Οnline φωτογραφικές συναντήσεις τον Ιανουάριο από την Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον "Φωτογραφικό Κύκλο"

Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση θα έχει ως θεματική έργο σύγχρονων φωτογράφων.

κολλάζ φωτογραφιας

Στην πρώτη φωτογραφική συνάντηση για τη φετινή χρονιά που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (μέσω της πλατφόρμας zoom) στις  27 Ιανουαρίου (7:00μ.μ. – 9:00 μ.μ) από την Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνδιοργάνωση με το Πολιτιστικό Σωματείο "Φωτογραφικός Κύκλος", θα παρουσιαστεί το έργο των φωτογράφων Έντα Ντόνου, Γεράσιμου Τσέπα και Νίκης Γουζούαση. Στις συναντήσεις αυτές, υπό την επιμέλεια του φωτογράφου και εκπαιδευτικού στην φωτογραφική τέχνη, Πλάτωνα Ριβέλλη, παρουσιάζεται το έργο σύγχρονων φωτογράφων και μελών του "Φωτογραφικού Κύκλου". Στην συνέχεια, ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, που περιλαμβάνει, με αφορμή την ανάλυση του εκάστοτε φωτογραφικού έργου, σχετικές ερωτήσεις και διάλογο για τις φωτογραφίες που προβλήθηκαν.

Οι "Συναντήσεις της Πέμπτης" σε συνεργασία με την Έλληνοαμερικανική Ένωση, πλέον έχoυν καθιερωθεί ως ένας μικρός θεσμός αφού πραγματοποιούνται σταθερά από τον Νοέμβριο του 2018. Η αρχή ωστόσο έχει γίνει πολύ νωρίτερα. Από το 1990 μέχρι το 2005 από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο, κάθε Πέμπτη βράδυ στον χώρο του "Φωτογραφικού Κύκλου" επί της οδού Τσακάλωφ, παρουσιαζόταν το έργο των φωτογράφων σε προβολές. Οι ιδιαίτερες φωτογραφικές βραδιές, περιελάμβαναν συζητήσεις με επιστήμονες και με το κοινό, συγκροτήματα κλασικής μουσικής δωματίου ή τζαζ που έπαιζαν αδιάκοπα μουσική ή πραγματοποιούνταν κινηματογραφικές προβολές και από τον Ιανουάριο του 2006 ορισμένες από τις συναντήσεις του "Κύκλου" καθιερώθηκαν ως σημείο συνάντησης για τις Πέμπτες σε αμφιθέατρα μουσείων και άλλων πολιτιστικών ιδρυμάτων (ενδ. Μουσείο Μπενάκη) με τη συμμετοχή και άλλων εκπροσώπων της τέχνης (Jean-Marie Drot, Βασίλης Αλεξάκης, Νίκος Κυπουργός, Χρήστος Ζουράρις, Ιλεάνα Τούντα, Γιώργος Γραμματικάκης, Παντελής Βούλγαρης, Εύα Στεφανή κ.ά.). 

Ισχύει ελεύθερη παρακολούθηση με προεγγραφή στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πληροφορίες: 2103680052), culture@hau.gr, www.hau.gr
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Our Stories": Μια έκθεση φωτογραφίας για όλα όσα μας ενώνουν

Ένα κάλεσμα να δούμε ο ένας τον άλλο με περισσότερη κατανόηση και ευαισθησία.

Μια "κοιλάδα δακρύων" φτιάχνει ο ζωγράφος Πάνος Μπάκας

Πρόσωπα και μορφές, συνθέσεις και γεωμετρικές φόρμες, φυτά και ζώα γίνονται εφαλτήρια της αιώνιας αναζήτησης του ανθρώπινου ψυχισμού.

Τρεις σύγχρονοι καλλιτέχνες ανοίγουν το στούντιό τους και σε καλούν να ανακαλύψεις το έργο τους

Οι Παναγιώτης Κεφαλάς, Περσεφόνη Νικολακοπούλου και Εύη Ρουμάνη προσκαλούν το κοινό να έρθει σε επαφή με παλαιότερα και νέα σώματα δουλειάς.

"Θηραϊκές Τελετουργίες": Απαθανατίζοντας το αρχέγονο πνεύμα της Σαντορίνης

Η νέα ατομική έκθεση της Άρτεμις Χατζηγιαννάκη στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός".

Περιηγήσου στη νέα ψηφιακή έκθεση της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Η φυσική έκθεση παρουσιάστηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.