Ξεναγήσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Δύο θεματικές περιηγήσεις στον χώρο του ιδρύματος αφιερώνονται σε έργα που εξυμνούν τη γυναικεία μορφή.

Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με 2 θεματικές ξεναγήσεις την Τετάρτη 9 Μαρτίου, με θέμα "Η Γυναίκα στη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή". Φημισμένα έργα που κοσμούν το ίδρυμα θα συστηθούν στο συμμετέχον κοινό, το οποίο θα γνωρίσει τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους σημαντικοί καλλιτέχνες παρουσίασαν τη γυναικεία μορφή.

Chagall, Toulouse-Lautrec, Bonnard, Degas, Rodin, Picasso, Braque, Lichtenstein, Giacometti και Niki de Saint Phalle είναι οι καλλιτέχνες των οποίων οι δημιουργίες εξυμνούν τη γυναικεία φύση και την προβάλλουν μέσα από τη δική τους προσωπική ματιά. Στις ξεναγήσεις θα αναλυθούν λεπτομερώς οι ιστορίες που κρύβουν οι μορφές των καλλιτεχνών, ρίχνοντας έτσι φως σε ορισμένες όχι τόσο γνωστές πτυχές της ιστορίας της τέχνης.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 09/03, 2-3 μ.μ. και 4.30-5.30 μ.μ. . Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα.

Κόστος συμμετοχής
Γενική είσοδος με ξενάγηση: 12€
Μειωμένο εισιτήριο με ξενάγηση: 10€
Ελεύθερη είσοδος με ξενάγηση: 4€

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Διάλεξε το επόμενο έκθεμα του Μουσείου Μαρία Κάλλας

Το μουσείο γιορτάζει δύο χρόνια λειτουργίας και καλεί το κοινό να συμβάλλει ενεργά στη μόνιμή του έκθεση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/10/2025

6 μεγάλες ληστείες σε μουσεία πριν από εκείνη του Λούβρου

Η Μόνα Λίζα, η Κραυγή και άλλα έργα τέχνης που έχουν πέσει θύματα ληστείας ανά τα χρόνια.

Ποιά είναι η Laila Gohar που θα μαγειρεύει συνεχώς επί τρία 24ωρα φασόλια

Η γκαλερί ARCH μένει ανοιχτή για 72 ώρες και μας καλεί σε Table for One με καλεσμένη την αναγνωρισμένη καλλιτέχνιδα και σχεδιάστρια που χρησιμοποιεί το φαγητό ως μέσο έκφρασης.

Η έκθεση-υπερθέαμα για τον Βαν Γκογκ ανοίγει σήμερα στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή

Το "Van Gogh: The Immersive Experience" είναι από τις εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε.

Μέχρι πότε συνεχίζεται η έκθεση της Simone Leigh στο ΚΠΙΣΝ

Αν δεν έχετε ήδη δει την "Ανατομία της Αρχιτεκτονικής", προτείνουμε να σπεύσετε.

Δύο νέα δυνατά βιβλία από τις εκδόσεις Gutenberg

Ο ρατσισμός και το παλαιστινιακό σε πρώτο πλάνο με τους δύο νέους τίτλους του εκδοτικού.

Δωρεάν είσοδος στα μουσεία της Αθήνας την 28η Οκτωβρίου

Τέσσερα μουσεία μάς περιμένουν με ελεύθερη είσοδο την ημέρα της Εθνικής Επετείου.