Το λεύκωμα με τίτλο «Η Ελλάδα μέσα από 231 ιστορικά πιάτα (1863-1973)» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίλητος και παρουσιάζει την ιδιαίτερα σπάνια συλλογή πιάτων της Λόλας Νταϊφά.

Η συλλογή που ανήκει στη Λόλα Νταϊφά περιλαμβάνει πιάτα που κατασκευάζονταν με μεράκι στη Σύρο, στον Πειραιά και στην Αθήνα και χρονολογούνται από το 1863 μέχρι και το 1973. Στην εικονογράφηση των μοναδικών αυτών πιάτων παρουσιάζονται γεγονότα που «σφράγισαν» η ιστορία της χώρας μας από τους αρχαίους χρόνους έως τη σύγχρονη Ελλάδα. Συναντάμε επίσης εμβληματικές προσωπικότητες που διαδραμάτισαν ρόλο πρωταγωνιστή, όπως τον Ρήγα Φεραίο, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, τον Σπύρο Λούη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, καθώς και μια πλειάδα βασιλέων, από τον Γεώργιο Α’ έως τον Κωνσταντίνο Β’. Την επιστημονική έρευνα της έκδοσης έχει αναλάβει η καθηγήτρια Κατερίνα Κορρέ-Ζωγράφου.
Τη Δευτέρα 14/11, στις 7.30μ.μ, οι Εδόσεις Μίλητος θα παρουσιάσουν το λεύκωμα «Η Ελλάδα μέσα από 231 ιστορικά πιάτα (1863-1973)» στο Αμφιθέατρο του Μουσείο Ακρόπολης. Χαιρετισμό θα απευθύνει η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Άγγελος Δεληβορριάς (καθηγητής-ακαδημαϊκός), Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα (διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης), Κατερίνα Κορρέ-Ζωγράφου (συγγραφέας του βιβλίου και καθηγήτρια του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου) και η Λόλα Νταϊφά (συλλέκτρια και ιδιοκτήτρια της συλλογής).