"Το ρεπορτάζ" της Ελίζας Τριανταφύλλου αποκαλύπτεται, με θέμα το σκάνδαλο των υποκλοπών

Η Ελίζα Τριανταφύλλου συμμετείχε στη δημοσιογραφική ομάδα που αποκάλυψε το σκάνδαλο των υποκλοπών και παρουσιάζει το βιβλίο της σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου.

Triantafyllou-Reportaz-Cover

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της Ελίζας Τριανταφύλλου, Το ρεπορτάζ, διοργανώνεται μία συζήτηση ανάμεσα στη συγγραφέα, τον επιμελητή του βιβλίου Χρήστο Κρυστάλλη, τη διευθύντρια σύνταξης του Inside Story Κατερίνα Λομβαρδέα, και τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου, σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου στι 19:00 στην ΕΣΗΕΑ(Ακαδημίας 20).

Η Ελίζα Τριανταφύλλου συμμετείχε στη δημοσιογραφική ομάδα που αποκάλυψε το σκάνδαλο των υποκλοπών και αυτό είναι και το βασικό θέμα του βιβλίου της.

Το ρεπορτάζ βιβλιοπαρουσίαση

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένας κρεοπώλης σε σουπερμάρκετ και ένας εργαζόμενος σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας με χαρτζιλίκι από την ΕΥΠ, επιχειρηματίες από την Ελλάδα, το Ισραήλ και τη Βόρεια Μακεδονία, υψηλόβαθμα στελέχη μυστικών υπηρεσιών, παραστρατιωτικές οργανώσεις από το Σουδάν, στελέχη της ΕΥΠ που εκπαιδεύονται στις νέες τεχνολογίες, έμποροι όπλων που λειτουργούν ως μεσάζοντες για την πώληση κακόβουλων λογισμικών και μικροβιολόγοι που κάνουν ελέγχους για την covid-19. Όλοι αυτοί δεν πρωταγωνιστούν στο αστυνομικό μυθιστόρημα που όλοι θα θέλαμε να διαβάσουμε. Η Ελίζα Τριανταφύλλου διασταυρώνεται μαζί τους κατά τη διάρκεια ενός ρεπορτάζ που, καθώς ξετυλίγεται, μας αποκαλύπτει ταυτόχρονα τη δομή της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα αλλά και τη δομή του ελληνικού κράτους. Κι αν μόνο η αντίσταση αποκαλύπτει την εξουσία, το ρεπορτάζ της Τριανταφύλλου και των συναδέλφων της αντιστέκεται σε όσα ένα κράτος θέλει να γίνονται στο σκοτάδι και σε μια δημοσιογραφία που επιτρέπει στο σκοτάδι να μένει σκοτεινό.

Info:

Ημ/νία: Παρασκευή 3 Απριλίου

Ώρα: 19.00

Τοποθεσία: ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, Αθήνα

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Bénédicte Savoy μοιράζεται τις σκέψεις της για την απουσία στα Μουσεία

Η διάλεξη της ιστορικού τέχνης με τίτλο "Thinking about absence in museums" θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Απριλίου στο αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/04/2026

Μία έκθεση που θα σε κάνει να προβληματιστείς με την ανθρώπινη ευθραυστότητα στη Sianti Gallery

Ο ωμός ρεαλισμός της Παπαποστόλου δημιουργεί έργα που μοιάζουν να βγήκαν από ένα δυστοπικό δελτίο ειδήσεων.

Απρίλιος στην Τεχνόπολη: Όλα όσα σε περιμένουν

Δραστηριότητες για παιδιά, θεματικές ξεναγήσεις, αθλητισμός, θέατρο, κεραμική, μουσική, Vinyl Market, The Meet Market και άλλα πολλά έρχονται τον Απρίλιο.

Ένα νεοκλασικό κόσμημα, επί της Ερμού, έγινε το νέο σπίτι του βιβλίου

Το κτίριο πιθανολογείται ότι κτίστηκε στις αρχές του 1900 και πλέον στεγάζει τις δραστηριότητες και δράσεις του Ελληνικού Ιδρύματος Βιβλίου και Πολιτισμού.

Ο Νικόλαος Τασιόπουλος και η βιβλιοπαρουσίαση του "Infinity Human: οι σκιές της αιωνιότητας"

Το νέο φιλοσοφικό sci-fi μυθιστόρημα που αγγίζει τα θεμέλια της ανθρώπινης ταυτότητας και της τεχνητής νοημοσύνης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κονιδάρη.

Είμαστε κοντά στο τέλος του κόσμου, Δημήτρη Ρόκο;

Μιλάμε με τον δημιουργό του THE END, μιας επικής τριλογίας επιστημονικής φαντασίας, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις inkpress, ενόψει της βιβλιοπαρουσίασης και της έκθεσης που πραγματοποιείται 2-11 Απριλίου στο HYPER HYPO.

Το "Heated Rivalry" μόλις κυκλοφόρησε ως βιβλίο στα ελληνικά

Η ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δύο παίκτες χόκεϊ που έγινε σειρά-φαινόμενο είναι διαθέσιμη τώρα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.