμένο από τις «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό

Δον Κιχώτης

  • Μπαλέτο

Οι καλύτεροι χορευτές του Μπολσόι συμπράττουν με τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας στην παρουσίαση του διάσημου έργου, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Θερβάντες

Καρυοθραύστης

  • Μπαλέτο

Το απόλυτο χριστουγγενιάτικο παραμύθι σε μια παράσταση κλασικού μπαλέτου, από τους χορευτές της φημισμένης Ακαδημίας Μπαλέτου Μπολσόι και τους σολίστ του Θεάτρου Μπολσόι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οικόπεδα με θέα

Ο Αμερικανός δραματουργός κάνει ωραίο θέατρο πάνω στον αμοραλισμό του οικονομικού συστήματος και ο Χανιωτάκης το αποδίδει σε μια καλοπαιγμένη, ατμοσφαιρική, αλλά και κάπως νωχελική παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
08/12/2022

"TheARtro": Η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη μιλάει για την πρώτη παράσταση επαυξημένης πραγματικότητας

Παρακολουθήσαμε την πρώτη παράσταση "επαυξημένη" με ψηφιακές πληροφορίες που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα μέσα από το καινοτόμο ερευνητικό έργο "TheARtro" που στοχεύει στην προσβασιμότητα και τον θεατρικό τουρισμό και μιλήσαμε με τη σκηνοθέτιδα και επιστημονική υπεύθυνη με πρωτοβουλία της οποίας ξεκίνησε.

Στέλιο Ανατολίτη, πόσο κανονική είναι η δουλειά του κωμικού;

Ο γνωστός κωμικός μιλά στο "α" με αφορμή τη νέα του παράσταση "Κανονική δουλειά", η οποία συνεχίζει να παίζεται στο Alhambra Art Theatre με μεγάλη επιτυχία, αλλά και τα δέκα χρόνια που κλείνει φέτος στο stand up comedy.

"Rabbit Hole": Συνεχίζονται οι παραστάσεις του βραβευμένου έργου του Ντέιβιντ Λίντσεϊ-Αμπέρ

Σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση βλέπουμε το συναρπαστικό έργο του Αμερικανού δραματουργού, που μιλάει για την επιβίωση και την ελπίδα.

Μια "Άκρως συμπαντική" κωμωδία σε πανελλήνια πρώτη στο Σύγχρονο Θέατρο

Η πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία της Σάρλοτ Τζόουνς αποκαλύπτει με μοναδικό τρόπο τις δυσκολίες και την περιπλοκότητα, αλλά παράλληλα την αξία και την ομορφιά των ανθρώπινων σχέσεων.

Μη χάσετε τις τελευταίες παραστάσεις για την "Ερμιόνη" του Ανδρέα Στάικου

Για λίγες ακόμα παραστάσεις, το θεατρικό θα παίζεται στο υπόγειο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

"Spiritus": Ένα αστικό παραμύθι από τους bijoux de kant στο Θέατρο Μπέλλος

Ένα video art από τους bijoux de kant που χρησιμοποιεί ως όχημα και ανασυνθέτει το παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν για να ανιχνεύσει τις σύγχρονες συναισθηματικές απώλειες και ανάγκες των κατοίκων της μεγαλούπολης.