"Soft Walls": Ένα πολυεπίπεδο πρότζεκτ αφιερωμένο στη φωτογραφία

Η φωτογραφική ομάδα blink παρουσιάζει το αποτύπωμα μιας τριετούς φωτογραφικής διαδικασίας.

Soft Walls © Γιώτα Τασιοπούλου

Το T.A.F. / the art foundation παρουσιάζει την έκθεση ‘‘Soft Walls’’ της φωτογραφικής ομάδας blink. Η έκθεση αποτελεί το αποτύπωμα μιας τριετούς φωτογραφικής διαδικασίας με άξονα το θέμα του "οικείου": η καθημερινότητα, ο προσωπικός χώρος, οι σχέσεις, η μνήμη και ο εσωτερικός μας κόσμος.

Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες, φωτογραφικά βιβλία (dummy books) και video-slideshow, δημιουργίες κάθε μέλους της ομάδας. Η πολυεπίπεδη αυτή παρουσίαση αναδεικνύει τις προσωπικές διαδρομές πίσω από τις εικόνες και μετατρέπει το βλέμμα των επισκεπτών σε εμπειρία ενσυναίσθησης.

Soft Walls
© Ράνια Πανουργιά

Οι "μαλακοί τοίχοι" λειτουργούν εδώ ως μεταφορά: για τα όρια ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο χώρο, τη μνήμη και την παρατήρηση, το εσωτερικό και το εξωτερικό βλέμμα. Η έκθεση επιχειρεί να αναδείξει τη μοναδικότητα κάθε ατομικής αφήγησης, μέσα από μια συλλογική παρουσίαση.

Η ομάδα blink είναι ένα μη κερδοσκοπικό φωτογραφικό σωματείο που λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Λουκά Βασιλικού και την εκδοτική επιμέλεια του Στράτου Καλαφάτη, δύο καταξιωμένων φωτογράφων με διεθνή παρουσία. Τα μέλη της ομάδας προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης και διακρίνονται για τη διαφορετικότητα των βιωμάτων, των οπτικών και της αισθητικής τους.

Info: T.A.F. / the art foundation | Εγκαίνια: Πέμπτη 11/9, 7 μ.μ. | έως 21/9 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Κυρ. 3-10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

T.A.F. / the art foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Έργα του βραβευμένου καλλιτέχνη Πάνου Προφήτη στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά

Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του βραβείου της Art Athina 2024 για νέο καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/09/2025

Οι νοστιμιές των γιαγιάδων της Μεσογείου σε ένα βιβλίο

Το Okupa θα φιλοξενήσει την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αναστασίας Μιάρη "Mediterranea: Life-perfected Recipes from Grandmothers of the Mediterranean" (εκδ. Hyper Hypo).

Το ημερολόγιο του Κωνσταντίνου Λαδιανού είναι γεμάτο μύθους, τέρατα αλλά και θαύματα

Ο καλλιτέχνης συνεργάζεται με την γκαλερί CAN για μία ιδιαίτερη έκθεση.

Υδάτινοι κόσμοι και νοσταλγικές καλοκαιρινές εικόνες ζωντανεύουν στην Breeder

Δύο σύγχρονοι δημιουργοί εγκαινιάζουν τα πρότζεκτ τους αυτόν τον μήνα.

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

Δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Κάπα

Η μεταφραστική πορεία του Σπύρου Ευαγγελάτου πάνω σε μια αρχαία κωμωδία και μια ιδιαίτερη ποιητική συλλογή κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τον εκδοτικό.

Το 53ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως ξεκινά δυναμικά

Εκδήλωση για τους πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές, πάρτι, συναυλία και δραστηριότητες για παιδιά σηματοδοτούν την έναρξη της διοργάνωσης.