Παρατείνεται η έκθεση υαλογραφημάτων του Νίκου Ζήβα στη Zivasart Gallery

Την τελευταία εβδομάδα διεξαγωγής της έκθεσης, ο καλλιτέχνης θα διοργανώνει καθημερινά ξεναγήσεις για το κοινό.

Νίκος Ζήβας έκθεση

Η έκθεση "Στο Έλασσον το Κάλος" του καλλιτέχνη Νίκου Ζήβα παίρνει παράταση έως την Κυριακή 3 Απριλίου. Την τελευταία εβδομάδα διεξαγωγής της έκθεσης, ο δημιουργός της θα πραγματοποιεί ξεναγήσεις για το κοινό στον χώρο της Zivasart Gallery, από τις 6.30 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. .

Νίκος Ζήβας έκθεση

Ο Ζήβας αντλεί έμπνευση από στιγμές της παιδικής του ηλικίας με τις μυστηριώδεις τρισδιάστατες μορφές του παιχνιδιού "View Masters" και των πρώτων εφηβικών πειραμάτων του με σκοτεινά κουτιά και φακούς, όπου πρόβαλλε στο εσωτερικό τους τις σκιές των αντικειμένων στον χώρο γύρω του. Με βάσει αυτές τις εμπειρίες, ζωγραφίζει πάνω σε μικροσκοπικές γυάλινες επιφάνειες με ελαιοχρώματα και απεικονίζει τη φυσική γοητεία της γυναικείας μορφής, σε συνδυασμό με πολύχρωμες αναπαραστάσεις φανταστικών κόσμων. Αυτό το έργο που ξεκίνησε τη διετία 1982 - 1983 κατέληξε να ολοκληρωθεί τώρα και παρουσιάζεται μαζί με παράλληλη προβολή των μικροσκοπικών γυάλινων μινιατούρων, καθώς και πρόσφατες δημιουργίες του Ζήβα. Η διαδικασία προβολής των γυάλινων έργων έγινε με τη συνεργασία του φωτογράφου Ηλία Γεωργουλέα.

Info: Zivasart gallery | 19/2-03/4 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10 π.μ. - 9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Στο Έλασσον το Κάλλος

  • Εικαστικά

Ο Νίκος Ζήβας αντλεί έμπνευση από την παιδική του ηλικία και ζωγραφίζει πάνω σε μικροσκοπικές γυάλινες επιφάνειες με ελαιοχρώματα, απεικονίζοντας τη φυσική γοητεία της γυναικείας μορφής σε συνδυασμό με πολύχρωμες αναπαραστάσεις φανταστικών κόσμων. Αυτό το έργο που ξεκίνησε τη διετία 1982 - 1983 κατέληξε να ολοκληρωθεί τώρα και παρουσιάζεται μαζί με παράλληλη προβολή των μικροσκοπικών γυάλινων μινιατούρων, καθώς και πρόσφατες δημιουργίες του Ζήβα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα νέα εικαστικά πρότζεκτ που έρχονται στην Breeder

Δύο σύγχρονοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα τους στην γκαλερί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/11/2025

Το Vima Art Fair επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με Έλληνα επιμελητή

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στη Λεμεσό της Κύπρου με στόχο τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για τη σύγχρονη τέχνη στην Ανατολική Μεσόγειο και τις τριγύρω περιοχές.

ΕΜΣΤ: Γιατί ήταν τόσο σημαντικός ο "Ελληνικός Μήνας στο Λονδίνο";

Η Πολύνα Κοσμαδάκη μιλά για μια εκδήλωση που σημάδεψε την ιστορία της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

Νέο αφιέρωμα για τον εμβληματικό φωτογράφο Roger Ballen

Η έκθεση παρουσιάζεται παράλληλα με την αναδρομική του Roger Ballen στο Μουσείο Μπενάκη.

Κάθε Τετάρτη μένουμε ως αργά στην Εθνική Πινακοθήκη

Εκμεταλλευτείτε το διευρυμένο ωράριο του μουσείου για να εξερευνήσετε τις συλλογές του.

Ένα επιβλητικό έργο του Κώστα Τσόκλη κοσμεί πλέον το Καπνεργοστάσιο

Ο κορυφαίος εικαστικός παρουσιάζει το νέο του έργο, "Δέος 2025".

Monet, Warhol και άλλοι ιστορικοί καλλιτέχνες σε μια μεγάλη έκθεση στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Τρεις γενιές, μία συλλογή, ένα ταξίδι στην εξέλιξη της μοντέρνας τέχνης.