"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

CTRL+τ Serena Poletti

Το πρόγραμμα "CTRL+τ" αποτελεί μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην υποστήριξη ανερχόμενων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να αναπτύξουν την καλλιτεχνική πρακτική τους, διαμορφώνοντας ένα έργο σε εξέλιξη. Καθόλη τη διάρκεια του έτους και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαφορετικοί καλλιτέχνες καταλαμβάνουν τον εκθεσιακό χώρο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΤΑF επεξεργαζόμενοι την ιδέα του CTRL+T με απόλυτη ελευθερία όσον αφορά στη μεθοδολογία και τα εικαστικά μέσα.

Η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης. Αυτός που μπαίνει στο λαβύρινθο θεωρείται ένας σοφός πολεμιστής, που ξέρει πώς να προσεγγίσει τα όστρακα, για να λύσει το μυστήριο του λαβύρινθου, ξέρει πώς να το ξεσκεπάσει και να βρει το κέντρο του στο οποίο, αφού περιστράφει, αργότερα θα βρει την έξοδο.

Το να είσαι και να κινείσαι μέσα στο λαβύρινθο συνιστά μια συνθήκη ύπαρξης και επιβίωσης, είναι μια εμπειρία προς το θάνατο σε αναζήτηση της διαφυγής προς μια νέα γέννηση. Η μορφή, η χειρονομία και η κίνηση είναι τα συστατικά στοιχεία της μυθολογίας του λαβύρινθου. Η καλλιτέχνης επέλεξε αυτό το θέμα τόσο από προσωπική ανάγκη, όσο και λόγω των συνθηκών που βιώνουμε, οι οποίες μας αναγκάζουν να αναζητούμε στρατηγικές επιβίωσης.

Το project παρουσιάζεται την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ώρες 6-8 μ.μ..

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Taf The Art Foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Περιηγήσου στη νέα ψηφιακή έκθεση της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Η φυσική έκθεση παρουσιάστηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/11/2025

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (17-23/11)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.

Ένα νέο βιβλίο εμπνέεται από το Πολυτέχνειο

Οι "Ιστορίες του Νοέμβρη" της Μαριάννας Τζιαντζή συνθέτει αναμνήσεις, μυθοπλασία και χρονογραφήματα σε ένα βιβλίο που επικεντρώνεται στις μέρες της εμβληματικής εξέγερσης.

Η νέα έκθεση στη Nitra καταγράφει το ελληνικό τοπίο σε περιόδους κρίσης

Το πρότζεκτ είναι μία συνεργασία της γκαλερί με το Closing Soon.

Το "Just Stop Now!" είναι μία μεσαιωνική προσέγγιση στη σύγχρονη τέχνη

Η Clara Juliane Glauert χρησιμοποιεί παλιές τεχνικές και συμβολισμούς για να περιηγηθεί στον σημερινό κόσμο.

Εικαστικοί κάνουν "Τέχνη για το εδώ και τώρα" σε ένα art space στο Μαρούσι

Έκθεση με αφορμή τα δέκα χρόνια από την παρουσίαση του γλυπτού "Κρίση" του Αναστάσιου Νυφαδόπουλου.