"Με τα μάτια της ψυχής μου": Η Μαργαρίτα Τελιανίδου εκφράζεται με μεταμοντέρνες εικόνες της φύσης

Φύση και πραγματικότητα αποδίδονται εικαστικά δημιουργώντας μαγευτικά τοπία στη νέα έκθεση που φιλοξενείται στον χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου.

Μαργαρίτα Τελιανίδου, Μπλε νύχτα @Μαργαρίτα Τελιανίδου, Μπλε νύχτα

Από τις 16 έως τις 21 Μαΐου διαρκεί η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Με τα μάτια της ψυχής μου" της εικαστικού Μαργαρίτας Τελιανίδου, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, στην καρδιά της Αθήνας.

Ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής της έκθεσης Λεόντιος Πετμεζάς επισημαίνει στο κείμενο του: "Με απόλυτη συνέπεια στις επιλογές των μεταμοντέρνων εκφράσεων της δημιουργού Μαργαρίτας Τελιανίδου κυριαρχούν μαγευτικές εικόνες από την φύση και την πραγματικότητα. Προχωρημένα τοπία του ορίζοντα συνυπάρχουν στην εικαστική δόμησή της παράλληλα με τον χρόνο και τον χώρο της περιδιάβασης σε πρωτότυπους συνδυασμούς απόδοσης και απεικόνισης".

Μαργαρίτα Τελιανίδου, Το πρώτο χιόνι
Μαργαρίτα Τελιανίδου, Το πρώτο χιόνι

Τα επιτεύγματά της καλλιτέχνιδος επικοινωνούν απόλυτα με μια αδιόρατη ένωση που αφορά την οπτική νεωτεριστική διάσταση. Πλάθουν περιγραφές και αναγνώσεις της μνήμης με σχετικές εμβαθύνσεις σε συγκινησιακά φορτισμένα σύμβολα που είναι τοποθετημένα με πλαστικότητα και αναγνωρίσιμη, αντικειμενική ανασύνθεση από ισχυρές αντανακλάσεις της φορμαρισμένης υφής.

Μαργαρίτα Τελιανίδου, Πρώτη Ομίχλη
Μαργαρίτα Τελιανίδου, Πρώτη Ομίχλη

Στα εκθέματα της, η ηρεμία της γνώσης και η ευαισθησία διαδέχεται την υπόνοια της φθοράς, η υλική υπόσταση το ψυχικό μεγαλείο, τα πάθη την αδιαλλαξία της ανάγκης. Η αναζήτηση της ακρίβειας με τους συγκεκριμένους όρους σηματοδοτήσει πρωταρχικά τις μεταθέσεις των ορίων. Η ταυτότητά της μέσα από κραδασμούς τροφοδοτείται εικονολογικά με εννοιολογικά και συμβολικά οράματα που εμπεριέχουν την φυσική ευγένεια και συνδιαλέγονται με το κοινό.

Εγκαίνια: 16/5 και ώρα 5μ.μ.

Info: Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος | 16-21/5 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 5-9 μ.μ, Σαβ.: 12-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μοντέρνα γλυπτά κοσμούν το "NYX Esperia Palace"

Η νέα συνεργασία του ξενοδοχείου με τη Sianti Gallery.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/10/2025

Μία νοσταλγική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα

Ένα πρότζεκτ με έργα από απόφοιτους εικαστικούς του Λυκείου Ψυχικού της Τάξης του 1978.

"Ιδανική Συνθήκη": Ονειρικά και αινιγματικά έργα στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Ο εικαστικός Αχιλλέας Παπακώστας παρουσιάζει έργα αντιπροσωπευτικά των τελευταίων πέντε ετών.

Η Μαρία Παπαγεωργίου παρουσιάζει τα βιβλία της

Η αγαπημένη τραγουδίστρια θα μιλήσει για τα βιβλία της "Μια χαραμάδα πανικού" και "Το γάβγισμα" στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Onassis Ready: Το νέο στέκι για τα ΠΣΚ του φθινοπώρου βρίσκεται στου Ρέντη

Εικαστικές περιηγήσεις, μουσική, φαγητό και ποτό σε ένα νεοσύστατο χώρο από το Ίδρυμα Ωνάση στην καρδιά του Ρέντη.

Εσύ ξέρεις ποια ήταν η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτρια στην Ελλάδα;

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος ο συλλογικός τόμος "Μαρία Πλυτά: Η πρώτη σκηνοθέτρια του ελληνικού κινηματογράφου" τον οποίοι επιμελήθηκε η καθηγήτρια του ΑΠΘ Μπέτυ Κακλαμανίδου.

"Nature inside the walls": Αφιέρωμα για την αστική βιοποικιλότητα στο Μουσείο Ηρακλειδών

Μία διατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Πάτσιου και του Μάριου Φούρναρη.