"Με τα λόγια (γίνεται)": συνεχίζονται οι ποιητικές αναγνώσεις από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η συνάντηση πραγματοποιείται σήμερα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και υπό την επιμέλεια της Κατερίνας Ηλιοπούλου.

Για μία εβδομάδα, η Αθήνα γίνεται μια μεγάλη ποιητική συλλογή

Οι ποιητικές συναντήσεις "Με τα λόγια (γίνεται)" διοργανώνονται για 11η φορά με την συνεργασία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, προσπαθώντας να ανοίξουν έναν διάλογο μεταξύ του κοινού και της τέχνης της ποίησης. Ο "χρόνος στο σώμα" αποτελεί τη θεματική της επόμενης συνάντησης την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου (7.30 μ.μ.) που μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω της πλατφόρμας του YouTube.

"Ο άνθρωπος δεν γνωρίζει τον εαυτό του. Χρειάζεται ένας συγγραφέας για να τον ανακαλύψει", έγραψε ο Ρώσσος συγγραφέας Αντρέι Πλατόνοφ. 7 ποιητές και ποιήτριες θα επιχειρήσουν να απαντήσουν στα υπαρξιακά ερωτήματα ενός ποιητή και πώς αυτά συνδέονται με δεσμούς φιλίας και συνεργασίας. Μια ποιητική σκυταλοδρομία θα αναζητήσει τα κοινά και μη σημεία των ποιημάτων που αναφέρονται στον χρόνο και το σώμα. 

Συμμετέχουν οι: Βασίλης Αμανατίδης, Ορφέας Απέργης, Φοίβη Γιαννίση, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Γιάννα Μπούκοβα, Θοδωρής Χιώτης. Παρεμβαίνει με εικαστικά βίντεο ο Γιάννης Ισιδώρου. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει η ποιήτρια και μεταφράστρια Κατερίνα Ηλιοπούλου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Pause, Fragment, Fold": Φοιτητές παρουσιάζουν μία ιδιαίτερη έκθεση τέχνης

Μελέτες για την έννοια του προσωπικού αποτυπώματος, της συλλογικής εργασίας και της καλλιτεχνικής πρακτικής μέσω μιας μορφής διαλόγου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/12/2025

Πώς και οι υπάλληλοι έγιναν καλλιτεχνική τάση;

Το βιβλίο "Οι Υπάλληλοι" της Δανέζας συγγραφέα Olga Ravn (εκδόσεις Ίκαρος) είναι ένα μελλοντολογικό θρίλερ που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παραστάσεις και έργα με θέμα την εργασία.

Το Μουσείο Μυλωνά τιμά μία από τις πιο εμβληματικές καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα

Η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα για μία από τις πιο αφοπλιστικά ελεύθερες δημιουργούς της μοντέρνας τέχνης.

Νέα ημερομηνία για το street party του Μουσείου Μαρία Κάλλας

Άκυρη η αρχική ημερομηνία λόγω κακοκαιρίας.

Αφιέρωμα στη σχολή κεραμικής του Μενάνδρου Παπαδόπουλου

Η σειρά εκθέσεων Ceramic Schools of Greece – IRIDANOS επιστρέφει.

Το παζάρι κεραμικών στo Vlastaris Antiques επιστρέφει

Χριστουγεννιάτικος θεσμός για τους φίλους της κεραμικής το bazaar κεραμικών στο Vlastaris Antiques στο Κουκάκι.

Παράλληλες δράσεις στην έκθεση "Από τον Monet στον Warhol" του Ιδρύματος Γουλανδρή

Ξεναγήσεις για το κοινό, εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς επισκέπτες αλλά και δράσεις για άτομα άνω των 60.