Παραστάσεις βραβευμένες από το κοινό του «α» που παίζονται ακόμα

Πέντε από τις εννιά περσινές παραστάσεις που απέσπασαν βραβείο από το κοινό του «α» για τη σεζόν 2014-2015 συνεχίζουν ακόμα την επιτυχία τους και μπαίνουν πρώτες-πρώτες στη wish list των εορταστικών θεατρικών εξορμήσεων.

Παραστάσεις βραβευμένες από το κοινό του «α» που παίζονται ακόμα

Πέντε από τις εννιά περσινές παραστάσεις που απέσπασαν βραβείο από το κοινό του «α» συνεχίζουν και φέτος την επιτυχία τους. Πρώτη και καλύτερη βέβαια η «Μεγάλη Χίμαιρα» στο Πορεία, που έφυγε από την τελετή απονομής με έξι αγαλματίδια (ανάμεσά τους 1ο Παράστασης, 1ο Σκηνοθεσίας για τον Δημήτρη Τάρλοου, 1ο Γυναικείου ρόλου για την Αλεξάνδρα Αϊδίνη). Η Ελένη Ουζουνίδου συνεχίζει να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στο Θέατρο του Νέου Κόσμου στο μονόλογο «Σταματία, το Γένος Αργυροπούλου» (2ο Γυναικείου ρόλου, 3ο Παράστασης).

Το «Αγαπητή Ελένα» του Επί Κολωνώ απέσπασε το 3ο βραβείο Σκηνοθεσίας (Ελένη Σκότη), η «Κατερίνα» στο Θησείον χάρισε στη Λένα Παπαληγούρα το 3ο Γυναικείου ρόλου, ενώ το «Σμύρνη μου, αγαπημένη» (Ελληνικός Κόσμος) απέσπασε τα πρώτα βραβεία Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας.

Βραβευμένο από πρόπερσι ως καλύτερη παράσταση αλλά και ως σκηνοθεσία (Γιάννης Κακλέας) είναι και το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» (Κιβωτός). Την ίδια χρονιά, η Κάτια Δανδουλάκη απέσπασε το 2ο βραβείο Γυναικείου ρόλου για το «Μάντεψε Ποιος θα Πεθάνει Απόψε» (στο «Κάτια Δανδουλάκη»). Τέλος, η Νένα Μεντή είχε βραβευτεί το 2008 για την ερμηνεία της στο μονόλογο «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» (Χώρα).

Περισσότερες πληροφορίες

Σμύρνη μου αγαπημένη

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 170 '

Μια αρχόντισσα της Σμύρνης θυμάται και νοσταλγεί τη ζωή της στη Μικρά Ασία. Ο νους της φεύγει από την προσφυγική γειτονιά όπου μένει πια και ξαναζεί τη χρυσή εποχή της κοσμοπολίτικης πόλης.

Το κουρδιστό πορτοκάλι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Με ανανεωμένη σκηνοθεσία και καστ ανεβαίνει και πάλι η ιστορία ενός νεαρού αρχηγού συμμορίας, ο οποίος φυλακίζεται και, για να αφεθεί ελεύθερος, δέχεται να συμμετάσχει σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σωφρονισμού

Αγαπητή Ελένα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Η ιστορία μιας δασκάλας που κρατείται όμηρος από τους μαθητές της και το σπίτι της γίνεται πεδίο σύγκρουσης της ηθικής και των αξιών

Η Μεγάλη Χίμαιρα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 150 '

Το ερωτικό μελόδραμα της Γαλλίδας Μαρίνα Μπαρέ συνεχίζει για τρίτη σεζόν, σε μια επική πλέον παράσταση που μεταφέρει στη σκηνή τη μεγάλη συγκίνηση του βιβλίου.

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Το βιβλίο της Ρέας Μανέλη «Η γιαγιά μου η Ευτυχία» γίνεται η αφετηρία για να ξεδιπλωθεί η πολυκύμαντη ζωή της μεγάλης στιχουργού, σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας από τη Ν. Μεντή.

Σταματία, το γένος Αργυροπούλου

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 75 '

Ο απολογισμός μιας γυναίκας η οποία αρραβωνιάστηκε έναν λοχαγό του στρατού και παρέμεινε προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρούσε εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό.

Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Το μυστήριο μιας εξαφάνισης σε ένα ορεινό γαλλικό θέρετρο του ’50 δεν ξεδιαλύνεται παρά μόνο την τελευταία στιγμή.

Κατερίνα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 75 '

Στο μυθιστόρημα που αφορά τη μητέρα του συγγραφέα κι έχει τα χαρακτηριστικά βιογραφίας, η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αφηγείται τη ζωή της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".