"Με τα λόγια (γίνεται)": συνεχίζονται οι ποιητικές αναγνώσεις από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η συνάντηση πραγματοποιείται σήμερα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και υπό την επιμέλεια της Κατερίνας Ηλιοπούλου.

Για μία εβδομάδα, η Αθήνα γίνεται μια μεγάλη ποιητική συλλογή

Οι ποιητικές συναντήσεις "Με τα λόγια (γίνεται)" διοργανώνονται για 11η φορά με την συνεργασία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, προσπαθώντας να ανοίξουν έναν διάλογο μεταξύ του κοινού και της τέχνης της ποίησης. Ο "χρόνος στο σώμα" αποτελεί τη θεματική της επόμενης συνάντησης την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου (7.30 μ.μ.) που μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω της πλατφόρμας του YouTube.

"Ο άνθρωπος δεν γνωρίζει τον εαυτό του. Χρειάζεται ένας συγγραφέας για να τον ανακαλύψει", έγραψε ο Ρώσσος συγγραφέας Αντρέι Πλατόνοφ. 7 ποιητές και ποιήτριες θα επιχειρήσουν να απαντήσουν στα υπαρξιακά ερωτήματα ενός ποιητή και πώς αυτά συνδέονται με δεσμούς φιλίας και συνεργασίας. Μια ποιητική σκυταλοδρομία θα αναζητήσει τα κοινά και μη σημεία των ποιημάτων που αναφέρονται στον χρόνο και το σώμα. 

Συμμετέχουν οι: Βασίλης Αμανατίδης, Ορφέας Απέργης, Φοίβη Γιαννίση, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Γιάννα Μπούκοβα, Θοδωρής Χιώτης. Παρεμβαίνει με εικαστικά βίντεο ο Γιάννης Ισιδώρου. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει η ποιήτρια και μεταφράστρια Κατερίνα Ηλιοπούλου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι νέες αφίξεις βιβλίων από τις εκδόσεις Καλέντη

Βιβλία για παιδιά που πραγματεύονται την ανάγνωση και τη μαθησιακή διαδικασία, αλλά και ένα εκπαιδευτικό υλικό, με ορισμούς και εξηγήσεις μαθηματικών όρων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/02/2026

Όχι σημαίνει όχι. Tι σημαίνει όμως ναι;

Ο νέος συγγραφέας Ευάρεστος Πιμπλής εστιάζει στην έννοια της συναίνεσης, από το #MeToo και μετά, αλλά και τη σημασία της λέξης άντρας σήμερα.

Μια μέρα κοινωνικής προσφοράς και τέχνης στη Sianti Gallery

Δύο διαδοχικές δράσεις, μια ξενάγηση και μια κλήρωση υπέρ του Συλλόγου "Ελπίδα" θα συμβούν με αφορμή την έκθεση "Dessert".

Η Δήμητρα Σιούκα παρουσιάζει "Το Μέσα Δάχτυλο"

Την Δευτέρα, 16 του Φλεβάρη η συγγραφέας συζητά με τη θεατρολόγο Ιλειάνα Δημάδη, για την πρώτη της ποιητική συλλογή.

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά μέσα από τα έργα μιας έκθεσης ζωγραφικής

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά που αποκαλείται και "Γιορτή της Άνοιξης" είναι η πιο σημαντική, παραδοσιακή, εθνική γιορτή στην Κίνα.

Το ανοιχτό μουσείο που ονομάζεται Αθήνα

Μία αναθεώρηση της ταυτότητας της πόλης μέσα από την σχέση της με την σύγχρονη τέχνη και κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά έργα στους δρόμους της.

Η πρώτη έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Λάνθιμου στη Στέγη

Μια σπάνια φωτογραφική έκθεση που προσφέρει μια νέα οπτική της ιδιοσυγκρασίας του σημαντικού Έλληνα σκηνοθέτη, από τις 7 Μαρτίου έως τις 17 Μαΐου.