"Ραντεβού στη βρύση": Κοινή εκδήλωση της Greenpeace και του Ιδρύματος Γουλανδρή για το δικαίωμα στο πόσιμο νερό

Η εκδήλωση στοχεύει να ενημερώσει με δημιουργικό τρόπο για το δικαίωμα όλων μας σε καθαρό, πόσιμο νερό και να τονίσουν τη σημασία που έχει η μείωση του πλαστικού μιας χρήσης.

Ίδρυμα Γουλανδρή ραντεβού στη βρύση

Το Σάββατο 6 Απριλίου, από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ., το ελληνικό γραφείο της Greenpeace, η εθελοντική της ομάδα και το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή ενώνουν τις δυνάμεις τους στο "Ραντεβού στη βρύση”, μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Παγκράτι, για να ενημερώσουν μαζί, με δημιουργικό τρόπο, για το δικαίωμα όλων μας σε καθαρό, πόσιμο νερό και να τονίσουν τη σημασία που έχει η μείωση του πλαστικού μιας χρήσης. 

Στην εκδήλωση, το κοινό θα μαζευτεί γύρω από την κοινόχρηστη βρύση που βρίσκεται έξω από την είσοδο του ιδρύματος και θα μάθει για το πρόγραμμα "Ραντεβού στις Βρύσες”: θα ενημερωθεί για το δικαίωμα όλων μας σε πόσιμο νερό παντού και για τη σημασία που έχει η μείωση του πλαστικού μιας χρήσης και, κατά συνέπεια, ο περιορισμός της αγοράς περιττών μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού. 

Διαβάστε Επίσης

Παράλληλα, θα μας ξεσηκώσει η μουσική από το βαν του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84, ενώ οι μικροί συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν με δημιουργικό τρόπο για το νερό, το πολύτιμο αυτό αγαθό, μέσα από διαφορετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Τέλος, με αφορμή την εκδήλωση, τα παιδιά θα μπορούν να λάβουν μέρος στην παιδική ψηφιακή έκθεση "Ζωγραφίζουμε για το νερό!”, όπου για μια εβδομάδα (1/4/2024 - 7/4/2024) θα μπορούν να στέλνουν τις φωτογραφίες των έργων τους για να εκτεθούν διαδικτυακά στο goulandris.gr και να μπουν σε κλήρωση όπου 5 τυχεροί νικητές θα κερδίσουν δώρα-έκπληξη. 

Το πρόγραμμα "Ραντεβού στις βρύσες” που τρέχει η εθελοντική ομάδα και το ελληνικό γραφείο της Greenpeace, έχει στόχο να εξασφαλιστεί πόσιμο νερό παντού και πρόσβαση σε ένα επαρκές δίκτυο κοινόχρηστων βρυσών για όλους. Μέσα από τη σελίδα του προγράμματος, οι πολίτες μπορούν να δουν σε χάρτη πού υπάρχουν δημόσιες βρύσες, ποιες λειτουργούν και ποιες όχι, ενώ μπορούν να προσθέσουν και οι ίδιοι τις δημόσιες βρύσες που θα εντοπίσουν. Με το "Ραντεβού στις βρύσες”, η Greenpeace διεκδικεί την υπεράσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος όλων μας σε καθαρό, πόσιμο νερό, τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης και των απορριμμάτων και την ορθολογική χρήση του νερού. 

Δηλώστε συμμετοχή στην εκδήλωση εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τρεις εκθέσεις που πρέπει να δεις πριν κατεβάσουν αυλαία

Πρωτότυπα εγχειρήματα από γυναίκες εικαστικούς και μία ομαδική έκθεση που ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
05/09/2025

"Οι μεταλλάξεις": Νέο σουρεάλ και χιομοριστικό βιβλίο από τις εκδόσεις Carnivora

Ο Χόρχε Κομενσάλ αφηγείται την παράδοξη ιστορία ενός δικηγόρου που δεν μπορούσε πια να μιλήσει εξαιτίας μιας αρρώστιας κι έτσι ανατράπηκε η ζωή του.

"Spiritus Loci": Πώς εξερευνάς την "επιδερμίδα" του τοπίου;

Γλυπτικά και ζωγραφικά έργα διερευνούν την εννοιολογική κατασκευή του τοπίου.

Τρεις συγγραφείς μιλούν για τη ζωγραφική του Αλέκου Κυραρίνη

Με αφορμή την έκθεση "Χρώμα Κόκκινο" στην γκαλερί Citronne.

"Soft Walls": Ένα πολυεπίπεδο πρότζεκτ αφιερωμένο στη φωτογραφία

Η φωτογραφική ομάδα blink παρουσιάζει το αποτύπωμα μιας τριετούς φωτογραφικής διαδικασίας.

Τι δεν θα χάσουμε στο πρώτο τριήμερο του 53ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Συναυλία με τους Vanila Swing, πάρτι, δραστηριότητες για παιδιά όπως παράσταση μάγου και έκθεση Playmobil, και όλα όσα κάνουν άχαστο το πρώτο τριήμερο του φεστιβάλ 5-7/9.

Μία διεθνής έκθεση τέχνης κάνει στάση στο St. George Lycabettus

Το "Crosslines" για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Global Tour 2025- Europe.