Μη χάσετε το 4ο Open Day του Onassis AiR

Το πρόγραμμα Tailor-made Fellοwships του Onassis AiR, που τρέχει μεταξύ Σεπτεμβρίου 2022 και Ιουλίου 2023, είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτής μορφής που προσφέρει χώρο και χρόνο, κομμένο και ραμμένο με βάση τις ερευνητικές ανάγκες της καλλιτεχνικής μας κοινότητας.

Άλκηστη Ευθυμίου, Κατερίνα, Onassis Air Open Day © Ανδρέας Σιμόπουλος Άλκηστη Ευθυμίου, Κατερίνα, Onassis Air Open Day © Ανδρέας Σιμόπουλος

Το τέταρτο Open Day του προγράμματος Tailor-made Fellowships του Onassis AiR έρχεται την Παρασκευή 10 Μαρτίου, με τη συμμετοχή των Fellows: Νικόλας Βεντουράκης, Federica Bueti, Σοφία Γεωργοβασίλη, Ιωάννα Ζούλη, Shuruq Harb, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Γιάννης Νικολαΐδης, Άννα Παπαθανασίου, Πάνος Σκλαβενίτης και Felipe Steinberg.

Το πρόγραμμα

7-10 μ.μ.

Ο Νικόλας Βεντουράκης θα εκθέσει μια σειρά από φωτογραφίες από τα δύο πρώτα μέρη του εν εξελίξει έργου Rituals for Our Safety, που διερευνά την έννοια της ασφάλειας και τους εκλαμβανόμενους—από τα κράτη και τις κοινωνίες—κινδύνους που περιορίζουν την ελευθερία και τα ατομικά δικαιώματα.

Η Σοφία Γεωργοβασίλη θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τη νέα της ταινία μικρού μήκους η οποία αφορά σε μια ανασκόπηση της καλλιτεχνικής ιδιότητας σε σχέση με τη μητρότητα και τις δυσκολίες της και αποτελεί μια συνδημιουργία με τη λίγο μηνών κόρη της που έχει βγάλει κατά λάθος διάφορα βίντεο με το κινητό της.
Η Ιωάννα Ζούλη θα μοιραστεί προκαταρκτικό υλικό από την έρευνά της η οποία επικεντρώνεται στις ζωντανές διαδικτυακές παραστάσεις μέσα από παραγωγές που αναδύθηκαν στο ελληνικό πλαίσιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Η Χρυσάνθη Κουμιανάκη θα παρουσιάσει οπτικό υλικό, όπως ένα ερωτηματολόγιο, σχέδια και παρτιτούρες, από την έρευνά της για τη δημιουργία ενός νέου έργου σχετικά με το παραδοσιακό πανηγύρι και την "μετάφρασή" του στη σύγχρονη κοινωνία.

Διαβάστε Επίσης

Ο Πάνος Σκλαβενίτης θα παρουσιάσει ερευνητικό υλικό που περιλαμβάνει σχέδια, σημειώσεις, κείμενα και αντικείμενα, γύρω από ένα μυστικό έθιμο που συγκεράζει στοιχεία από την ελληνική παράδοση, καθώς και από τις παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

7-8:00 μ.μ. Προβολή (12’, σε λούπα) // 8-8:30 μ.μ. Συζήτηση με τον σκηνοθέτη

Ο Γιάννης Νικολαΐδης θα προβάλει τη νέα του ταινία μικρού μήκους με τίτλο Cabin 9 η οποία πραγματεύεται τη σχέση μεταξύ δύο χαρακτήρων που ψάχνουν εναγωνίως για τρυφερότητα σε ένα άχρονο πλαίσιο μιας εξοχικής κατοικίας.

8:30 μ.μ. Οπτικοακουστική ομιλία (45’)

Ο Felipe Steinberg θα παρουσιάσει "Τα Εγκαίνια”, μια οπτικοακουστική ομιλία υπό εξέλιξη που στοχεύει να ενεργοποιήσει τις διάφορες ζωές και ιστορίες του θεάτρου Playhouse στο Χιούστον του Τέξας, του πρώτου κυκλικού θεάτρου στον κόσμο.

7:00 μ.μ. & 8:00 μ.μ. & 9:30 μ.μ. Προβολή και συζήτηση
Η Federica Bueti και η Shuruq Harb θα παρουσιάσουν οπτικοακουστικό υλικό από το εν εξελίξει κινηματογραφικό τους έργο γύρω από τα ερείπια και τα απομεινάρια και τις ναυτικές ιστορίες της Μεσογείου.

9-10 μ.μ. Περφόρμανς μακράς διάρκειας
Η Άννα Παπαθανασίου θα δείξει ένα προσχέδιο μιας περφόρμανς διαρκείας, η οποία διερευνά την έννοια της εξάντλησης μέσα από μια αδιάλειπτη αλληλεπίδραση μεταξύ ενός ανθρώπινου σώματος και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.

Μια έκθεση "Δια χειρός" Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζεται στην Αθήνα

Το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζει την πρώτη έκθεση του αφιερώματος "Τέσσερις Καλλιτέχνιδες, Τέσσερις Στάσεις".

"Tην άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις": Η Ελένη Κανελλοπούλου συνθέτει ένα ανοιξιάτικο σκηνικό από κεραμικά

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από το ποιητικό έργο του Ελύτη "Εκ Του Πλησίον".

9 στοιχεία που δε γνωρίζετε για το "Ξηρόμερο", την ελληνική εκπροσώπηση στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Ο επιμελητής Πάνος Γιαννικόπουλος γράφει μερικά fun facts για την εικαστική εγκατάσταση που θα εγκαινιαστεί στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας.