Έκθεση κόμικ για την Ελλάδα που πληγώνει

Με πηγή έμπνευσης τον διάσημο στίχο του ποιήματος «Με τον τρόπο του Γ.Σ» του Γιώργου Σεφέρη, δέκα σχεδιαστές από τη σύγχρονη ελληνική σκηνή των κόμικς επανεξετάζουν το περιεχόμενο του ποιήματος.

Έκθεση κόμικ για την Ελλάδα που πληγώνει

Με πηγή έμπνευσης τον διάσημο στίχο του ποιήματος «Με τον τρόπο του Γ.Σ» του Γιώργου Σεφέρη, δέκα σχεδιαστές από τη σύγχρονη ελληνική σκηνή των κόμικς επανεξετάζουν το περιεχόμενο του ποιήματος σε μια έκθεση κόμικ με τίτλο «Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει», στο Πολιτιστικό Πάρκο - πολυχώρος Λυκαβηττός στις 18-28/2.

Έκθεση κόμικ για την Ελλάδα που πληγώνει - εικόνα 1

81 χρόνια μετά την δημιουργία του το ποίημα αυτό είναι πιο επίκαιρο από πότε λόγω της κοινωνικής κατάστασης της χώρας. Τότε, ο Γιώργος Σεφέρης είδε ένα κράτος χρεοκοπημένο εξαιτίας της αποτυχίας της Μεγάλης Ιδέας. Οι υποτιθέμενοι φίλοι της χώρας ξεπουλούσαν χωρίς κανένα δισταγμό τα εδάφη της. Με τους στοίχους του αποδίδει την παρακμάζουσα δημοκρατία και την αδυναμία του λαού να δράσει. Τώρα, οι δέκα δημιουργοί κόμικ σχολιάζουν μέσα από τα έργα τους τις τραγικές ομοιότητες του πολιτικού σκηνικού και έναν φαύλο κύκλο που δεν λέει να σπάσει. Βιωματικά αφηγούνται το πόσο τους έχει πληγώσει η Ελλάδα, αλλά δεν απελπίζονται, προσδοκούν ένα καλύτερο αύριο και υπενθυμίζουν στους επισκέπτες, ότι η χώρα θα βρει για ακόμα μία φορά τον τρόπο να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της.

Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στη Βέρα Καρτάλου, συμμετέχουν οι Βέρα Καρτάλου, Γιώργος Κομιώτης, Αρινέλα Κοτσίκο, Αλέξια Λουγιάκη, Κωνσταντίνος Νικέλλης, Κώστας Παντούλας, Αλέκος Παπαδάτος, Νίκος Παπαμιχαήλ, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, Κώστας Φραγκιαδάκης και Στέλιος Χατζηδάκης. Στις 18/2 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Η τέχνη των κόμικς στην Ελλάδα» με τους ομιλητές Βέρα Καρτάλου, Κώστα Παντούλα, Αλέκο Παπαδάτο και Βασίλη Χειλά, όπου θα συζητηθεί η πορεία των κόμικς τα τελευταία χρόνια στην χώρα, η εξέλιξη και η αποδοχή τους ως ένατη τέχνη, καθώς και η θεματολογία που επιλέγουν οι Έλληνες δημιουργοί για τα έργα τους. Στις 21, 23, 24 και 28/2 θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις από σχολεία της Αττικής κατά τις πρωινές ώρες, τα οποία θα παρακολουθήσουν το δίωρο δημιουργικό εργαστήρι «Σχεδιάζοντας έναν ήρωα» από τον σχεδιαστή κόμικ και καθηγητή Νίκο Παπαμιχαήλ.

INFO
Λυκαβηττός, Αθήνα 11471 | Τηλ: 229-9042100 | Εγκαίνια: 19:00 | www.politistikoparko.com | Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 - 18:00 και Σάββατο 10:00 - 16:00

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η αρχαία μορφή της Κόρης και η σχέση της με τις πολυπλοκότητες της γονιμότητας

Το εγχείρημα Kore της Irini Athanassakis συστήνεται για πρώτη φορά στο κοινό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/12/2025

"Depression Era": Ένα βιβλίο αποτυπώνει την Ελλάδα στην εποχή της κρίσης

Ο τόμος θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Ρομάντσο.

Bazaar Κεραμικών Reloaded!

Παράταση για το παζάρι κεραμικών στο Vlastaris Antiques με νέες αφίξεις σε μοναδικά κομμάτια από τον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο του 19ου και 20ού αιώνα.

"L’Infini terrible": Η σαγηνευτική φρικαλεότητα στην τέχνη του Χρήστου Οικονόμου

Η πρώτη ατομική παρουσίαση του καλλιτέχνη στη Roma Gallery.

1945: Το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου γίνεται αφορμή για έκθεση στο Καπνεργοστάσιο

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από το τέλος του πολέμου.

Τα απομεινάρια αποκτούν δεύτερη ζωή στην ατομική έκθεση της Ελένης Παπάζογλου

Στην έκθεση "Proposing Everything Twice" δίνεται χώρος και χρόνος σε όσα μένουν στη σκιά του στούντιο.