Μουσικοθεατρική περιπλάνηση στο έπος Γκιλγκαμές

Η ομάδα Ρόδα συνεχίζει με την παρουσίαση του βαβυλωνιακού έπους «Γκιλγκαμές» σε μια παράσταση με τριάντα ηθοποιούς, χορό και μουσική με ζωντανή ορχήστρα.

Μουσικοθεατρική περιπλάνηση στο έπος Γκιλγκαμές

Όσοι γνωρίζουν την ομάδα Ρόδα και τις αναζητήσεις της γύρω από το Θέατρο του Ιερού, με παραστάσεις όπως «Ο μάντης Αμφιάραος» και «Αλκιβιάδης Άγιος», ίσως έχουν υποψιαστεί ήδη από τον τίτλο μας πως εκείνη «κρύβεται» πίσω από την παράσταση του βαβυλωνιακού έπους «Γκιλγκαμές». Πράγματι, η –διακεκριμένη με βραβείο «Κάρολος Κουν»– ομάδα της Μαρίας Περετζή, πιστή από το 1991 στο όραμα ενός θεάτρου που επιλέγει το ρεπερτόριό του από τους μεγάλους μύθους και τα ιερά κείμενα ανεβάζει, με έναν τριανταμελή θίασο, πολύ χορό και μουσική με ζωντανή ορχήστρα το έπος που αφορά το βίο και τις περιπέτειες του βασιλιά της πόλης Ουρούκ της Μεσοποταμίας, φερόμενου ως τρισέγγονου του Νώε. Η παράσταση που παίχτηκε το χειμώνα στη Σκηνή Κεφαλαρίου, κάνει στάση στο Θέατρο Ρεματιάς στις 24 και 25 Αυγούστου.

Περισσότερες πληροφορίες

Γκιλγκαμές

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 120 '

Θεατρική μεταφορά του βαβυλωνιακού έπους, που θεωρείται το αρχαιότερο γνωστό λογοτεχνικό έργο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ματωμένα χώματα

Χωρίς να επιφυλάσσει ιδιαίτερες εκπλήξεις ή να καινοτομεί, η παράσταση του Γιώργου Παλούμπη πάνω στο εμβληματικό μυθιστόρημα καταφέρνει να επιβληθεί χάρη στο νεύρο, το δυναμισμό και τον ωραίο θίασο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
29/09/2022

Ιεροκλής Μιχαηλίδης - Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στον "Αμπιγιέρ"

Στη σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη ανεβαίνουν οι δύο σπουδαίοι ηθοποιοί τον Δεκέμβριο στο έργο του Ρόναλντ Χάργουντ, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Γιώργος Κουτλής: "Με τρομάζει το πώς έχει φτιαχτεί μία κοινωνία που έχει ολόκληρες γενιές ματαιωμένων ανθρώπων"

Μετά το "Παίζοντας το θύμα", ήρθαν "Οι Παίχτες", το "Talk Show", το "Όνειρο ενός γελοίου" και ο "Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι" που εκτόξευσαν τον Γιώργο Κουτλή στην επιτυχία μέσα σε δύο μόλις χρόνια. Πώς έφτασε στο θέατρο, τι ετοιμάζει και τι του αρέσει εκτός θεατρικής σκηνής;

Το Σινέ Φιλίπ... αλλιώς

Στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα περιλαμβάνονται εκδηλώσεις με χορό, μουσική, βιβλίο με σκοπό την προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Συνεχίζεται το 10ο Φεστιβάλ Χειροποίητου και Ανακυκλώσιμου Θεάτρου

Όλα όσα θα δούμε το τελευταίο πενθήμερο του πρωτότυπου θεατρικού φεστιβάλ στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα στον Κεραμεικό.

Άρης Σερβετάλης - Έφη Μπίρμπα συνεχίζουν με το "Όνειρο ενός γελοίου" στο θέατρο Κιβωτός

Μετά την μεγάλη επιτυχία της καλοκαιρινής τους περιοδείας, οι δύο ηθοποιοί και συνδημιουργοί της ατμοσφαιρικής γεμάτης συμβολισμούς σκηνικής μεταφοράς του έργου του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, συνεχίζουν σε κλειστό θέατρο από τα τέλη Οκτωβρίου.