Μια μεγάλη Γιορτή Βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη!

Ένα διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στο βιβλίο με παρουσιάσεις, ξεναγήσεις και ένα μεγάλο μπαζάρ.

Γιορτή Βιβλίου Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) διοργανώνει την 1η Γιορτή Βιβλίου, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου. Στο φετινό μπαζάρ θα διατεθούν 240 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της λιανικής τιμής πωλήσεώς τους. Ο εκδόσεις των ετών 2022-2023 θα διατίθενται με έκπτωση από 10% έως 30%. Οι θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Ευρωπαϊκή Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική, τη Νεοελληνική ιστορία και τη Φιλολογία. Παράλληλα, θα υπάρχει τμήμα με μεταχειρισμένα βιβλία σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Δυνατή αγορά και online στο bazaar.benaki.gr από 18 έως 22/3. Δείτε εδώ τον κατάλογο των εκδόσεων.

Στις 18/3 (7 μ.μ.), θα παρουσιαστεί η έκδοση "Μέδουσα. Αίθουσα τέχνης (1979-2017)". Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι επιμελήτρια της έκδοσης Ελισάβετ Πλέσσα, ο συγγραφέας Διονύσης Καψάλης, ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης και ο γλύπτης Νάκης Ταστσιόγλου. Την Κυριακή 19/3 (7 μ.μ.) θα γίνει επίσης η παρουσίαση της έκδοσης "Nelly’s. Το έργο της φωτογράφου Έλλης Σουγιουλτζόλου-Σεραϊδάρη (1899-1998)", με αφορμή τη νέα αναδρομική έκθεση "Nelly’s" του Μουσείου Μπενάκη. Για την έκδοση θα μιλήσουν οι Φανή Κωνσταντίνου, (τ. υπεύθυνη Φωτογραφικών Αρχείων Μουσείου Μπενάκη), Ηρακλής Παπαϊωάννου (επιμελητής MOMus-ΜΦΘ), Βασιλική Χατζηγεωργίου (υπεύθυνη του Φωτογραφικού Αρχείου του ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ) και Αλίκη Τσίργιαλου (υπεύθυνη Φωτογραφικών Αρχείων Μουσείου Μπενάκη και επιμελήτρια της έκδοσης και της έκθεσης. Τη συζήτηση συντονίζει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, υπεύθυνος "Τμήματος Εκδόσεων Τάσσος και Angele Νομικού" Μουσείου Μπενάκη.

Διαβάστε Επίσης

Για την έκθεση "Nelly's", θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από την Αλίκη Τσίργιαλου, με ελεύθερη είσοδο (περιορισμένος αριθμός συμμετοχών. Δηλώσεις στη γραμματεία του μπαζάρ βιβλίων).

Ημέρες και ώρες ξεναγήσεων: 18/3 (5.30 μ.μ.), 19/3 (11 π.μ. & 3 μ.μ.)

Ακόμη, το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου Μπενάκη προσκαλεί τα παιδιά από 6 έως 10 χρόνων στην έκθεση "Nelly's" δίνοντάς τους την ευκαιρία να θαυμάσουν φωτογραφίες σταθμούς στο έργο της πρωτοπόρου Ελληνίδας δημιουργού και να αποκαλύψουν μικρά μυστικά των πειραματισμών της. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/3 (12 μ.μ.) με ελεύθερη είσοδο.  Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών. Δηλώσεις στη γραμματεία του μπαζάρ βιβλίων.

Τέλος, το Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Ομάδα Αιγαίου", εγκαινιάζουν την πρωτοβουλία για ενίσχυση και εμπλουτισμό σχολικών βιβλιοθηκών σε μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου πελάγους όπου και δραστηριοποιείται η ανωτέρω ΑμΚΕ. Στόχος μας είναι η συγκέντρωση ενός ικανού αριθμού βιβλίων (από τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη και από τα second hand βιβλία), τα οποία θα διατεθούν προς τον σκοπό αυτόν. Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν τη δράση αυτή, θα μπορούσαν κατά τις ημέρες της Γιορτής Βιβλίου να προσφέρουν βιβλία για παιδιά και εφήβους (λογοτεχνικά, επιστημονικά, δοκίμια, τέχνης, κ.λπ.). Ως αντίδωρο, το Μουσείο Μπενάκη θα τους προσφέρει μια έκδοσή του από έναν επιλεγμένο κατάλογο βιβλίων.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής φεστιβάλ: 18/3 (10 π.μ. - 10 μ.μ.), 19/3 (10 π.μ. - 6 μ.μ.)

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Nelly’s

  • Αφιερώματα

Είκοσι πέντε χρόνια μετά το θάνατο της φωτογράφου Έλλης Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη (1899-1998), γνωστής ως Nelly’s, το Μουσείο Μπενάκη, θεματοφύλακας του πολύτιμου έργου της από το 1984, αποτίει φόρο τιμής και διοργανώνει την αναδρομική της έκθεση και επανασυστήνει τη δημιουργό στο σύγχρονο κοινό.

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.