Μία νέα έκθεση αναδεικνύει τη χαλκογραφία του σπουδαίου Γιώργη Βαρλάμου

Το Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου παρουσιάζει επιλεγμένα έργα χαρακτικής, χαλκογραφίες και έργα μεικτής τεχνικής.

Η χαλκογραφία του Γιώργη Βαρλάμου

Ο χώρος πολιτισμού "Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου” εγκαινιάζει την έκθεση "Η χαλκογραφία του Γιώργη Βαρλάμου”, στις 27 Ιουνίου, παρουσιάζοντας επιλεγμένα έργα χαρακτικής, χαλκογραφίες και έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση "Η χαλκογραφία του Γιώργη Βαρλάμου” είναι η τρίτη σε σειρά που διοργανώνει ο χώρος πολιτισμού, μετά τις εκθέσεις ασπρόμαυρης ξυλογραφίας και έγχρωμης ξυλογραφίας και λιθογραφίας, συνεχίζοντας την προβολή του πολύπλευρου σε τεχνικές, θέματα και ύφος εικαστικού έργου του Γιώργη Βαρλάμου στο τομέα της χαρακτικής.

Με την έκθεση χαλκογραφίας εξελίσσεται η προσπάθεια γνωριμίας του κοινού με τις διαφορετικές τεχνικές της χαρακτικής, όπως αναδεικνύονται ιδιαίτερα στο έργο του Γιώργη Βαρλάμου, ενός από τους κορυφαίους ζωγράφους και χαράκτες της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

Τα επιλεγμένα έργα χαλκογραφίας που εκτίθενται με ποικιλόμορφα θέματα, τοπία, προσωπογραφίες, άλλες συνθέσεις, αναδεικνύουν το εύρος των τεχνικών της "βαθυτυπίας” που εξασκούσε ο Γιώργης Βαρλάμος πάνω στο χαλκό. Θα εκτεθούν χαρακτηριστικά έργα του καλλιτέχνη χαραγμένα στο χαλκό, όπως το πορτραίτο του ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, του Γιατρού Παπανικολάου, του Στρατηγού Μακρυγιάννη και άλλων, αλλά και έργα άγνωστα στο πλατύ κοινό, τοπία, συνθέσεις κ.α. Στο χώρο θα εκτεθεί και αριθμός από τις αντίστοιχες μήτρες των έργων, δίνοντας την ευκαιρία στο θεατή να αντιληφθεί πιο ολοκληρωμένα την διαδικασία από την χάραξη στην τύπωση. Στο Εργαστήρι Χαρακτικής του Γιώργη Βαρλάμου, που λειτουργεί στο Χώρο Πολιτισμού στην Λεάγρου 23, βρίσκεται και η πρέσα χαλκογραφίας του σπουδαίου δάσκαλου, χαράκτη Γιάννη Κεφαλληνού, στην οποία ο Βαρλάμος τύπωσε έργα για περισσότερες από 5 δεκαετίες.

Εγκαίνια: 27/6 (8 μ.μ.)

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η χαλκογραφία του Γιώργη Βαρλάμου

  • Χαρακτική

Επιλεγμένα έργα χαρακτικής, χαλκογραφίες και έργα μεικτής τεχνικής, επιχειρούν να συστήσουν το κοινό στις διαφορετικές τεχνικές χαρακτικής και τις εκφραστικές δυνατότητες του έργου του σπουδαίου Γιώργη Βαρλάμου. Τα επιλεγμένα έργα χαλκογραφίας που εκτίθενται με ποικιλόμορφα θέματα, τοπία, προσωπογραφίες, άλλες συνθέσεις, αναδεικνύουν το εύρος των τεχνικών της “βαθυτυπίας” που εξασκούσε ο Γιώργης Βαρλάμος πάνω στο χαλκό. Παρουσιάζονται χαρακτηριστικά έργα του καλλιτέχνη χαραγμένα στο χαλκό, όπως το πορτραίτο του ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, του Γιατρού Παπανικολάου, του Στρατηγού Μακρυγιάννη κ.α., καθώς και έργα άγνωστα στο ευρύ κοινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση "Λίλα Ντε Νόμπιλι, Υλικά Ονείρων"

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τον επιμελητή της έκθεσης Ερρίκο Σοφρά.

Το εικαστικό σύμπαν της Λυδίας Δαμπασίνα στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Το "Red Line, Κόκκινη γραμμή, Ligne rouge" έχει ήδη ανοίξει για το κοινό.

Χαρακτικά δημιουργών μιας άλλης γενιάς συνομιλούν με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών στο Electra Art Space

Ο παράλληλος χώρος της Γκαλερί Σκουφά εγκαινιάζει μία νέα έκθεση λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Μια έκθεση ζωγραφικής στο πνεύμα των γιορτών

Η ζωγράφος Εβίτα Κανέλλου δημιουργεί έργα γεμάτα ελπίδα και αισιοδοξία.

Ιστορίες φωτός και αγάπης με αφηγήτρια τη Σάσα Βούλγαρη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Στις ιστορίες φωτός και αγάπης με αφηγήτρια τη Σάσα Σταμάτη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη θυμόμαστε πως τα παραμύθια έφτασαν ως εμάς.

ΕΜΣΤ: Παράλληλες δράσεις για την έκθεση "Θαλασσόκαμπος"

Ειδικές προβολές και μία ξενάγηση με αφορμή την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης.