Οκτώ διαφορετικές εικαστικές φωνές συναντιούνται στην ομαδική έκθεση "Φαντασιακές Υπάρξεις", δημιουργώντας έναν κοινό, πολυφωνικό τόπο ανάμεσα στο πραγματικό και το ονειρικό. Η έκθεση θα παρουσιαστεί από τις 13 έως τις 20 Φεβρουαρίου στο Knack Studio, στον Κεραμεικό, σε επιμέλεια Άρη Ροζόπουλου.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Mirto Hatzimihail, Emilia-Sotiria Monaholia, Elafinos, Kiriaki Mavroudi, Despoina Mamali, Christos Roumeliotis, Sofia Melisourgaki και Nikolis. Μέσα από διαφορετικά μέσα, υλικότητες και εικαστικές γλώσσες, τα έργα της έκθεσης διερευνούν την έννοια της ύπαρξης ως εμπειρία, αφήγηση και μεταμόρφωση. Μορφές και σύμβολα αναδύονται και κινούνται σε ένα μεταίχμιο ανάμεσα στο απτό και το φαντασιακό, συγκροτώντας έναν κόσμο όπου η ύλη αποκτά συμβολικό και αφηγηματικό χαρακτήρα.

Από γλυπτικές κεραμικές παρουσίες έως πλεκτές, σχεδόν φορετές μορφές που παραπέμπουν σε σώματα ή ενδύματα άλλων κόσμων, η έκθεση ξεδιπλώνεται ως ένα σύμπαν διαφορετικών υφών και προσεγγίσεων. Κάθε καλλιτέχνης προτείνει τη δική του εκδοχή του φαντασιακού, συνθέτοντας ένα κοινό πεδίο συνύπαρξης, όπου η τέχνη δε λειτουργεί μόνο ως εικόνα αλλά ως βιωματική εμπειρία.
Η έκθεση φιλοξενείται στο Knack Studio (Περσεφόνης 7, Κεραμεικός), έναν σύγχρονο creative art space που λειτουργεί ως πολυχώρος τέχνης και δημιουργίας, φιλοξενώντας εκθέσεις, φωτογραφικές παραγωγές και επιλεγμένα events. Ο χώρος συστεγάζεται με το Knack & Snack, επεκτείνοντας την εμπειρία της έκθεσης και εκτός του εκθεσιακού πλαισίου: ένα μέρος όπου η τέχνη συναντά την καθημερινότητα και τη συνύπαρξη.
Εκεί, ακόμη και το φαγητό συνομιλεί με την τέχνη, καθώς οι πίτσες φέρουν ονόματα εμπνευσμένα από καλλιτεχνικά κινήματα, προσκαλώντας το κοινό να παρατείνει την εμπειρία της βραδιάς με έναν πιο ανεπίσημο, αλλά εξίσου δημιουργικό τρόπο.

Info
Knack Studio, Περσοφόνης 7, Κεραμεικός
13 – 20 Φεβρουαρίου 2026
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook, Tik Tok και το Instagram.