"Με τα μάτια της ψυχής μου": Η Μαργαρίτα Τελιανίδου εκφράζεται με μεταμοντέρνες εικόνες της φύσης

Φύση και πραγματικότητα αποδίδονται εικαστικά δημιουργώντας μαγευτικά τοπία στη νέα έκθεση που φιλοξενείται στον χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου.

Μαργαρίτα Τελιανίδου, Μπλε νύχτα @Μαργαρίτα Τελιανίδου, Μπλε νύχτα

Από τις 16 έως τις 21 Μαΐου διαρκεί η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Με τα μάτια της ψυχής μου" της εικαστικού Μαργαρίτας Τελιανίδου, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, στην καρδιά της Αθήνας.

Ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής της έκθεσης Λεόντιος Πετμεζάς επισημαίνει στο κείμενο του: "Με απόλυτη συνέπεια στις επιλογές των μεταμοντέρνων εκφράσεων της δημιουργού Μαργαρίτας Τελιανίδου κυριαρχούν μαγευτικές εικόνες από την φύση και την πραγματικότητα. Προχωρημένα τοπία του ορίζοντα συνυπάρχουν στην εικαστική δόμησή της παράλληλα με τον χρόνο και τον χώρο της περιδιάβασης σε πρωτότυπους συνδυασμούς απόδοσης και απεικόνισης".

Μαργαρίτα Τελιανίδου, Το πρώτο χιόνι
Μαργαρίτα Τελιανίδου, Το πρώτο χιόνι

Τα επιτεύγματά της καλλιτέχνιδος επικοινωνούν απόλυτα με μια αδιόρατη ένωση που αφορά την οπτική νεωτεριστική διάσταση. Πλάθουν περιγραφές και αναγνώσεις της μνήμης με σχετικές εμβαθύνσεις σε συγκινησιακά φορτισμένα σύμβολα που είναι τοποθετημένα με πλαστικότητα και αναγνωρίσιμη, αντικειμενική ανασύνθεση από ισχυρές αντανακλάσεις της φορμαρισμένης υφής.

Μαργαρίτα Τελιανίδου, Πρώτη Ομίχλη
Μαργαρίτα Τελιανίδου, Πρώτη Ομίχλη

Στα εκθέματα της, η ηρεμία της γνώσης και η ευαισθησία διαδέχεται την υπόνοια της φθοράς, η υλική υπόσταση το ψυχικό μεγαλείο, τα πάθη την αδιαλλαξία της ανάγκης. Η αναζήτηση της ακρίβειας με τους συγκεκριμένους όρους σηματοδοτήσει πρωταρχικά τις μεταθέσεις των ορίων. Η ταυτότητά της μέσα από κραδασμούς τροφοδοτείται εικονολογικά με εννοιολογικά και συμβολικά οράματα που εμπεριέχουν την φυσική ευγένεια και συνδιαλέγονται με το κοινό.

Εγκαίνια: 16/5 και ώρα 5μ.μ.

Info: Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος | 16-21/5 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 5-9 μ.μ, Σαβ.: 12-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Keiko: Ένα νέο βιβλιοπωλείο ανοίγει στο Παγκράτι

Το ολοκαίνουργιο βιβλιοστέκι συστήνεται στη γειτονιά με ένα soft launch.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/12/2025

Τρία νέα βιβλία που κινούν το ενδιαφέρον από τις εκδόσεις Πατάκη

Ένα μυθιστόρημα που μιλά θαύματα, ένα βιβλίο για τον παραξοδογράφο ποιητή Ε. Χ. Γονατά και νέες αποδόσεις του Ευριπίδη είναι οι νέες εκδόσεις που ξεχωρίσαμε.

"Εν τω σκότει εφαίνετο φως": Μία μυσταγωγική έκθεση με αφετηρία τον Παπαδιαμάντη

Σύγχρονοι καλλιτέχνες εξερευνούν όλες τις σκοτεινές πτυχές που διατρέχουν το σύμπαν του θρυλικού λογοτέχνη.

Η νέα έκθεση της Ρεβέκκας Καμχή σε καλεί να δεις τα σαλόνια "αλλιώς"

Το Ανοιχτό Σπίτι μας καλεί να βιώσουμε την έκθεση ως φιλοξενία.

Friedrich Dürrenmatt: Εκδήλωση-αφιέρωμα για τα 35 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου συγγραφέα

Τριάντα πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Friedrich Dürrenmatt, μιας από τις πιο εμβληματικές και ανήσυχες μορφές της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, το έργο του επιστρέφει με νέα δύναμη, η φωνή του ακούγεται ξανά – αιχμηρότερη και πιο επίκαιρη από ποτέ.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (15-21/12)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.