To διεθνές πρόγραμμα σύγχρονης τέχνης phenomenon επιστρέφει στην Ανάφη

Το phenomenon 5 θα επιχειρήσει μία ανασκόπηση μέσα από τη διερεύνηση της έννοιας της "επι-στροφής", όχι ως μια αναδρομή σε ένα συγκεκριμένο παρελθόν, αλλά ως μια επιτελεστική πράξη που (ανα)διαμορφώνει την πραγματικότητα.

phenomenon Pauline Boudry / Renate Lorenz © Annik Wetter

Ο οργανισμός Phenomenon Anafi και η Συλλογή Kerenidis Pepe μάς προσκαλούν στην πέμπτη διοργάνωση του διεθνούς προγράμματος σύγχρονης τέχνης phenomenon, που θα πραγματοποιηθεί στην Ανάφη από τις 24 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου. Με την συμμετοχή των Majd Abdel Hamid, CAConrad, Pauline Boudry / Renate Lorenz, Pierre Leguillon, Zoe Leonard, Valentina Magaletti, Ίρις Τουλιάτου, Μαρία Τομάζου και Trevor Yeung.

phenomenon
© Louise Mason
Valentina Magaletti

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη σύλληψη και διοργάνωση της πρώτης έκδοσης του προγράμματος, το phenomenon 5 θα επιχειρήσει μία ανασκόπηση μέσα από τη διερεύνηση της έννοιας της "επι-στροφής", όχι ως μια αναδρομή σε ένα συγκεκριμένο παρελθόν, αλλά ως μια επιτελεστική πράξη που (ανα)διαμορφώνει την πραγματικότητα. 

phenomenon
© kunst- dokumentation.com
Ίρις Τουλιάτου, untitled (oral), 2022, άποψη εγκατάστασης, appendage, Grazer Kunstverein, Γκρατς, 25 Ιουνίου-27 Αυγούστου 2022

Οι καλλιτέχνες καλούνται να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας, που περιλαμβάνει μία σειρά από παράλληλες δράσεις και μια έκθεση με έργα που έχουν δημιουργήσει μέσα από την άμεση εμπειρία τους στο νησί. Το δημόσιο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου, και περιλαμβάνει μια βραδιά ποίησης με το CAConrad, μια ζωντανή συναυλία της Valentina Magaletti, μια επιτελεστική δράση από τον Pierre Leguillon, καθώς και μια προβολή και ομιλία με τις Pauline Boudry / Renate Lorenz and Zoe Leonard, μεταξύ άλλων. Η έκθεση θα λάβει χώρα σε διάφορα σημεία του νησιού και τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Ιουνίου.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μία μεγάλη έκθεση για τη Φρίντα Κάλο ανοίγει στην Αθήνα

Μία έκθεση που σε προσκαλεί να βυθιστείς στο σύμπαν της εμβληματικής καλλιτέχνιδας.

"Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα": Ένα καθηλωτικό συλλογικό έργο τέχνης

Αυτή η άκρως συγκινητική, υποδειγματικά υλοποιημένη και ερμηνευμένη παραγωγή αποτελεί αναμφίβολα ένα εξαγώγιμο πολιτιστικό προϊόν πρώτης τάξης.

Βιντσέντζο Λατρόνικο: Η πολιτική ματαίωση, η μοναξιά και το υπαρξιακό αδιέξοδο των millennials

Ο Ιταλός συγγραφέας συζήτησε για το gentrification, την πράξη της συλλογικότητας, αλλά και τη συγγραφική διαδικασία γύρω από το best-seller βιβλίο του "Η τελειότητα".

Υποδεχόμαστε τον Φλεβάρη με νέες προτάσεις ανάγνωσης από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Από συγκλονιστικά μυθιστορήμα μέχρι οδηγούς για μία καλύτερη ζωή: πέντε νέες προτάσεις για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, που αξίζει να διαβάσετε.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (26/01-01/02)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.

Το βιβλίο ωφελεί σοβαρά την υγεία

Με αφορμή το 29ο Παζάρι Βιβλίου στην πλατεία Κλαυθμώνος (έως 15 Φεβρουαρίου), συγκεντρώσαμε τέσσερις λόγους που η ανάγνωση στη σύγχρονη εποχή "κάνει καλό".