"Soft Walls": Ένα πολυεπίπεδο πρότζεκτ αφιερωμένο στη φωτογραφία

Η φωτογραφική ομάδα blink παρουσιάζει το αποτύπωμα μιας τριετούς φωτογραφικής διαδικασίας.

Soft Walls © Γιώτα Τασιοπούλου

Το T.A.F. / the art foundation παρουσιάζει την έκθεση ‘‘Soft Walls’’ της φωτογραφικής ομάδας blink. Η έκθεση αποτελεί το αποτύπωμα μιας τριετούς φωτογραφικής διαδικασίας με άξονα το θέμα του "οικείου": η καθημερινότητα, ο προσωπικός χώρος, οι σχέσεις, η μνήμη και ο εσωτερικός μας κόσμος.

Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες, φωτογραφικά βιβλία (dummy books) και video-slideshow, δημιουργίες κάθε μέλους της ομάδας. Η πολυεπίπεδη αυτή παρουσίαση αναδεικνύει τις προσωπικές διαδρομές πίσω από τις εικόνες και μετατρέπει το βλέμμα των επισκεπτών σε εμπειρία ενσυναίσθησης.

Soft Walls
© Ράνια Πανουργιά

Οι "μαλακοί τοίχοι" λειτουργούν εδώ ως μεταφορά: για τα όρια ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο χώρο, τη μνήμη και την παρατήρηση, το εσωτερικό και το εξωτερικό βλέμμα. Η έκθεση επιχειρεί να αναδείξει τη μοναδικότητα κάθε ατομικής αφήγησης, μέσα από μια συλλογική παρουσίαση.

Η ομάδα blink είναι ένα μη κερδοσκοπικό φωτογραφικό σωματείο που λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Λουκά Βασιλικού και την εκδοτική επιμέλεια του Στράτου Καλαφάτη, δύο καταξιωμένων φωτογράφων με διεθνή παρουσία. Τα μέλη της ομάδας προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης και διακρίνονται για τη διαφορετικότητα των βιωμάτων, των οπτικών και της αισθητικής τους.

Info: T.A.F. / the art foundation | Εγκαίνια: Πέμπτη 11/9, 7 μ.μ. | έως 21/9 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Κυρ. 3-10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

T.A.F. / the art foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Όταν λες "κρίση ανδρικής ταυτότητας";

Με αφορμή τα ολοένα και περισσότερα βιβλία, σειρές, παραστάσεις που καταπιάνονται με την κρίση της αρρενωπότητας και την ανδρότητα σήμερα αναρωτιόμαστε πόσο αυτά λειτουργούν συμπεριληπτικά ή αποπροσανατολιστικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
13/02/2026

Οι νικητές των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων για το 2025

Αναλυτικά όσοι ξεχώρισαν από τις αρμόδιες κριτικές επιτροπές στη λογοτεχνία, τη λογοτεχνική μετάφραση και το παιδικό βιβλίο για το 2025.

Μια συζήτηση για την "All Included" έκθεση της Μαρίας Οικονομοπούλου

Με αφορμή την ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος, την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, θα συνομιλήσει με την εικαστικό Αγγελική Δουβέρη.

Οι νέες αφίξεις βιβλίων από τις εκδόσεις Καλέντη

Βιβλία για παιδιά που πραγματεύονται την ανάγνωση και τη μαθησιακή διαδικασία, αλλά και ένα εκπαιδευτικό υλικό, με ορισμούς και εξηγήσεις μαθηματικών όρων.

Όχι σημαίνει όχι. Tι σημαίνει όμως ναι;

Ο νέος συγγραφέας Ευάρεστος Πιμπλής εστιάζει στην έννοια της συναίνεσης, από το #MeToo και μετά, αλλά και τη σημασία της λέξης άντρας σήμερα.

Μια μέρα κοινωνικής προσφοράς και τέχνης στη Sianti Gallery

Δύο διαδοχικές δράσεις, μια ξενάγηση και μια κλήρωση υπέρ του Συλλόγου "Ελπίδα" θα συμβούν με αφορμή την έκθεση "Dessert".

Η Δήμητρα Σιούκα παρουσιάζει "Το Μέσα Δάχτυλο"

Την Δευτέρα, 16 του Φλεβάρη η συγγραφέας συζητά με τη θεατρολόγο Ιλειάνα Δημάδη, για την πρώτη της ποιητική συλλογή.