Σπάνιες συλλογές ψηφιακών έργων στην έκθεση "Above Olympus to the Dogstar"

Οι παράλληλοι κόσμοι των «Above Olympus» και του Τζόναθαν Βόιντ συναντιούνται σε είκοσι ειδικές οθόνες για NFTs.

Above Olympus to the Dogstar

Η έκθεση με τίτλο "Above Olympus to the Dogstar" ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό τo Σάββατο 10 Δεκεμβρίου (7 μ.μ-12 μ.μ) στη The Blender Gallery, σε συνδιοργάνωση με την εταιρεία "Jab Labs".

Είκοσι ειδικές οθόνες για NFTs θα στηθούν στον εκθεσιακό χώρο της γκαλερί και θα προβάλλουν τις limited edition συλλογές ψηφιακών έργων των "Above Olympus" και του Τζόναθαν Βόιντ, ενώ ο designer - εικαστικός Niklas (Νίκος Αθανασόπουλος) θα παρουσιάσει μια εγκατάσταση που αναπτύσσεται μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου. 

Above Olympus to the Dogstar

Πίσω από το έργο των Above Olympus, βρίσκεται μια ομάδα τριών νέων φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του καλλιτέχνη της συλλογής Martus. Ο Τζόναθαν Βόιντ είναι ένας πολυσχιδής καλλιτέχνης που εκδηλώνει το δημιουργικό του όραμα μέσα από τη ζωγραφική, τη ψηφιακή τέχνη και τη μουσική. Η τελευταία NFTs συλλογή του, "They Came from the Dogstar", προέρχεται από πρωτότυπα έργα του και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό αυτό το Δεκέμβριο. Οι παράλληλοι κόσμοι των "Above Olympus" και του Βόιντ θα συναντηθούν καθώς θα παρουσίασουν και συνεργατικά έργα. 

Above Olympus to the Dogstar

Το έργο APNEA 3.0 του Niklas είναι μια συλλογή κεραμικών αντικειμένων (παραχώρηση της "sealed earth") από πορσελάνη που σχεδιάστηκαν σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, υλοποιήθηκαν με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή (3d printer) και καταχωρήθηκαν ως NFTs. Ο σχεδιαστής προσπαθεί να φέρει τα αποτελέσματα της ψηφιακής τεχνολογίας στον υλικό κόσμο. Ειδική παρουσίαση της δουλειάς του προγραμματίζεται στα μέσα Ιανουαρίου. 

Above Olympus to the Dogstar

Η "Jab Labs", εταιρεία διαχείρισης δράσεων στο Metaverse, εγκαινιάζει το πρώτο της summit γύρω από το Metaverse με τη συγκεκριμένη έκθεση. Το summit θα έχει διάρκεια δύο μηνών κατά τη διάρκεια των οποίων θα διεξαχθούν διάφορες ομιλίες, networking events και workshops. Οι δράσεις αυτές έχουν ως στόχο να εκπαιδεύσουν το φιλότεχνο κοινό ως προς το πώς μπορεί να συμμετέχει σε αγοραπωλησείες τέχνης στο Metaverse και να εξετάσουν θέματα όπως NFTs & Sustainability, Legality in the Metaverse, The Social Aspect of NFTs κ.ά. Το πρόγραμμα του summit θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται συνεχώς και μπορείτε να το βρείτε εδώ. Ενδεικτικά, 17 και 18 Δεκεμβρίου θα φιλοξενηθεί το crypto conference του V as in Metaverse στο οποίο ειδικός καλεσμένος θα είναι ο Rick Carter - o product designer & special effects supervisor ταινιών όπως το Back to the Future, Jurassic Park, Αvatar και άλλα. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Above Olympus to the Dogstar

  • Νέα μέσα

22 ειδικές οθόνες για NFTs προβάλλουν τις limited edition συλλογές ψηφιακών των Above Olympus και του Jonathan St. Void , ενώ ο designer - εικαστικός Niklas (Nikos Athanasopoulos) θα παρουσιάσει ένα installation που αναπτύσσεται μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου. Η έκθεση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την εταιρεία Jab Labs και είναι ουσιαστικά μια συνομιλία ζωγραφικής, ψηφιακής τέχνης, μουσικής και κεραμικής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Συνάντηση με τους συγγραφείς Γιάννη Παλαβό & Αχιλλέα ΙΙΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2024 της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.

"Τζάμια Κρύσταλλα": Ένας χώρος αφιερωμένος στην περφόρμανς ανοίγει στο Μεταξουργείο

Η ανερχόμενη χορογράφος Αντωνία Οικονόμου μιλάει για το νέο πρότζεκτ με το οποίο δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερο χώρο για αυθορμητισμό και δημιουργία, "αγκαλιάζοντας" τις παραστατικές τέχνες.

"Springtime Stories": Η Γεωργία Μπλιάτσου διηγείται ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τον αέναο κύκλο της ζωής

Η ζωγράφος παρουσιάζει τη δουλειά της σε πέντε εύγλωττες θεματικές ενότητες, στέλνοντας το μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη, πιο επιτακτική από ποτέ.