Τα AI έργα της Γιούλας Παπαδοπούλου ταξιδεύουν στη Ρουμανία

Μετά το Μόντρεαλ, το Σάο Πάολο και το Λος Άντζελες, έργα βίντεο της Γιούλας Παπαδοπούλου, φτιαγμένα αξιοποιώντας συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, ταξιδεύουν σε δύο πόλεις της Ρουμανίας.

Γιούλα Παπαδοπούλου

Δύο έργα-βίντεο της καλλιτέχνιδας Γιούλας Παπαδοπούλου θα προβληθούν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο σε δύο πόλεις στη Ρουμανία, τα οποία είναι φτιαγμένα με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και έχουν ταξιδέψει πέραν από τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Το έργο με τίτλο "A.I. made me do it: Ophelia" θα προλβηθεί στην Τιμισοάρα στις 17 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2023, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα Coatings-VideoArt Garden. Πρόκειται για ένα τετραήμερο event αφιερωμένο στο πειραματικό και εικαστικό βίντεο, που πραγματοποιείται στο ιστορικό κτίριο Cazarma U σε διοργάνωση της ομάδας Copia Originala. Το έργο έχει ταξιδέψει μέχρι τώρα σε διάφορες διοργανώσεις στη Γαλλία, τον Καναδά, τη Βραζιλία και τις Η.Π.Α. και έχει βραβευθεί στον Καναδά.

Ακολούθως, το έργο με τίτλο "A.I. made me do it: News from 2050" θα παρουσιαστεί στο Βουκουρέστι, το οποίο έχει παρουσιαστεί στο Video Art Projects στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση Frontpage project στην Αθήνα και στο φεστιβάλ Video Art Μηδέν στην Καλαμάτα. Ένα νέο φεστιβάλ στο Βουκουρέστι, το SoMe Festival, διοργανώνει από τις 22 Σεπτεμβρίου έως 12 Οκτωβρίου μια ιδιότυπη έκθεση με έργα AR (Augmented Reality) σε 33 σημεία της πόλης (μουσεία, γκαλερί, καλλιτεχνικά στέκια, κλπ) και το έργο θα εκτίθεται τροποποιημένο σε μορφή AR.

Η Γιούλα Παπαδοπούλου γεννήθηκε το 1974. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (ΑΣΚΤ), Master στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης (ΑΣΚΤ) και από το 2019 εκπονεί διδακτορική διατριβή με θέμα τη βιντεοτέχνη στην Ελλάδα (Πολυτεχνείο Κρήτης). Το εικαστικό της έργο εστιάζει στη βιντεοτέχνη. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και διεθνώς. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Video Art Festival Μηδέν στην Καλαμάτα. Διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, στην κατεύθυνση Νέων Μέσων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Περισσότερες πληροφορίες στα https://timisoara2023.eu/en/events/coatings-videoart-garden/ & https://marginal.ro/project/some-festival/

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Σπίτι των Αλαγιωτών γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ο χώρος πολιτισμού ALAYA ανοίγει τις πόρτες του με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Το Athens Digital Arts Festival ανατρέχει σε 20 στιγμές από τα 20 χρόνια πορείας του

Με αφορμή την επετειακή επιστροφή του φεστιβάλ, ο ιδρυτής του Ηλίας Χατζηχριστοδούλου γράφει για τις στιγμές που σημάδεψαν το ADAF αλλά και τον ίδιο.

"Poor Things", Athens Photo Festival και νέες εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη

Το μουσείο ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εκθέσεων που θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο.

"Before and After Science": Ο ΝΕΟΝ εκθέτει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στην Ίριδα Τουλιάτου την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2024.

"Η Άγνωστη Νήσος": Σοφία Κυριακού και Λία Πέτρου καλούν το κοινό σ’ έναν υπαρξιακό περίπατο

Οι δύο καλλιτέχνιδες φτιάχνουν έναν ιδιοσυγκρασιακό και ευαίσθητο διάλογο πάνω στις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από την περιήγηση.

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.

Το 20ο Athens Digital Arts Festival είναι γεγονός!

Ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση μέσα στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης.