Τρεις προσεχείς κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Ίκαρος

Τρεις νέοι τίτλοι που κυκλοφορούν προσεχώς από τις εκδόσεις Ίκαρος για να εμπλουτίσετε τη βιβλιοθήκη σας.

Ίκαρος

Από τις εκδόσεις  Ίκαρος αναμένονται να κυκλοφορήσουν τη Δευτέρα 3 Απριλίου τρία νέα βιβλία.

"Τα φιλιά", του Μανουέλ Βίλας

Τα φιλιά

Ο συγγραφέας του βραβευμένου με Femina Étranger Ορδέσα, επιστρέφει με τα Φιλιά: ένα νέο μυθιστόρημα για την αγάπη εν καιρώ πανδημίας· σε μια περίοδο όπου ενισχύθηκε η μοναξιά, στερώντας κάθε σωματική επαφή. Ο Μανουέλ Βίλας δημιουργεί έναν στοχασμό για το πώς, εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης, δύο άνθρωποι προσπαθούν να βρουν το νόημα εκεί που φαινομενικά δεν υπάρχει. Η μετάφραση είναι της Νάννας Παπανικολάου.

"Ο Εδουάρδος και η Μεγάλη Διάσωση", της Ευλαμπίας Τσιρέλη

Ο Εδουάρδος και η Μεγάλη Διάσωση

Tο παιδικό μυθιστόρημα σε εικονογράφηση της Τριανταφυλλιάς Βάσσου, για παιδιά από 7 ετών αφηγείται τη δεύτερη περιπέτεια του Εδουάρδου, της νυχτερίδας που τόσο αγάπησαν οι μικροί αναγνώστες, που βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με μια νέα πρόκληση: στην Ποντικοκοιλάδα ένας μεγάλος σεισμός εγκλωβίζει τους φίλους του μέσα στη Μεγάλη σπηλιά. 

"Η τελευταία πίτα με φύκια", της Γουέντα Σουρέτι

Η τελευταία πίτα με φύκια

Το παιδικό βιβλίο που κυκλοφορεί σε εικονογράφηση του Πάντι Ντόνελι, περιγράφει δύο φαινομενικά διαφορετικούς κόσμους, με ήρωες που ζουν εντός και εκτός της θάλασσας, ως αφορμή για να μιλήσουν στις μικρές ηλικίες για τη σωτηρία των θαλασσών, καθώς και για την επιτακτική ανάγκη επαναχρησιμοποίησης των υλικών που παράγουμε καθημερινά. Ένα βιβλίο για παιδιά από 3 ετών, σε μετάφραση Μάνου Μπονάνου, που υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης και δίνει το έναυσμα για συζητήσεις στο σπίτι και το σχολείο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια καλλιτεχνική εγκατάσταση για το δημόσιο χώρο βρίσκει καταφύγιο στην Τοσίτσα 3

Το Dream State μεταμορφώνει το κτίριο σε έναν ζωντανό οργανισμό που αναπνέει, κοιμάται και ονειρεύεται - ανοιχτά, δημόσια, αδιάκοπα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2026

Φεβρουάριος στην Εθνική Πινακοθήκη με πολλές εκπλήξεις

Εκθέσεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις περιμένουν τους επισκέπτες του μουσείου.

Λίγο έμεινε για να δεις αυτές τις εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Finissage για δύο εικαστικά πρότζεκτ που εγκαινιάστηκαν τον Νοέμβριο στο μουσείο.

Πώς θα σας φαινόταν να επισκεφτείτε δύο μουσεία της Αθήνας μέσα σε μια νύχτα;

Αν αγαπάτε τα μυστήρια, τότε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου σας περιμένει μια μοναδική εμπειρία στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Μουσείο Μαρία Κάλλας.

"Η ζωγραφική ως εννοιολογικό μέσο" το θέμα των ομιλιών στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Οι ομιλίες θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στα αγγλικά, είναι δωρεάν για το κοινό και θα επισφραγιστούν με την έκδοση "Conversations Vol. II".

Αναμνήσεις από την παλιά Πλάκα σε ένα ανακαινισμένο ημιυπόγειο

Η έκθεση "Πάμε σαν άλλοτε" θα διαρκέσει ως τις 19 Απριλίου συνομιλώντας με τον χώρο, τον χρόνο και τη συλλογική μνήμη της παλιάς Αθήνας.

Το αντιφασιστικό πρότζεκτ του ινστιτούτο Γκαίτε θα έρθει και στην Αθήνα

Τα εγκαίνια του "Antifascism: Now" θα λάβουν χώρα στο Μόναχο στις 30/1 και από κει θα ξεκινήσει το πολυετή ταξίδι του διασυνορικού πρότζεκτ.