Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Επιγραφικό Μουσείο

Η φετινή θεματική των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς έχει τίτλο: "Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά".

Επιγραφικό Μουσείο
         

Με τον τίτλο "Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική
Κληρονομιά
" εορτάζονται για το έτος 2024 οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Επιγραφικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό διοργανώνοντας δράσεις με ειδικό θέμα "Αρχαία Δίκτυα, Συμμαχίες και Πρόξενοι". Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 12 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν ωριαίες ξεναγήσεις από αρχαιολόγους του μουσείου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στο κοινό επιλεγμένα εκθέματα του Επιγραφικού Μουσείου που αφορούν σε συνθήκες συμμαχίας και στα προξενικά ψηφίσματα με τα οποία ο αθηναϊκός δήμος τιμούσε και απένεμε τον τίτλο του προξένου σε ξένους πολίτες που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στην πόλη των Αθηνών.

*Για την παρακολούθηση των ξεναγήσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής από την Παρασκευή 20/9 στο τηλέφωνο 210 8232950.

Δείτε εδώ όλα τα μουσεία που συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Επιγραφικό Μουσείο

Τοσίτσα 1
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μουσείο Μπενάκη: Πώς ο Δημήτρης Πικιώνης σημάδεψε την ελληνική αρχιτεκτονική

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον Έλληνα αρχιτέκτονα εγκαινιάζεται σήμερα (22/10).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/10/2025

"Ατμόσφαιρες στα πόδια μου": Προβολές για τη βιωσιμότητα της Γης στην Ταινιοθήκη

Βίντεο προτείνουν νέους τρόπους κατανόησης της σχέσης του ανθρώπου με τη γη.

Εικαστικοί αποκαλύπτουν όσα δεν βλέπουμε στα παρασκήνια μιας καλλιτεχνικής παραγωγής

Το "remnants of ongoing activity" προβάλλει επισφαλείς και συχνά αόρατες συνθήκες ενός καλλιτεχνικού πρότζεκτ.

Διάλεξε το επόμενο έκθεμα του Μουσείου Μαρία Κάλλας

Το μουσείο γιορτάζει δύο χρόνια λειτουργίας και καλεί το κοινό να συμβάλλει ενεργά στη μόνιμή του έκθεση.

6 μεγάλες ληστείες σε μουσεία πριν από εκείνη του Λούβρου

Η Μόνα Λίζα, η Κραυγή και άλλα έργα τέχνης που έχουν πέσει θύματα ληστείας ανά τα χρόνια.

Ποιά είναι η Laila Gohar που θα μαγειρεύει συνεχώς επί τρία 24ωρα φασόλια

Η γκαλερί ARCH μένει ανοιχτή για 72 ώρες και μας καλεί σε Table for One με καλεσμένη την αναγνωρισμένη καλλιτέχνιδα και σχεδιάστρια που χρησιμοποιεί το φαγητό ως μέσο έκφρασης.

Η έκθεση-υπερθέαμα για τον Βαν Γκογκ ανοίγει σήμερα στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή

Το "Van Gogh: The Immersive Experience" είναι από τις εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε.