Σίνα… Λούβρο μια προβολή δρόμος!

Μετά τις live αναμεταδόσεις, σειρά έχουν οι… προβολές εκθέσεων! Μια πρωτότυπη ιδέα είχε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος που μας «ξεναγεί» στη νέα έκθεση του Μουσείου του Λουξεμβούργου στο Παρίσι, σε ζωντανή προβολή στο Auditorium του την Tρίτη 3 Νοεμβρίου.

Σίνα… Λούβρο μια προβολή δρόμος!

Μετά τις live αναμεταδόσεις, σειρά έχουν οι… προβολές εκθέσεων! Μια πρωτότυπη ιδέα είχε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος που μας «ξεναγεί» στη νέα έκθεση του Μουσείου του Λουξεμβούργου στο Παρίσι, σε ζωντανή προβολή στο Auditorium του την Tρίτη 3 Νοεμβρίου.

Σίνα… Λούβρο μια προβολή δρόμος! - εικόνα 1

Ανακαλύψτε τα έργα του ζωγράφου Jean-Honoré Fragonard, όπως παρουσιάζονται από ξεναγό, που θα σας οδηγήσει να εξερευνήσετε, για μια ώρα, τα σημαντικότερα θέματα και τα πιο όμορφα έργα της έκθεσης.Πληροφορίες σχετικά με την έκθεση:Η ερωτική έμπνευση διαπερνά το έργο του Jean-Honoré Fragonard (1732 - 1806). Αισθησιακή, ακόλαστη, πονηρή ή ανοιχτή σε μία νέα ερωτική ηθική, συνεχίζει να σκηνοθετεί την συνεύρεση των σωμάτων και τη ένωση των ψυχών. Η διαρκής αυτή εξερεύνηση του αισθησιασμού και του συναισθήματος ανθίζει στη συνέχεια μέσω αντιθέσεων, το έργο Divin Frago παρουσιάζεται με τόση λεπτότητα στα «μυστικά» έργα, σκηνές εσοχής στο δηλωμένο αισθησιασμό, όπως στον εορτασμό μιας ειλικρινούς και ηθικής αγάπη.

Συγκεντρώνοντας έργα ζωγραφικής, σχέδια και εικονογραφημένα βιβλία, μερικές φορές με σκληρό ερωτικό περιεχόμενο, η έκθεση του Μουσείου του Λουξεμβούργου παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο του Fragonard μέσα από ένα αισθησιακό πρίσμα, επανατοποθετώντας το στο σταυροδρόμι των αισθητικών και ηθικών ανησυχιών του Διαφωτισμού.Η έκθεση πραγματοποιείται από τις 16 Σεπτέμβρη 2015 έως τις 24 Ιανουαρίου του 2016 στο Μουσείο του Λουξεμβούργου στο Παρίσι.

Παρίσι Tρίτη 3 Νοεμβρίου 2015, 20.00΄, |Γαλλικό Ινστιτούτου Ελλάδος ΑUDITORIUM THEO ANGELOPOULOS | Είσοδος ελεύθερη. Ταυτόχρονη μετάφραση. Σίνα 31 Αθήνα, T (30) 210 33 98 600, www.ifa.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να να γνωρίσουν από κοντά τα ζητήματα που πραγματεύονται οι καλλιτέχνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/01/2026

Οι εκθέσεις του ΠΣΚ που δεν θα λείψουν από την ατζέντα μας

Αναδρομικά πρότζεκτ, περιπατητικές δράσεις και last calls για εκθέσεις που παρουσιάζονται τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.

"Everynight" στην Ταινιοθήκη με τα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών

Το επιτυχημένο πρόγραμμα συνεχίζεται με μερικές ακόμα προβολές για τον Ιανουάριο.

Άνοιξη στο ΕΜΣΤ με τριπλό αφιέρωμα στην ελληνική μεταπολεμική τέχνη

Νέες εκθέσεις έρχονται σύντομα στο μουσείο στη Συγγρού.

Η έκθεση "Τέχνη για το εδώ και τώρα" αποκτά παγκόσμια εμβέλεια

Παράταση και διαδικτυακή προβολή για την έκθεση που έφερε την Αθήνα στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό προσκήνιο.

"Madre": Μια εικαστική αφήγηση για τη μητέρα γη

Έργα ζωγραφικής και art design αντικείμενα από την καλλιτέχνιδα Marta Biagini.