Τρέχουμε στον ρυθμό του 41ου Μαραθωνίου με το "Marathon Challenger" στο ΚΠΙΣΝ

Μια εντυπωσιακή εικαστική εγκατάσταση έχει στηθεί στο «Νιάρχος» με αφορμή τον 41ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Marathon Challenger ΚΠΙΣΝ © Nikos Karanikolas

Είσαι έτοιμος/η να τρέξεις στον ρυθμό ενός ελίτ δρομέα; Ζήσε την ένταση και τον παλμό του Μαραθωνίου με την εγκατάσταση "Marathon Challenger"!

Στο ΚΠΙΣΝ, ένας δρομέας Μαραθωνίου Δρόμου που τρέχει 21 χλμ/ώρα σε προ(σ)καλεί να τρέξεις μαζί του και να ξεπεράσεις τα όριά σου. Σε μια εντυπωσιακή προβολή σε λούπα, ο δρομέας κινείται συνεχώς, παρακινώντας σε να συντονιστείς στον ρυθμό του. Ακόμα κι αν δεν είσαι επαγγελματίας δρομέας, έλα και ζήσε την εμπειρία του Μαραθωνίου.

Η εγκατάσταση αξιοποιεί τον δημόσιο χώρο, προσκαλώντας σε συμμετοχή το κοινό και ενσωματώνοντας τη δυναμική του Μαραθωνίου. Μέσω της συνεχούς ροής, το "Marathon Challenger ενθαρρύνει τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες να συντονιστούν στον ρυθμό, δημιουργώντας μια μοναδική οπτική και σωματική εμπειρία.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αυθεντικού Μαραθωνίου στο ΚΠΙΣΝ και θα είναι σε λειτουργία μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Depression Era": Ένα βιβλίο αποτυπώνει την Ελλάδα στην εποχή της κρίσης

Ο τόμος θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Ρομάντσο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/12/2025

Bazaar Κεραμικών Reloaded!

Παράταση για το παζάρι κεραμικών στο Vlastaris Antiques με νέες αφίξεις σε μοναδικά κομμάτια από τον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο του 19ου και 20ού αιώνα.

"L’Infini terrible": Η σαγηνευτική φρικαλεότητα στην τέχνη του Χρήστου Οικονόμου

Η πρώτη ατομική παρουσίαση του καλλιτέχνη στη Roma Gallery.

1945: Το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου γίνεται αφορμή για έκθεση στο Καπνεργοστάσιο

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από το τέλος του πολέμου.

Τα απομεινάρια αποκτούν δεύτερη ζωή στην ατομική έκθεση της Ελένης Παπάζογλου

Στην έκθεση "Proposing Everything Twice" δίνεται χώρος και χρόνος σε όσα μένουν στη σκιά του στούντιο.

Πως συνδέεται ένα εργαστήριο σχεδιασμού ήχου με έννοιες των Gilles Deleuze και Félix Guattari;

Στο δεύτερο workshop της σειράς του "InnerLand Project" ο Δημήτρης Μενεξόπουλος εμπλέκει την φιλοσοφία στη δημιουργία ηλεκτρονικής μουσικής.