Εύα Στεφανή για τον πρόεδρο της Νίκης: "Εάν αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως χοίρο, θα αντιλαμβάνεται και τον καλλιτέχνη ως χοίρο"

Η σκηνοθέτρια τοποθετήθηκε σχετικά με τη μήνυση σε έργο της, που εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη.

Εύα Στεφανή © Adela Tsitou Stefani

Μετά το περιστατικό βανδαλισμού στην Εθνική Πινακοθήκη, ο πρόεδρος της Νίκης, Δ. Νατσιός, δεν άργησε να στοχοποιήσει ξανά το μουσείο, αυτή τη φορά καταθέτοντας μήνυση για το έργο "Εγερτήριο" της Εύας Στεφανή.

Σε επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, αναφέρθηκαν τα εξής: "Η δημόσια προβολή άσεμνου υλικού υπό την υπόκρουση παραμορφωμένων αποσπασμάτων του Εθνικού μας Ύμνου και Προσευχής προς το Άγιο Πνεύμα, σε έναν χώρο αφιερωμένο στην τέχνη και την πολιτιστική μας κληρονομιά, συνιστά μείζον ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.

Μετά από αξιολόγηση σχετικού βιντεοληπτικού υλικού που τέθηκε υπόψη μας, θεωρήσαμε χρέος μας να κινηθούμε νομικά, ώστε να υπάρξει η ποινική διερεύνηση του θέματος, να ταυτοποιηθούν οι αξιόποινες πράξεις και να συνδεθούν με τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς για να υποστούν την κατά νόμο τιμωρία τους. Θα βρεθεί αυτή τη φορά υπεύθυνος;".

Μέρες μετά την κατάθεση της μήνυσης, η Εύα Στεφανή απαντά στον Νατσιό, δηλώνοντας ότι "το έργο τέχνης είναι ο καθρέφτης του ανθρώπου που το κοιτάζει. Εάν αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως χοίρο, θα αντιλαμβάνεται και τον/την καλλιτέχνη ως χοίρο. Θα αντιλαμβάνεται επίσης τον κόσμο ως ένα απέραντο χοιροστάσιο, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ίδιος".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τρεις εκθέσεις που πρέπει να δεις πριν κατεβάσουν αυλαία

Πρωτότυπα εγχειρήματα από γυναίκες εικαστικούς και μία ομαδική έκθεση που ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες.

"Οι μεταλλάξεις": Νέο σουρεάλ και χιομοριστικό βιβλίο από τις εκδόσεις Carnivora

Ο Χόρχε Κομενσάλ αφηγείται την παράδοξη ιστορία ενός δικηγόρου που δεν μπορούσε πια να μιλήσει εξαιτίας μιας αρρώστιας κι έτσι ανατράπηκε η ζωή του.

"Spiritus Loci": Πώς εξερευνάς την "επιδερμίδα" του τοπίου;

Γλυπτικά και ζωγραφικά έργα διερευνούν την εννοιολογική κατασκευή του τοπίου.

Τρεις συγγραφείς μιλούν για τη ζωγραφική του Αλέκου Κυραρίνη

Με αφορμή την έκθεση "Χρώμα Κόκκινο" στην γκαλερί Citronne.

"Soft Walls": Ένα πολυεπίπεδο πρότζεκτ αφιερωμένο στη φωτογραφία

Η φωτογραφική ομάδα blink παρουσιάζει το αποτύπωμα μιας τριετούς φωτογραφικής διαδικασίας.

Τι δεν θα χάσουμε στο πρώτο τριήμερο του 53ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Συναυλία με τους Vanila Swing, πάρτι, δραστηριότητες για παιδιά όπως παράσταση μάγου και έκθεση Playmobil, και όλα όσα κάνουν άχαστο το πρώτο τριήμερο του φεστιβάλ 5-7/9.