"Μ’ ένα βιβλίο συζητώ": "Τα πέτρινα λιοντάρια" γίνονται αντικείμενο δημιουργικής συζήτησης

Μία διαδικτυακή συζήτηση γύρω από το κοινωνικό μυθιστόρημα της Ιουλίας Ιατρίδη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εστία.

Τα πέτρινα λιοντάρια

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου μάς προσκαλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση "M’ ένα βιβλίο συζητώ", την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, 6 μ.μ., στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικοποίησης βιβλιόφιλων & βιβλίων. Η δημιουργική συζήτηση θα γίνει με αφορμή το κοινωνικό μυθιστόρημα της Ιουλίας Ιατρίδη "Τα πέτρινα λιοντάρια" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εστία. Εισηγήτρια θα είναι η βιβλιόφιλη και εκπαιδευτικός από τη Γενεύη Γρηγορία Αντωναράκη.

"Η Πανώρια, οκτώ χρονών κοριτσάκι, ζει την καταστροφή της Σμύρνης που τη σημαδεύει για πάντα. Ερχόμενη στην Ελλάδα, ολομόναχη και ορφανή, εργάζεται ως υπηρέτρια σε διάφορα σπίτια. Στα σπίτια αυτά μαθαίνει σιγά-σιγά, και με αρκετά επώδυνο τρόπο, να μην εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Το καλόψυχο ορφανό κορίτσι κάποια στιγμή ερωτεύεται ένα φτωχό, αλλά καλό παιδί και  αρχίζει να κάνει όνειρα. Όμως εκείνος προδίδει την αγάπη της επιδιώκοντας να ανέλθει στην κοινωνική σκάλα. Τα όνειρά της γκρεμίζονται. Ακόμα κι αυτό που τόσα χρόνια της γλύκαινε τη δύσκολη καθημερινότητα, ένα σπιτάκι με μπαλκόνι που θα το υποβάσταζαν δυο πέτρινα λιοντάρια. σαν το πατρικό της στη Σμύρνη. Όταν καταφέρει επιτέλους να το τελειώσει, αλλάζει γνώμη και δεν πηγαίνει γιατί δεν αντέχει τη μοναξιά."

Δηλώσεις συμμετοχής στο hellenicbookclub@gmail.com ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, μέχρι την Πέμπτη 19/10 για λήψη του zoom link.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η πρωτοπόρος καλλιτέχνιδα Linder στους Δελφούς για μια ξεχωριστή περφόρμανς

H καλλιτέχνιδα βρίσκεται στην Ελλάδα με αφορμή το πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας του PCAI.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Το Μουσείο Γουναρόπουλου ανανεώνει τη συλλογή του

Η νέα δωρεά από τις εγγονές του καλλιτέχνη προσφέρει μια πιο συνολική εικόνα της δημιουργικής πορείας του.

Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Δωρεάν εκδηλώσεις στα μουσεία, στις βιβλιοθήκες και στους χώρους πολιτισμού του Δήμου.

Η Βένια Δημητρακοπούλου "σμιλεύει τον έρωτα" στην γκαλερί Κουρντ

Από τα ηχητικά έργα και το βίντεο με την άυλη υπόσταση, μέχρι τις σχεδιασμένες με σινική μελάνη δίνες, τις γραμμές, τις λέξεις, τα χειρόγραφα κείμενα και τις γλυπτικές μορφές σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα, περικλείουν χνάρια μιας αυτοενδοσκόπησης και αναπόλησης.

"Colors & Minds": Το βιωματικό εικαστικό πρόγραμμα του ΕΜΣΤ γίνεται έκθεση

Το πρόγραμμα αξιοποίησε την τέχνη ως δίαυλο επικοινωνίας, για την κατανόηση και την αποδοχή του κόσμου γύρω μας, με στόχο τη δημιουργία μιας κοινωνίας πιο φιλικής για όλους.

"Τα παιχνίδια του ΤΗΛΕΜάΧΟΥ": Ο κόσμος της Ιλιάδας και της Οδύσσειας σε μια πρωτογενή σύλληψη

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η νέα έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Ζαννή.

Ο Όμαρ Ζαφάρ κάνει "Ζωγραφική πέρα από τη Ζωγραφική"

Ο καλλιτέχνης προσκαλεί τον θεατή να ενωθεί με τα έργα για να γιορτάσει τη μεταμορφωτική δύναμη της τέχνης, να εμπνεύσει, να προκαλέσει και να σφυρηλατήσει συνδέσμους που αντηχούν μεταξύ των πολιτισμών και των γενεών.