"Soft Walls": Ένα πολυεπίπεδο πρότζεκτ αφιερωμένο στη φωτογραφία

Η φωτογραφική ομάδα blink παρουσιάζει το αποτύπωμα μιας τριετούς φωτογραφικής διαδικασίας.

Soft Walls © Γιώτα Τασιοπούλου

Το T.A.F. / the art foundation παρουσιάζει την έκθεση ‘‘Soft Walls’’ της φωτογραφικής ομάδας blink. Η έκθεση αποτελεί το αποτύπωμα μιας τριετούς φωτογραφικής διαδικασίας με άξονα το θέμα του "οικείου": η καθημερινότητα, ο προσωπικός χώρος, οι σχέσεις, η μνήμη και ο εσωτερικός μας κόσμος.

Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες, φωτογραφικά βιβλία (dummy books) και video-slideshow, δημιουργίες κάθε μέλους της ομάδας. Η πολυεπίπεδη αυτή παρουσίαση αναδεικνύει τις προσωπικές διαδρομές πίσω από τις εικόνες και μετατρέπει το βλέμμα των επισκεπτών σε εμπειρία ενσυναίσθησης.

Soft Walls
© Ράνια Πανουργιά

Οι "μαλακοί τοίχοι" λειτουργούν εδώ ως μεταφορά: για τα όρια ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο χώρο, τη μνήμη και την παρατήρηση, το εσωτερικό και το εξωτερικό βλέμμα. Η έκθεση επιχειρεί να αναδείξει τη μοναδικότητα κάθε ατομικής αφήγησης, μέσα από μια συλλογική παρουσίαση.

Η ομάδα blink είναι ένα μη κερδοσκοπικό φωτογραφικό σωματείο που λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Λουκά Βασιλικού και την εκδοτική επιμέλεια του Στράτου Καλαφάτη, δύο καταξιωμένων φωτογράφων με διεθνή παρουσία. Τα μέλη της ομάδας προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης και διακρίνονται για τη διαφορετικότητα των βιωμάτων, των οπτικών και της αισθητικής τους.

Info: T.A.F. / the art foundation | Εγκαίνια: Πέμπτη 11/9, 7 μ.μ. | έως 21/9 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Κυρ. 3-10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

T.A.F. / the art foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μοντέρνα γλυπτά κοσμούν το "NYX Esperia Palace"

Η νέα συνεργασία του ξενοδοχείου με τη Sianti Gallery.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/10/2025

Μία νοσταλγική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα

Ένα πρότζεκτ με έργα από απόφοιτους εικαστικούς του Λυκείου Ψυχικού της Τάξης του 1978.

"Ιδανική Συνθήκη": Ονειρικά και αινιγματικά έργα στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Ο εικαστικός Αχιλλέας Παπακώστας παρουσιάζει έργα αντιπροσωπευτικά των τελευταίων πέντε ετών.

Η Μαρία Παπαγεωργίου παρουσιάζει τα βιβλία της

Η αγαπημένη τραγουδίστρια θα μιλήσει για τα βιβλία της "Μια χαραμάδα πανικού" και "Το γάβγισμα" στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Onassis Ready: Το νέο στέκι για τα ΠΣΚ του φθινοπώρου βρίσκεται στου Ρέντη

Εικαστικές περιηγήσεις, μουσική, φαγητό και ποτό σε ένα νεοσύστατο χώρο από το Ίδρυμα Ωνάση στην καρδιά του Ρέντη.

Εσύ ξέρεις ποια ήταν η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτρια στην Ελλάδα;

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος ο συλλογικός τόμος "Μαρία Πλυτά: Η πρώτη σκηνοθέτρια του ελληνικού κινηματογράφου" τον οποίοι επιμελήθηκε η καθηγήτρια του ΑΠΘ Μπέτυ Κακλαμανίδου.

"Nature inside the walls": Αφιέρωμα για την αστική βιοποικιλότητα στο Μουσείο Ηρακλειδών

Μία διατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Πάτσιου και του Μάριου Φούρναρη.