Φτιάξε ένα παιχνίδι μέσα σε 48 ώρες!

Το Global Game Jam έρχεται στο Ζάππειο Μέγαρο στις 20 - 22/1 και περιμένει τους gamers.

Φτιάξε ένα παιχνίδι μέσα σε 48 ώρες!

Το Global Game Jam έρχεται στο Ζάππειο Μέγαρο στις 20 - 22/1 και περιμένει τους gamers.

Φτιάξε ένα παιχνίδι μέσα σε 48 ώρες! - εικόνα 1

Ξεκινώντας από τα βασικά, το Game Jam είναι μία ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς τη δημιουργικότητα σου και να φτιάξει μέσα σε 48 ώρες ένα παιχνίδι βασισμένο σε ένα θέμα που θα μάθει σχεδόν την τελευταία στιγμή. Αποτελεί ευκαιρία γνωριμιών καθώς στη διοργάνωση συμμετέχουν άτομα από όλο τον κόσμο. Είτε θέλετε να δημιουργήσετε τα δικά σας παιχνίδια είτε όχι μη διστάζετε, δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις, αφού εκτός από video games, μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα επιτραπέζιο με υλικά χειροτεχνίας, ή ένα παιχνίδι χώρου βγαλμένο από το μυαλό του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάνε με την ομάδα τους ή και μόνοι τους και να αποκτήσουν παρέα στην πορεία.

Και ενώ αναμένεται ακόμα το φετινό θέμα, κάντε ένα ζέσταμα με τους diversifiers, όπου diversifiers είναι κάποιες προκλήσεις που καλούνται οι δημιουργοί να εντάξουν στο παιχνίδι τους ώστε να ξεχωρίσουν από τα χιλιάδες που θα φτιαχτούν ανά την υφήλιο. Η χρήση των diversifiers, ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτική, αλλά μια επιπλέον πρόκληση ή και πηγή έμπνευσης για όποιον το επιθυμεί.

Το Game Jam υποστηρίζεται από το Goethe-Institut, στο πλαίσιο του προγράμματος «Goethe is Game», και αποτελεί συνδιοργάνωση του GIFTED Hellas με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας. Η διοργάνωση θα ταξιδέψει και σε δύο άλλες πόλεις, τη Πάτρα και την Καστοριά.

INFO
Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας, Αθήνα 10557
Εγγραφές: www.goo.gl/9EJnXF
Links: Global Game Jam [Athens]: www.globalgamejamathens.gr/
GIFTED Hellas: www.facebook.com/giftedhellas/
ΓΓΕΕ: www.media.gov.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι νέες αφίξεις βιβλίων από τις εκδόσεις Καλέντη

Βιβλία για παιδιά που πραγματεύονται την ανάγνωση και τη μαθησιακή διαδικασία, αλλά και ένα εκπαιδευτικό υλικό, με ορισμούς και εξηγήσεις μαθηματικών όρων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/02/2026

Όχι σημαίνει όχι. Tι σημαίνει όμως ναι;

Ο νέος συγγραφέας Ευάρεστος Πιμπλής εστιάζει στην έννοια της συναίνεσης, από το #MeToo και μετά, αλλά και τη σημασία της λέξης άντρας σήμερα.

Μια μέρα κοινωνικής προσφοράς και τέχνης στη Sianti Gallery

Δύο διαδοχικές δράσεις, μια ξενάγηση και μια κλήρωση υπέρ του Συλλόγου "Ελπίδα" θα συμβούν με αφορμή την έκθεση "Dessert".

Η Δήμητρα Σιούκα παρουσιάζει "Το Μέσα Δάχτυλο"

Την Δευτέρα, 16 του Φλεβάρη η συγγραφέας συζητά με τη θεατρολόγο Ιλειάνα Δημάδη, για την πρώτη της ποιητική συλλογή.

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά μέσα από τα έργα μιας έκθεσης ζωγραφικής

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά που αποκαλείται και "Γιορτή της Άνοιξης" είναι η πιο σημαντική, παραδοσιακή, εθνική γιορτή στην Κίνα.

Το ανοιχτό μουσείο που ονομάζεται Αθήνα

Μία αναθεώρηση της ταυτότητας της πόλης μέσα από την σχέση της με την σύγχρονη τέχνη και κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά έργα στους δρόμους της.

Η πρώτη έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Λάνθιμου στη Στέγη

Μια σπάνια φωτογραφική έκθεση που προσφέρει μια νέα οπτική της ιδιοσυγκρασίας του σημαντικού Έλληνα σκηνοθέτη, από τις 7 Μαρτίου έως τις 17 Μαΐου.