Η Nina Saunders στην Αθήνα με αφορμή την έκθεση True Believers (Part I)

Η Crux Galerie υποδέχεται την καλλιτέχνιδα στον χώρο της, μέσα στον οποίο παρουσιάζεται το έργο της «The Collector», μέρος της έκθεσης True Believers (Part I).

Nina Saunders, The Collector

Στο πλαίσιο της έκθεσης True Believers (Part I) η Crux Galerie υποδέχεται στην Αθήνα τη Nina Saunders την Τρίτη 14 και Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Η καλλιτέχνης συμμετέχει στην έκθεση με το έργο της The Collector που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Biennale της Βενετίας το 2009 στο Δανέζικο και το Νορβηγικό περίπτερο σε επιμέλεια των Elmgreen & Dragset. H Nina Saunders (γ. 1958) έγινε ευρύτερα γνωστή το 1999 όταν συμπεριλήφθηκε σε μια από τις μεγάλες εκθέσεις αφιέρωμα στους Young British Artists από τη συλλογή Saatchi. Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις σε μεγάλα μουσεία και ιδρύματα, όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Aalborg, την Εθνική Πινακοθήκη της Κοπεγχάγης, το Esjberg Kunstmuseum στη Δανία, τη Whitechapel στο Λονδίνο, το Pallant House στο Chichester κ.α.

Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες συλλογές όπως το Arts Council Collection και στο Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο, το Malmö Κunstmuseum και Moderna Museum στη Σουηδία, την Collection Solo στη Μαδρίτη κ.α. Έχει πραγματοποιήσει μεγάλες παραγγελίες για την Hermes στη Νέα Υόρκη και στο Ντουμπάι και το Liberty στο Λονδίνο, καθώς και έργα στο δημόσιο χώρο στη Βρετανία και στις σκανδιναβικές χώρες.

Η έκθεση True Believers (Part I) που πραγματοποιείται στη Crux Galerie διαρκεί μέχρι τις 16 Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες

True Believers - The Apartment in Crux (Μέρος Ι)

  • Εικαστικά

Οι γκαλερί Crux και The Apartment ξανασυνεργάζονται μετά από 10 χρόνια, με ένα εκθεσιακό αφιέρωμα στην τελευταία. Η ιστορία της φημισμένης γκαλερί The Apartment και η επιδραστικότητά της στον ελληνικό εικαστικό χώρο προβάλλεται μέσω δύο ενοτήτων, η δεύτερη από τις οποίες θα παρουσιαστεί στις 15/9 όπου θα επικεντρωθεί σε επαναπροσδιορισμούς της ζωγραφικής τέχνης, ενώ η πρώτη αναλύει ζητήματα ταυτότητας και συμπερίληψης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Μια γυναίκα που εισβάλλει σε ένα γάμο "συναντά" μια δολοφονία-βαμπίρ στις δύο νέες εκδόσεις του Κλειδάριθμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/11/2025

Μια ‘Αφροδίτη’ εμπνευσμένη από τον Lespugue στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Αμερικανός καλλιτέχνηςJeff Koons εξερευνά τη μορφής της Αφροδίτης από την Παλαιολιθική περίοδο μέχρι σήμερα.

"Αμέρωτος Νόστος": Ένα εικαστικό αφιέρωμα για τη μοναδικότητα της Κρήτης

Η έκθεση λειτουργεί παράλληλα ως ρετροσπεκτίβα στο έργο του καλλιτέχνη Σταύρου Παναγιωτάκη.

Το κοσμοϊστορικό έτος 1945 σε μια έκθεση στη Βουλή

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία εγκαινιάζει τη νέα έκθεση "1945: το τέλος του πολέμου" στον εκθεσιακό χώρο του στο Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο.

Η έκθεση "Athens Dies In Dreams At Sunrise" παρουσιάζεται σε ένα παλιό λατομείο στο λόφο του Φιλοπάππου

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στον Αλέξανδρο Τζάννη την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2025.

Εγκαίνια της έκθεσης "All Eyes on Palestine" στην Αθήνα

Η έκθεση-ορόσημο της σύγχρονης παλαιστινιακής τέχνης που αξιοποιεί την τέχνη ως εργαλείο αντίστασης.