TEDxAUEB: «flow» στην Τεχνόπολη

Το πρώτο πανεπιστημιακό TED event που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, κατέχοντας έκτοτε ηγετικό ρόλο στα TEDxUniversities επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Σάββατο 5/3 με θέμα τη «ροή».

TEDxAUEB: «flow» στην Τεχνόπολη

Φέτος επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Σάββατο, 5 Μαρτίου με θέμα τη «ροή»/ «flow» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Πιο συγκεκριμένα, οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του Αεριοφυλακίου 1, ενώ οι χορηγοί και το simulcast θα φιλοξενούνται στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS – Αεριοφυλάκιο 2.

Οι ομιλητές θα κληθούν εντός 18 λεπτών να αναλύσουν την έννοια της ροής από τη δική τους σκοπιά, να εξιστορήσουν προσωπικές τους εμπειρίες αλλά και να αναπτύξουν τις ιδέες τους με σκοπό να συνεπάρουν το κοινό.

Οι φετινοί ομιλητές είναι οι εξής:

Άγγελος Αλεξόπουλος, ο οποίος εργάζεται στο CERN, μαζί με τον συνθέτη Κωνσταντίνο Βασιλάκο, μέλος του Birmingham Ensemble for Electroacoustic Research, οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν το project τους “Dark Matter” και θα μας εξηγήσουν πώς τα πειραματικά δεδομένα από τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN μπορούν να μετατραπούν σε ηλεκτρονική μουσική

Γιώργος Κοσμόπουλος, επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα, ο οποίος θα μας μιλήσει για τις προσφυγικές «ροές» που δέχεται ο δυτικός κόσμος, μεταφέροντας το μήνυμα πως «είναι ευθύνη της γενιάς μας να είναι οι άνθρωποι πάνω από τα σύνορα»

- Η Χάρις Κατάκη, διδάκτωρ Ψυχολογίας, η οποία έχει ιδρύσει το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων και θα μας αναλύσει πώς οι κρίσεις λειτουργούν ως μοχλός αλλαγής

Παναγιώτης Μιχαήλ, καθηγητής φυσικής αγωγής, συγγραφέας και ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης υποστήριξης ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο “Be Strong”, ο οποίος θα μας εξιστορήσει τα προσωπικά του βιώματα από τη μάχη του με τον καρκίνο

Αmani Al-Khatahtbeh, η οποία ίδρυσε το MuslimGirl.net, κορυφαίο διαδικτυακό περιοδικό που απευθύνεται σε Αμερικανίδες που ασπάζονται τον Μουσουλμανισμό, και η οποία κατάφερε να βρίσκεται στην ετήσια λίστα του Forbes “30 under 30” για το 2016

Χριστίνα Καραγιάννη, φωτογράφος, η οποία θα μας μιλήσει για το project της πάνω στη φωτογράφιση μουσικών συγκροτημάτων και καλλιτεχνών backstage, εστιάζοντας σε ιστορίες όπου έχει βιώσει η ίδια και καταδεικνύουν την απότομη ψυχολογική αλλαγή του καλλιτέχνη από τα παρασκήνια στη σκηνή

Κατερίνα Παπαναγιώτου, designer και ιδρυτικό μέλος του δημιουργικού γραφείου MNP, η οποία θα μας εξηγήσει πώς επηρέασαν την πορεία της και τις ιδέες της οι άνθρωποι που συνάντησε όλα αυτά τα χρόνια

Σπύρος Μιχαλούλης, Υπεύθυνος Εταιρικής Ανάπτυξης και Συνιδρυτής της Orientum - Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας, ο οποίος θα μας μιλήσει για τη σημασία του επαγγελματικού προσανατολισμού, τα λάθη που γίνονται, καθώς και τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος

Ακόμα, την ημέρα της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν performances από τον standup comedian Σίλα Σεραφείμ, τον καναδό producer και DJ Jay Ellyiot, αλλά και την τραγουδίστρια Κατερίνα Ντούσκα.

Επίσης, για πρώτη φορά στα πλαίσια του θεσμού, διοργανώθηκε φέτος o διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών TEDxAUEB TECH, χωρίς κανέναν βασικό περιορισμό αναφορικά με την ηλικία ή την εκπαίδευση των συμμετεχόντων. Υπεβλήθησαν 55 πρωτότυπες ιδέες, από τις οποίες επελέγησαν 15 ομάδες, οι οποίες και κατήρτισαν ένα πλήρες business plan των ιδεών τους. Οι 5 επικρατέστερες ομάδες θα έχουν έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο INNOVATHENS στις 5 Μαρτίου με σκοπό την συζήτηση και την αλληλεπίδραση με τους συμμετέχοντες, ενώ θα τους δοθεί και η δυνατότητα να παρουσιάσουν σε 2 λεπτά τις ιδέες τους στους παρευρισκόμενους και τους κριτές στο Αμφιθέατρο του Αεριοφυλακίου 1. Τα έπαθλα είναι σε συνεργασία με την Robert Bosch Ελλάδας, την Microsoft, το INNOVATHENS και το ACEin.

Τα εισιτήρια διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες: -μειωμένο εισιτήριο των 10€, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές και ανέργους -κανονικό εισιτήριο των 20€ -δωρεά των 30€

Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας εδώ:
http://2016.tedxaueb.com/
Διαβάστε περισσότερα στο blog μας:
http://blog.tedxaueb.com/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Όταν λες "κρίση ανδρικής ταυτότητας";

Με αφορμή τα ολοένα και περισσότερα βιβλία, σειρές, παραστάσεις που καταπιάνονται με την κρίση της αρρενωπότητας και την ανδρότητα σήμερα αναρωτιόμαστε πόσο αυτά λειτουργούν συμπεριληπτικά ή αποπροσανατολιστικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
13/02/2026

Οι νικητές των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων για το 2025

Αναλυτικά όσοι ξεχώρισαν από τις αρμόδιες κριτικές επιτροπές στη λογοτεχνία, τη λογοτεχνική μετάφραση και το παιδικό βιβλίο για το 2025.

Μια συζήτηση για την "All Included" έκθεση της Μαρίας Οικονομοπούλου

Με αφορμή την ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος, την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, θα συνομιλήσει με την εικαστικό Αγγελική Δουβέρη.

Οι νέες αφίξεις βιβλίων από τις εκδόσεις Καλέντη

Βιβλία για παιδιά που πραγματεύονται την ανάγνωση και τη μαθησιακή διαδικασία, αλλά και ένα εκπαιδευτικό υλικό, με ορισμούς και εξηγήσεις μαθηματικών όρων.

Όχι σημαίνει όχι. Tι σημαίνει όμως ναι;

Ο νέος συγγραφέας Ευάρεστος Πιμπλής εστιάζει στην έννοια της συναίνεσης, από το #MeToo και μετά, αλλά και τη σημασία της λέξης άντρας σήμερα.

Μια μέρα κοινωνικής προσφοράς και τέχνης στη Sianti Gallery

Δύο διαδοχικές δράσεις, μια ξενάγηση και μια κλήρωση υπέρ του Συλλόγου "Ελπίδα" θα συμβούν με αφορμή την έκθεση "Dessert".

Η Δήμητρα Σιούκα παρουσιάζει "Το Μέσα Δάχτυλο"

Την Δευτέρα, 16 του Φλεβάρη η συγγραφέας συζητά με τη θεατρολόγο Ιλειάνα Δημάδη, για την πρώτη της ποιητική συλλογή.