Ξεναγήσεις στο Μουσείο Γουναρόπουλου για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το μουσείο επιχειρεί για πρώτη φορά ένα άνοιγμα προς μια νέα ομάδα κοινού, τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου Γιώργος Γουναρόπουλος, Ειδύλλιο, π. 1950, μολύβι και κάρβουνο σε χαρτί, 50 x 70 εκ

Με την ευκαιρία του εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων 2023, με θέμα "Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής", το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου θα παρουσιάσει το παρακάτω πρόγραμμα:

Τετάρτη 17 Μαΐου, 11 π.μ.-12 μ.μ. | Ψηλαφώντας την τέχνη

Εκδήλωση σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος. Το Μουσείο επιχειρεί για πρώτη φορά ένα άνοιγμα προς μια νέα ομάδα κοινού, τα άτομα με προβλήματα όρασης. Αφορμή για τη δράση στάθηκαν τα μαρμάρινα γλυπτά του Ανδρέα Βερναρδάκη, τα οποία περιλαμβάνονται στην περιοδική έκθεση "+αισθήσεις". Επιπλέον, ειδικά για τον σκοπό αυτό, δύο έργα του Γιώργου Γουναρόπουλου από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου αναπαράχθηκαν σε ανάγλυφη μορφή, από το εξειδικευμένο Τμήμα Εκτυπώσεων του Φάρου Τυφλών Ελλάδος.

Έτσι, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ψηλαφίσουν και να απολαύσουν τις λυρικές, καμπυλόγραμμες μονοκοντυλιές του Gounaro. Η δράση, που προβλέπεται να έχει και συνέχεια, θα συμβάλει στην αναγωγή του Μουσείου σε πεδίο προσβάσιμο σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης και κατ’ επέκταση στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, κάτι που απασχολεί διαχρονικά τα Μουσεία και τους φορείς Πολιτισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Για συμμετοχή στην εκδήλωση θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κρατήσεις γίνονται αποκλειστικά μέσω του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, τηλ. 210-9415222.

Πέμπτη 18 Μαΐου

11 π.μ.-12 μ.μ. | Ξενάγηση στη μόνιμη συλλογή των έργων του ζωγράφου Γιώργου Γουναρόπουλου από τη Διονυσία Γιακουμή, Δρ Ιστορίας της τέχνης - Επιμελήτρια Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου.
12-1 μ.μ. | Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση +αισθήσεις από τη Διονυσία Γιακουμή.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Θεοδώρα Βασιλειάδου, Λευτέρης Βελέτζας, Ανδρέας Βερναρδάκης, Ειρήνη Καρύμπαλη, Έλενα Λεώνη και Πρόδρομος Χαραλαμπίδης.

Δεν απαιτείται κράτηση για τις ξεναγήσεις. Είσοδος ελεύθερη.

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται και φέτος στα περισσότερα μουσεία της Αθήνας με δράσεις, ξεναγήσεις και ειδικά προγράμματα με ελεύθερη είσοδο. Δείτε την αναλυτική λίστα των μουσείων που συμμετέχουν φέτος στις δράσεις.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Γουναρόπουλου 6, Άνω Ιλίσια
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η αρχαία μορφή της Κόρης και η σχέση της με τις πολυπλοκότητες της γονιμότητας

Το εγχείρημα Kore της Irini Athanassakis συστήνεται για πρώτη φορά στο κοινό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/12/2025

"Depression Era": Ένα βιβλίο αποτυπώνει την Ελλάδα στην εποχή της κρίσης

Ο τόμος θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Ρομάντσο.

Bazaar Κεραμικών Reloaded!

Παράταση για το παζάρι κεραμικών στο Vlastaris Antiques με νέες αφίξεις σε μοναδικά κομμάτια από τον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο του 19ου και 20ού αιώνα.

"L’Infini terrible": Η σαγηνευτική φρικαλεότητα στην τέχνη του Χρήστου Οικονόμου

Η πρώτη ατομική παρουσίαση του καλλιτέχνη στη Roma Gallery.

1945: Το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου γίνεται αφορμή για έκθεση στο Καπνεργοστάσιο

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από το τέλος του πολέμου.

Τα απομεινάρια αποκτούν δεύτερη ζωή στην ατομική έκθεση της Ελένης Παπάζογλου

Στην έκθεση "Proposing Everything Twice" δίνεται χώρος και χρόνος σε όσα μένουν στη σκιά του στούντιο.