Μια συζήτηση με αρχιτέκτονες του νεοϋορκέζικου SO-IL

Στο πλαίσιο των διαλέξεων που οργανώνει ο φορέας σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa.

SO-IL Μουσείο Μπενάκη

Ο φορέας σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa, συνεχίζοντας τη σειρά διαλέξεων διακεκριμένων αρχιτεκτόνων, παρουσιάζει τον Florian Idenburg, συνιδρυτή με την Jing Liu του γραφείου SO-IL της Νέας Υόρκης, σε μία διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη. 

Οι SO – IL ή Solid Objectives – Idenburg Liu ιδρύθηκαν το 2008 από τον Florian Idenburg (1975, Ολλανδία) και τη Jing Liu (1980, Κίνα) στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Ο Idenburg και η Liu γνωρίστηκαν το 2000 στους SANAA, στην Ιαπωνία. Συναντήθηκαν ξανά το 2002 στη Νέα Υόρκη, όταν ο Idenburg, εκ μέρους των SANAA, επέβλεπε την υλοποίηση του New Museum και η Liu εργαζόταν στο studio του Thomas Leeser. 

Το έργο των SO-IL έχει παρουσιαστεί στους New York Times, στο CNN και στο Frankfurter Allgemeine. Επίσης, βρίσκεται στις συλλογές του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, του Μουσείου Guggenheim και του Ινστιτούτου Τέχνης του Σικάγο. Η ομάδα του γραφείου έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις, όπως το Βραβείο Vilcek, το Βραβείο Curbed Groundbreakers και το Βραβείο του Προγράμματος Νέων Αρχιτεκτόνων MoMA PS1.

Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ του Florian Idenburg και του Ηλία Παπαγεωργίου (PILA), ο οποίος υπήρξε συνέταιρος των SO-IL από το 2013 έως το 2018.

Info: Μουσείο Μπενάκη | 17/5 | 9 μ.μ. | Τιμή εισιτηρίου: €20

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Μπενάκη − Ελληνικός Πολιτισμός

Κουμπάρη 1, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι καλλιτέχνιδες Έλενα Προβατά και Δήμητρα Σιατερλή συνομιλούν αινιγματικά στον Τεχνοχώρο

"Αινίγματα και άλλα τινά" είναι ο τίτλος του συνεργατικού πρότζεκτ των δύο δημιουργών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Δυο βιβλία και μια συζήτηση για την ιστορία της ελληνικής τέχνης που μένει να γραφτεί

Συζητάμε με την Έλενα Χαμαλίδη και τον Κώστα Χριστόπουλο με αφορμή τα βιβλία τους που ξαναγράφουν κεφαλαια της "ελληνικής ιστορίας" της τέχνης εστιάζοντας η μεν σε μη τυπικές περιπτώσεις ο δε στον εθνοκεντρικό λόγο που ενοποιεί και συνθέτει την ελληνική ιδιαιτερότητα.

"Ντύνοντας Ιστορίες της Επανάστασης" στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Μία νέα θεματική, ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στρέφει το βλέμμα στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

"A More Perfect Union": Έκθεση Αμερικάνων καλλιτεχνών για τη δημοκρατία στο Μουσείο Ακρόπολης

Κοινό στοιχείο όλων των έργων της έκθεσης είναι η αναφορά τους στη δημοκρατία και σε δημοκρατικά ιδεώδη, όπως η ελευθερία, η ισότητα, η συμπερίληψη, η δικαιοσύνη.

Συνάντηση του "Να Μου Γελλάς" με τον Δημήτρη Καταλειφό

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα συνομιλήσει παρέα με δέκα συνδρομητές του "Να Μου Γελλάς" για τη ζωή του, το θέατρο, την ποίηση, τον λόγο, τη σκέψη.

"Μυστήριο 42 Futuring Waters": Διεπιστημονικές συναντήσεις για τα δικαιώματα των νερών στην Ελευσίνα

Σε συνέχεια αυτών των συναντήσεων, το μανιφέστο με τίτλο "A Speculative Manifesto Claiming the Water Rights for Elefsina" ("Ένα Στοχαστικό Μανιφέστο Διεκδίκησης των Δικαιωμάτων των Νερών για την Ελευσίνα") θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του Ecoculture Festival.

Έλενα Μεδέλ: Όταν επιστρέφεις στο σπίτι εξαντλημένη, πώς γράφεις ένα μυθιστόρημα εκατοντάδων σελίδων και δεκάδων πλοκών;

Μιλήσαμε με τη συγγραφέα ενός από πιο "απλά" και επιδραστικά ταυτόχρονα βιβλία που διαβάσαμε τελευταία, "Τα Θαύματα" με αφορμή την παρουσία της στο Φεστιβάλ ΛΕΑ.