Μια γιορτή για την ασπρόμαυρη φωτογραφία από την Blank Wall Gallery

Τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες 350 καλλιτεχνών από 76 χώρες.

Black & White Athens Photography Festival

Η Blank Wall Gallery διοργανώνει το 1ο Black & White Athens Photography Festival στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, από τις 4 μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, με την παρουσία πολλών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες 350 καλλιτεχνών από 76 χώρες σε μία γιορτή για την ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Black & White Athens Photography Festival

Στη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Α/Μ Φωτογραφίας συμμετέχουν ομάδα φοιτητών του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, Επίκουρου Καθηγητή κ. Νίκου Αποστολόπουλου. Συμμετέχουν επίσης φοιτητές από Πανεπιστήμια της Ευρώπης που παρακολουθούν μαθήματα στο Τμήμα με το πρόγραμμα ERASMUS+.

Black & White Athens Photography Festival

Τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ., στο χώρο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο από τον κ. Βαγγέλη Βασαλάκη πάνω στην ιστορία των τεχνικών και μεθόδων λήψης της Α/Μ φωτογραφίας. Στο σεμινάριο αυτό θα γίνει παρουσίαση των σημαντικότερων μεθόδων καταγραφής της Α/Μ εικόνας από την αρχή της Φωτογραφίας μέχρι σήμερα.

Black & White Athens Photography Festival

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, στις 7 μ.μ., ο Ν. Αποστολόπουλος οργανώνει ένα πρωτότυπο debate με τίτλο "B&W or Colour". Ο Λέκτορας του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών Παναγιώτης Ηλίας και ο Ακαδημαϊκός Υπότροφος του Τμήματος Βασίλης Κάντας θα διασταυρώσουν τις απόψεις τους υποστηρίζοντας ο καθένας από την πλευρά του την κατά την γνώμη του καλύτερη αισθητική προσέγγιση. Ο Ν. Αποστολόπουλος θα εισαγάγει στο θέμα θέτοντας μερικά κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν κάθε φωτογράφο.

Black & White Athens Photography Festival

Info: Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων | 4-7/2 | Ώρες λειτουργίας: 5-10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
25/04/2024

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.