Τα "διχαλωτά μονοπάτια" της Θάλειας Χιώτη

Μια ενότητα έργων η οποία αποτελείται από παλαιότερα και νέα σχέδια με σινική μελάνη, άλλα φέρουν την μαυρόασπρη λιτότητα και άλλα ελκυστικούς χρωματισμούς.

ΘΑΛΕΙΑ ΧΙΩΤΗ

Η Θάλεια Χιώτη παρουσιάζει στη γκαλερί Batagianni (από 10/11) μια ενότητα έργων η οποία αποτελείται από παλαιότερα και νέα σχέδια με σινική μελάνη, άλλα φέρουν την μαυρόασπρη λιτότητα και άλλα ελκυστικούς χρωματισμούς.

Τα σχέδια της έχουν μια ροή, μια μουσικότητα που μας φέρνουν στο νου το "πλέξιμο", με τις μαγνητοταινίες ήχου. Δημιουργεί  πλέγματα ρευστά, συνδεόμενα μεταξύ τους τα οποία λειτουργούν και ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Αυτοί οι κοπιαστικοί κυματισμοί εμπλέκονται σε ένα ρυθμό μιας διαρκούς και εναλλασσόμενης πλοκής. Τα σχέδια ακολουθούν μια ελεύθερη διατύπωση τα οποία με την σειρά τους δημιουργούν πότε μια πυκνότητα και πότε την επανάληψη ενός μοτίβου το οποίο ξεδιπλώνεται και αναδιπλώνεται με μια ελευθεριότητα. Τα "διχαλωτά μονοπάτια" του Μπόρχες προσδίδουν μια ελευθερία στον σχεδιασμό της καλλιτέχνιδας ο οποίος παραμένει σειραϊκός.

ΘΑΛΕΙΑ ΧΙΩΤΗ

Η Χιώτη δημιουργεί ένα έργο το οποίο "ανιχνεύει" το άπειρο μέσα από μια συστηματική διαδικασία στην επιλογή των μοτίβων της, όπου η μαγεία ενός καινούργιου λαβυρίνθου ξεδιπλώνεται μπροστά μας.

Εγκαίνια : 10/11 (6-10 μ.μ.)

Info: Batagianni | 10/11-3/12 | Ώρες λειτουργίας : Τρ.,Τετ., Πεμ., Παρ.: 4 - 8 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Gallery Batagianni

Αντήνορος 17, Παγκράτι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φεβρουάριος με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής

ECHO Rising Stars, Μανώλης Μητσιάς, Άμλετ, ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού αλλά και samba με τους Quilombo μας περιμένουν στο πρόγραμμα αυτού του μήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2026

Μια καλλιτεχνική εγκατάσταση για το δημόσιο χώρο βρίσκει καταφύγιο στην Τοσίτσα 3

Το Dream State μεταμορφώνει το κτίριο σε έναν ζωντανό οργανισμό που αναπνέει, κοιμάται και ονειρεύεται - ανοιχτά, δημόσια, αδιάκοπα.

Φεβρουάριος στην Εθνική Πινακοθήκη με πολλές εκπλήξεις

Εκθέσεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις περιμένουν τους επισκέπτες του μουσείου.

Λίγο έμεινε για να δεις αυτές τις εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Finissage για δύο εικαστικά πρότζεκτ που εγκαινιάστηκαν τον Νοέμβριο στο μουσείο.

Πώς θα σας φαινόταν να επισκεφτείτε δύο μουσεία της Αθήνας μέσα σε μια νύχτα;

Αν αγαπάτε τα μυστήρια, τότε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου σας περιμένει μια μοναδική εμπειρία στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Μουσείο Μαρία Κάλλας.

"Η ζωγραφική ως εννοιολογικό μέσο" το θέμα των ομιλιών στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Οι ομιλίες θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στα αγγλικά, είναι δωρεάν για το κοινό και θα επισφραγιστούν με την έκδοση "Conversations Vol. II".

Αναμνήσεις από την παλιά Πλάκα σε ένα ανακαινισμένο ημιυπόγειο

Η έκθεση "Πάμε σαν άλλοτε" θα διαρκέσει ως τις 19 Απριλίου συνομιλώντας με τον χώρο, τον χρόνο και τη συλλογική μνήμη της παλιάς Αθήνας.